آخرین اخبار:
کد خبر:۲۳۲۷۶۲
با حضور رئیس جمهور؛

عملیات ساخت بلندترین سد بتنی جهان آغاز شد

عملیات ساخت دیواره بلندترین سد بتنی و قوسی جهان با نام سد بختیاری به ارتفاع 325 متر در مراسمی با دستور رئیس جمهور آغاز شد.
عملیات ساخت بلندترین سد بتنی جهان آغاز شد

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، احمدی نژاد در مراسم آغاز عملیات ساخت بزرگترین سد بتنی جهان در استان لرستان، این عملیات را اقدامی بسیار بزرگ برشمرد و گفت: ساخت این سد منحصر به فرد را به دست متخصصان داخلی ارزشمند می دانیم.


وی افزود: با ساخت این سد بزرگ حجم عظیمی از آب ذخیره می شود و ظرفیت تولید نیروگاه های برق آبی کشور افزایش می یابد.


رئیس جمهور با تبریک سال جدید به همه فعالان این طرح عظیم گفت: توسعه اقتصادی و پیشرفت زیر ساخت های عمرانی کشور حماسه اقتصادی همه همکاران من در دولت است که بر آن پافشاری می کنند.


احمدی نژاد همچنین قرار است در جمع متخصصان این سد سخنرانی کند.
 

خاطرنشان می شود، کار مطالعه این سد از سال 1371 آغاز شده و تا سال 1388 زیر نظر مشاوران و کارشناسان مورد مطالعه و ارزیابی قرار گرفته است؛ ضمن آن که تاکنون 1500 میلیارد ریال اعتبار جهت احداث پروژه‌‌های زیرساختی شامل راه دسترسی اصلی،‌ راه‌‌های دسترسی داخلی، سامانه انحراف و مطالعه این طرح هزینه شده است.
 
سد بختیاری به عنوان بلندترین سد بتنی دو قوسی جهان در 80 کیلومتری جنوب شرقی خرم‌آباد و در میان ارتفاعات سر به فلک کشیده زاگرس در مجاورت ایستگاه تنگ پنج راه آهن سراسری(هشتمین ایستگاه حدفاصل درود - اندیمشک) ساخته می‌شود.
 
این سد از نوع بتنی دو قوسی با ارتفاع 325 متر و طول تاج 509 متر طراحی شده و برای ساخت آن چهار میلیون و 800 هزار مترمکعب بتن ریزی مورد نیاز است.
 
نیروگاه سد بختیاری از نوع زیر زمینی و با شش واحد توربین به قدرت 250 مگاوات ساخته می‌شود و ظرفیت تولید این نیروگاه 1500 مگاوات و با ظرفیت تولید سالیانه 3000 گیگاوات ساعت است.
 
رودخانه بختیاری به عنوان یکی از دو سر شاخه اصلی رودخانه دز از ارتفاعات جنوبی اشترانکوه لرستان سرچشمه می‌گیرد و در 45 کیلومتر بالاتر از سد دز به رودخانه سزار می‌پیوندد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار