به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، آیتالله علمالهدی صبح امروز در همایش «شبیخون وهابیت به اعتقادات اسلامی در جنگ نرم اعتقادی» در دانشگاه علوم اسلامی رضوی بیان داشت: اصطلاح جنگ نرم به عنوان پدیده ای جدید مطرح می شود، اما با نگرش به مفهوم آن و پیگیری در تاریخ اسلام در میابیم که این شگرد مقابله حتی در زمان پیامبر (ص) نیز وجود داشته است.
وی جنگ نرم را گزینهای در شرایط نبود امکان برای نزاع سخت دانست و اظهار داشت: در موقعیتی که جریانها توان شکلگیری جنگ سخت را نداشته باشند، به نزاع نرم و دشمنی از این روش میپردازند.
امام جمعه مشهد با بیان اینکه در برخی مواقع جنگ سخت منافع سیاسی یا اقتصادی دشمن را نمیتواند برآورده کند، افزود: مسئلهای که مطرح است بحث موازنه است؛ یعنی اگر در میان قوای مهاجمان ملتی که مورد تهاجم واقع شده از لحاظ قدرت توازنی وجود نداشته باشد و یا مسئله نفع و زیان تهاجم به گونهای باشد که نزاع سخت زیانهای عدیدهای به دنبال داشته باشد، گزینه جنگ نرم مطرح میشود.
آیتالله علمالهدی با اشاره به نمونههایی از نزاع نرم در دوران پیامبر (ص) و صدر اسلام تصریح کرد: پس از فتح مکه مشرکان با قدرت اسلام مواجه شدند و از روی اجبار به اسلام روی آوردند و از همان موقع نزاع نرم را جایگزین جنگ سخت کردند؛ هدف آنها ستیز با پیامبر (ص) بود و افراد با ظاهری شایسته از یاران پیامبر را با خود همراه می کردند.
وی افزود: هدف لشکریان عمر بن سعد از به اسارت گرفتن اهل بیت امام حسین (ع) نیز شکستن صلابت و قدرت پیامبر (ص) در میان مسلمانان بود.
امام جمعه مشهد اولین نقطه ظهور اندیشه تکفیری را در دوران متوکل عباسی قلمداد کرد و گفت: در آن دوران زائران امام حسین (ع) را کافر میدانستند و آنها را مورد آزار و اذیت قرار میدادند و مسئلهای که به آنها در انجام چنین اقدامات مجرمانهای کمک میکرد، اظهارات غالیان در مورد اهل بیت (ع) بود.
آیتالله علمالهدی با اشاره به مبارزات ائمه اطهار (ع) با جریان غالیان خاطرنشان کرد: ائمه اطهار (ع) در آن دوران مقابله با غالیان را به مراتب قویتر از مبارزه با حاکمان عباسی انجام میدادند و حتی امام هادی (ع) دستور قتل یکی از این غالیان را دادند.
وی ادامه داد: امروزه نیز باید با مسئله غلو مقابله کرد، چراکه وهابیون دلیل کافر دانستن شیعه را وجود علیاللهیان میدانند و این مسئله اندیشه تکفیری را قوت میبخشد.
عضو خبرگان رهبری با اشاره به شکل گیری جریان غالی در ظاهری جدید در جامعه ابراز داشت: در قالب جلسات مذهبی و هیئتها غلوهایی صورت میگیرد که همین مسئله زمینه شکل گیری اندیشه تکفیری و پس از آن ایجاد جریان وهابیت را باعث شده است.
آیتالله علمالهدی هدف اصلی اندیشه تکفیری را ستیز با پیامبر (ص) دانست و یادآور شد: ابن تیمیه به عنوان فرد شاخصی که به شکل گیری جریان غالیگری کمک کرد، باعث شد تا مستر همفر، جاسوس بریتانیایی تنها عاملی که به استعمار آنها کمک میکند را تفکرات ابن تیمیه بداند، بنابراین بریتانیا محمد ابن عبدالوهاب را با این تفکرات تربیت کرد و به این شکل جریان وهابیت به وجود آمد.
وی اقدامات وهابیون را برای مقابله با رسول الله دانست و ادامه داد: آنها اعتقاد ضعیفی به مسئله توحید دارند و هیچ اثری از مقابله با الحاد و مارکسیسم در 100 سال اخیر از آنها دیده نمیشود و فقط به دنبال مسلمان کشی هستند.
عضو خبرگان رهبری با بیان اینکه وهابیت مولود سیاست آمریکایی است، یادآور شد: این جریان، زمینه لشکر کشی آمریکا و غرب را به کشورهای اسلامی به وجود آورد تا از شکل گیری انقلاب علیه آمریکا جلوگیری شود، بنابراین مسئله وهابیت علاوه بر یک خطر دینی یک آسیب عظیم امنیتی نیز میباشد.