کاروانهای راهیان نور دانشجویان بسیجی یزد در پنج مرحله به مناطق عملیاتی اعزام میشوند که تا پایان سال در مجموع حدود 3200 دانشجو راهی سرزمین نور خواهند شد.
گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»؛ یکی از فعالیت های فرهنگی در سطح جامعه و به خصوص قشر جوان جامعه برگزاری اردوهای فرهنگی و بررسی و نشر آثار و ارزش های دفاع مقدس برای اقشار مختلف جامعه و به خصوص نسل سوم انقلاب است.
یکی از این مهمترین کارها که امروزه در سطح جامعه ما در حال گسترش است و خوشبختانه در قشر دانشجوی ما نیز به صورت چشمگیری افزایش یافته، همین اردوهای راهیان نور و اعزام به مناطق عملیاتی جنوب است.
اهمیت این اردوها به نحوی است که رهبر معظم انقلاب نیز در بیانات خود در این خصوص فرمودند، «من از این حرکت راهیان نور که چند سال است بحمداللَّه روز به روز هم در کشور توسعه پیدا کرده بسیار خرسندم و این حرکت را حرکت بسیار با برکتی می دانم و معتقدم این مقطع حساس برای ما یک تجربه است.»
شما جوان های امروز اگر آن روز هم بودید توی این میدان با عزم راسخ حاضر می شدید، امروز هم در میدان های علم، سیاست، تلاش و کار، همبستگی ملی و بصیرت پایمردی خود را نشان داده و ایستادگی خودتان را اثبات کردید.
چگونگی شروع اردوهای راهیان نور دانشجویان به زبان راوی دفاع مقدس
از زمان آغاز اردوی راهیان نور و شروع سفر دانشجویان سوالات زیادی را در ذهن خود تداعی می کنند تا از راوی خود که در این سفر معنوی آنها را همراه می کند بپرسند که یکی از این سوالات نحوه و چگونگی اولیه اعزام راهیان نور به مناطق عملیاتی جنوب بود.
مشهدی بافان، راوی کاروان های دانشجویی یزد در پاسخ به این سوال جوابی را مطرح کردند که شاید برای برخی از افراد جالب باشد.
وی افزود: اولین سفر مربوط به یک دانشجوی دانشگاه یزد بود که خود از اهالی اهواز بود و در این سال ها مسئول بسیج دانشگاه نیز بود، از سال 70 تا 74 شروع به سفر به این دیار کرد و برای بار اول تعداد کمی از دانشجویان بسیجی را به این مناطق آورد.
راوی کاروان های دانشجویی یزد بیان داشت: این سفرها بعد از مدتی تعدادی بیشتر از دانشجویان این دانشگاه را جذب این مناطق کرد و هر بار استقبال بیشتر می شد. اول یک مسجدی در خرمشهر برای استقرار استفاده می شد، ولی پس از استقبال توسط شهرهای دیگر ستادی به نام راهیان نور تشکیل شد و در این مدت به فضل الهی روز به روز این استقبال بیشتر خواهد شد.
مشهدی بافان تصریح کرد: اگر می خواهیم که کشور خود را از توطئه های دشمنان و منافقان در امان بداریم باید روز به روز بر این معنویت در بین مردم بی افزاییم و سیره این شهدا که سرمایه اصلی این کشور هستند را گسترش داده و سرمشق زندگی خود قرار دهیم.
دانشجویان باید به عنوان سفیرانی پس از اردوهای راهیان نور باشند
میرعلی، مسئول سازمان بسیج دانشجویی یزد با اشاره به فعالیتهای انجام شده برای اعزام دانشجویان بسیجی به اردوهای راهیان نور گفت: فعالیت و هماهنگی های لازم برای اعزام کاروان های دانشجویی راهیان نور از ماه ها پیش آغاز شده است.
وی افزود: کاروان های راهیان نور بسیج دانشجویی را در پنج مرحله اعزام می کنیم که تا پایان سال در مجموع حدود 3200 دانشجو از طریق بسیج دانشجویی به اردوهای راهیان نور اعزام میشوند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی یزد ترویج فرهنگ جهاد و شهادتطلبی و روحیه خودباوری در بین دانشجویان را از مهمترین دلایل برگزاری این اردوها دانست و بیان داشت: اردوهای راهیان نور در تقویت روحیه ایثارگری نسل جوان و نگرش، بینش و رفتار دانشجویان تاثیر بسزایی دارد.
میرعلی تصریح کرد: دانشجویان استان یزد در مدت بازدید خود از مناطقی همچون شلمچه، خرمشهر، آبادان، هویزه، طلائیه، اروندکنار و موزه دفاع مقدس خرمشهر و فتح المبین، شوش، دوکوهه و چذابه بازدید خواهند کرد.
وی در خصوص اعزام گروه های راهیان نور خاطرنشان کرد: اعزام دانشجویان در پنج مرحله صورت می گیرد و در هر مرحله حدود 650 نفر از دانشجویان اعزام می شوند که اولین اعزام در اول اسفندماه صورت گرفته و اعزام های بعدی 15، 19، 21 و 23 اسفند ماه جاری صورت می گیرد.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی یزد اردوهای راهیان نور را بزرگ ترین عملیات فرهنگی کشور دانست و گفت: این اردوها برای تکریم حماسه های رزمندگان اسلام در دوران هشت سال دفاع مقدس انجام می شود.
