متخصص طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با اشاره به اینکه بیشترین آسیب دیدگان آیین چهارشنبه سوری جوانان هستند از مردم به ویژه جوانان خواست با رعایت نکات ایمنی، چهارشنبه آخر سال را برای خود و دیگران تلخ و دردناک نسازند.
به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، دکتر حامد امینی آهی دشتی امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به نزدیک شدن به چهارشنبه آخر سال و احتمال سوختی افراد در این مراسم با تاکید بر اینکه معمولا سوختگیها، اثر خود را بر روی پوست می گذارند ، افزود: درمان های صورت گرفته تنها آسیب موجود را کاهش می دهد.
وی، با بیان اینکه افراد در محیطهای بسته از انفجار مواد محترقه پرهیز کنند، اظهار داشت: محیطهای بسته، علاوه بر آسیبهای جسمی، صدمات صوتی به فرد وارد می آورد.
متخصص طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، کاهش شنوایی در اثر پارگی سوراخ شدن پرده گوش را یکی از مهمترین آسیبهای صوتی ناشی از انفجار مواد محترقه عنوان و تصریح کرد: افراد به ویژه کودکان و سالمندان در محیطهایی که سرو صدای زیادی دارند وارد نشوند زیرا احتمال وقوع حوادث غیرقابل پیش بینی در این محیطها وجود دارد.
امینی، با بیان اینکه در صورت آسیب به گوش سریعا به پزشکان متخصص مراجعه شود، اظهار داشت: در این مواقع افراد از ریختن آب در گوش خوددداری کنند.
وی، صدمه های بینایی را یکی دیگر از آسیبهای جبران ناپذیر ناشی از انفجار مواد آتش زا دانست و گفت: این صدمه ممکن است منجر به کوری دایمی فرد شود.
امینی، اطفال، مادران باردار، سالمندان و بیماران قلبی عروقی را گروه های در معرض خطر عنوان و تصریح کرد: این افراد سعی کنند در چهارشنبه آخر سال از منازل خود خارج نشوند.
از کار افتادگی جوانان در چهارشنبه آخر سال
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ادامه داد: از آنجایی که جوانان نیروهای فعال جامعه هستند ممکن است در اثر سوختگی از کارافتاده شوند و این امر هزینه هنگفتی از نظر اقتصادی بر خانواده و جامعه وارد می آورد.
امینی با بیان اینکه سوختگیها به سطوح سه گانه تقسیم می شود، گفت: در سوختگی خفیف و نوع یک، پوست دچار سوزش و پوسته پوسته می شود.
وی، ایجاد تاول بر پوست را از ویژگی سوختگی درجه دو دانست و افزود: در سوختگی نوع سه، عضله زیر پوست دچار سوختگی می شود و پوست قهوه ای رنگ می شود ودر حالت شدید نیز سوختگی به استخوانها می رسد.
این متخصص طب اورژانس ، با تاکید بر اینکه در سوختگی های شدید سریعا به بیمارستان مراجعه شود، اظهار داشت: افراد می توانند قبل از مراجعه به اورژانس محل سوختگی را با آب ولرم شستشو دهند.
یخ آسیب ناشی از سوختگی را افزایش می دهد
امینی، ضمن اشاره به اینکه برای کاهش سوزش ناشی از سوختگی از یخ، روغن و خمیردندان استفاده نشود، اظهار داشت: این روشها آسیب ناشی از سوختگی را افزایش می دهد.
وی، ادامه داد: اگر لباس به محل سوختگی چسبیده اطرافیان سعی نکنند آن را از محل سوختگی جدا نمایند، زیرا باعث صدمه بیشتر پوست می شود .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، با تاکید بر اینکه افراد به سوختگی های استنشاقی اهمیت بیشتری دهند زیرا احتمال انسداد راه تنفسی وجود دارد، افزود: این نوع سوختگی ها ممکن است در ساعات اولیه بدون علائم باشد .
وی، تصریح کرد: ممکن است در اثر این نوع سوختگی ها نای بر اثر حرارت ملتهب و راه عبور اکسیژن را مسدود و منجر به خفگی فرد شود.
امینی در پایان سخنانش، از مردم به ویژه جوانان خواست با رعایت نکات ایمنی، جشن چهارشنبه آخر سال را برای خود و دیگران تلخ و دردناک نسازند.