مهدی بهرامی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، تصریح کرد: با وجود اینکه ماهیت اردوهای جهادی فرهنگی است؛ اما با توجه به دغدغه های امروز و کلمه حماسی در سال «حماسه سیاسی و حماسه اقتصادی» باید 10 برابر کار در سال جهاد اقتصادی خلق شود و به شکوفایی خود برسد.
وی افزود: همه ساله عرصههای فرهنگی، آموزشی، بهداشت و درمان، کشاورزی و مطالبه گری منطقی فعال بوده است و سال گذشته با عنایت به رویکرد اقتصاد مقاومتی بیشتر متوجه فعالیت های اقتصادی و اشتغال زایی بود که در چهار محور تولید مرغ بومی، پرورش قارچ، پرورش ماهی و تولید کود کمپوز که بسیج سازندگی با معرفی این مشاغل در روستاها بحث بازاریابی را بر عهده گرفته و تضمین خرید این محصولات را کرده است، بنابراین با این روند بحث شغل در روستا حل شده و از مهاجرت معکوس جلوگیری میشود.
مسئول اردوهای جهادی سپاه خراسان رضوی بیان داشت: در نوروز امسال با توجه به تنزیل بودجه نه تنها در استان؛ بلکه در کل کشور گروههای کمی اعزام شدند؛ اما گروههای جهادی میهمان از استان های تهران، البرز و خود تهران و گروه هایی در مناطق محروم کاشمر، تایباد و قاسم آباد خواف به فعالیت پرداختند.
بهرامی ادامه داد: در بحث بسیج دانشجویی سه گروه به مناطق روداب سبزوار، فاضلمند رشتخوارو جلال آباد رضویه به فعالیت پرداختند، همچنین گروههایی از بسیج محلات ناحیه مالک اشتر نیز به مناطق محروم خراسان جنوبی و از ناحیه حمزه بعد از 15 فروردین به مناطق محروم اطراف مشهد اعزام شدند.
وی افزود: با توجه به مسائل جاری بر اساس اولویتهای بسیج بحث اردوهای جهادی با تامل در سبد اولویت ها قرار گرفت که امید است در تابستان به جایگاه اصلی خود بازگردد، با توجه به اینکه ما قبل از سال 85 حدود 30 گروه جهادی در کشور داشتیم، این آمار از 30 به 3000 افزایش یافت که قابل توجه است.
مسئول اردوهای جهادی سپاه خراسان رضوی در خصوص برنامه های عمرانی گفت: این برنامه ها را مدیریت فنی و اجرایی دنبال می کند، قرارگاه محرومیت زدایی که در مجموعه قرارگاه خاتم الانبیاست با هدف عام المنفعه بودن اقدام به انجام پروژه هایی از قبیل پروژه آبرسانی، ساخت خانه بهداشت و خانه عالم و سایر پروژه های عمرانی می کند.
بهرامی ضمن بیان اهداف برگزاری این اردوها تاکید کرد: خودسازی جهادی، تقویت روحیه خود باوری، مسئولیت پذیری، تقویت روحیه وحدت و انسجام و خوشبینی مردم نسبت به نظام مقدس و توجه به منویات مقام معظم رهبری از رسالتهای برگزاری این اردوهاست.
وی گفت: در حوزه راهبردی این اردوها، بومی سازی با هدف شرکت همه اقشار و برگزاری اردوهای خانوادگی، تخصصی کردن عرصهها، تطبیق با مخاطبین چه صنفی و چه جنسیتی و در زوایای فرهنگی با نگاه عمیق به حوزه پژوهش می توان ورود کرد.
مسئول اردوهای جهادی سپاه خراسان رضوی تصریح کرد: وابستگی به یک نهاد یا سازمان از سوی اردوهای جهادی خوب نیست؛ بلکه این گروهها لازم است به یک استقلال نسبی برسند تا مسائل بودجهای آنها را از اهداف متعالی باز ندارد، کما اینکه بسیج و سپاه پاسداران به عنوان یک تکیه گاه نقش حمایتی خود را دارد.
بهرامی در پایان ابراز امیدواری کرد که امسال از بین 130 گروه دانشجویی و 40 گروه طلاب حداقل 50 درصد در تابستان امسال در این اردوها خدمت رسانی داشته باشند.