میرعلی با تاکید بر اینکه دانشجویان باید جایگاه واقعی خود را پیدا کنند، تصریح کرد: دانشجویان جوان به عنوان افسران جبهه جنگ نرم باید وظایف خود را بشناسند و بحث راهیان نور را یکی از این وظایف بدانند.
وی افزود: دانشجویان با روحیه و تاثیر معنوی که در این اردوها کسب می کنند و الگویی که از شهدا می گیرند و با تاثیرپذیری از خط اسلام و ولایت تمام فضای جامعه را تحت تاثیر قرار می دهند.
مسئول سازمان بسیج دانشجویی یزد افزود: حضور همه جانبه دانشجویان بسیجی در این حرکت فرهنگی بسیار ارزشمند و ستودنی است و از راویان مجرب و توانمندی استفاده شده است، همچنین بسته های متناسب و مفیدی برای دانشجویان تهیه شده تا بتوانند مطالب آموزنده ای را در طول سفر فرا گیرند.
میرعلی گفت: فرهنگ دفاع مقدس، گنجینه ارزشمند مقاومت و جهاد و ایثار و شهادت است که طی آن ورود مشتاقان و عاشقان شهدا به حریم حماسی و عرشی هر یک از شخصیت های بزرگ و حماسه آفرین، می تواند به تکرار قصه های جذابی منجر شود.
روایتگران بازوان اردوهای راهیان نور هستند
کریمی، معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور یزد نیز با اشاره به اهمیت حضور دانشجویان در اردهای راهیان نور و کربلای ایران تصریح کرد: این اردوها فرصت بسیار مناسبی برای شناسایی، جذب و ابتکار عمل دانشجویان است که باید در کنار این برنامه ها فضا نیز برای ابتکار عمل دانشگاه ها نیز وجود داشته باشد و با استفاده از این فضا این اردوها را به نحو احسنت تقویت کنیم.
وی افزود: راویان بازوی اصلی تقویت اردوی راهیان نور هستند که با توجه به حضور قشر فرهیخته جامعه یعنی دانشجویان در این اردوها از راویان بسیار قوی نیز برای توضیح و روایت گری استفاده کنیم تا در این جهت هم شبهه دانشجویان رفع شود و هم اینکه دانشجویان به بهترین نحو از این اردوها بهره برداری کنند.
معاون فرهنگی دانشگاه پیام نور یزد خاطرنشان کرد: مستندسازی و اطلاع رسانی نیز یکی دیگر از عوامل موثر در جهت تقویت این بازوها است که باید با جدی گرفتن آن فرصتی برای آشنایی دیگر دانشجویان نیز فراهم کنیم.
دانشجویان پس از فارغ التحصیلی نیز با شدت بیشتر خواستار حضور در اردوهای راهیان نور هستند
داوودی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یزد نیز اعزام دانشجویان به مناطق عملیاتی جنوب را با اهمیت دانست و گفت: آنقدر این حضور اقشار مختلف جامعه ما در این سرزمین های نور پررنگ شده است که سربازان عراقی در خصوص حضور زائران ایرانی در حیرت مانده اند و بارها پرسیده اند که شما چه می کنید که این تعداد مردم از این خاک ها دیدن می کنند و به خاک می افتند.
وی افزود: اکثر دانشجویان و خانواده های ما این اردوها را براساس عشق و علاقه انتخاب می کنند و پس از سفر بار اول سال های پس از آن نیز حتی پس از فارغ التحصیلی تمایل بسیار شدیدی برای سفر به این اردوها دارند که همین امر باعث شده است که اثرگذاری مضاعفی را در بین جامعه و به خصوص قشر جوان داشته باشد و هرسال استقبال بیشتری از این سفر معنوی انجام شود.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه یزد خاطرنشان کرد: این جای امیدواری است که با وجود تبلیغات گسترده غرب و با در دست داشتن بسیاری از امکانات رسانه ای همچنان جوانان ما پرشورتر از گذشته از سرزمین های نور بازدید می کنند و ما نیز باید با برگزاری دوره های تداوم خاطرات این سفرها را برای آنها زنده نگه داشته و زمینه را برای انس بیشتر با شهدا و جانبازان فراهم کنیم.
با کارهای فرهنگی در دوران اعزام و پس از آن تاثیرات دفاع مقدس را برای جامعه تبیین کنیم
دهقان، مسئول اعزام خواهران بسیج دانشجویی دانشگاه یزد نیز با اشاره به تاثیر این اردوها بر روی دانشجویان و قشر جوان جامعه گفت: اردوی راهیان نور تاثیر معنوی عمیقی بر دانشجویان خواهر برجای گذاشت، به نحوی که در روز پایانی بسیاری از دانشجویان با اشک و تضرع تقاضا داشتند که مدت زمان اردو بیشتر شود و حتی برخی میگفتند ما حاضریم تا با نان و پنیر سر کنیم ولی چند روز دیگر نیز توفیق بیشتر زیارت مقتل شهدا را بیابیم.
وی خاطرنشان کرد: معتقدم مسئولان دست اندرکار برگزاری این اردوها می توانند با کارهای فرهنگی متعدد در طول دوران اعزام و همچنین پس از اعزام بهترین سفیران را برای نشر آثار و ارزش های دفاع مقدس پرورش دهند که از این طریق نیز اقشار مختلف جامعه را با آثار و برکات دفاع مقدس آشنا سازیم.