به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، اردوهای جهادی که نزدیک به دو دهه از آغاز آن می گذرد، دانشجویانی را به خدمت کشانده که از خانه و کاشانه و تفریح و تعطیلات می گذرند تا مشق خدمت و جهاد را بیاموزند.
دانشجویان در این اردوها به دنبال این هستند تا شاید «روایت فتحی» را که نسل دیروز در جهاد نظامی و دفاع مقدس از خود به جا گذاشت، نسل امروز در عرصه خدمت رسانی به محرومان به تصویر بکشد.
دانشجویانی که حتی از بهترین تعطیلات خود یعنی نوروز نیز مایه می گذارند تا شاید به ندای امام و مقتدایشان در جهت خدمت رسانی به مردم محروم لبیک گویند؛ به طوری که امروز اردوهای جهادی فعالتر از گذشته در جهت خدمت رسانی به مناطق محروم می پردازند.
روحیه جهادی روحیه ای برآمده از متن دین است. تلاش بر این است که هر کس در هر جا و با هر امکاناتی اهداف مقدسی را پیگیری نماید و در جهت گسترش فرهنگ جهادی تلاش کند.
اگر امروز همه مانند دانشجویان بخشی از وقت خود را صرف حل مشکلات دیگران (خارج تکالیف روزمره) کنند، آن گاه خواهیم دید که چگونه سرعت حل مشکلات کشور افزایش می یابد.
یکی از ارکان اردوهای جهادی هجرت است. جدایی از زندگی روزمره و حضور در محیطی با شرایط اولیه زندگی این بستر را فراهم می آورد تا شرکت کنندگان بیش از پیش ضعف های فردی و تعلقات به زندگی روزمره را درک کنند، به این ترتیب محیط اردوی جهادی بستر مساعدی برای تمرین ترک تعلق است.
اردوهای جهادی جوانان را برای مبارزه در راه آرمانهای انقلاب آماده میکند
امام خمینی (ره) در پیام قطعنامه می فرمایند: تنها کسانی با ما تا آخر خط می مانند که درد فقر و محرومیت را چشیده باشند، بر این مبنا اردوهای جهادی می تواند مقدمه ای باشد بر درک حقیقی مستضعفین و آماده شدن برای ظلم ستیزی؛ این دو مسئله دو روی یک سکه اند؛ لیکن لازم و ملزوم هم هستند.
امروز اگر کسی بخواهد مبارز خوبی در راه آرمان های انقلاب باشد باید حتماً ارتباط نزدیکی با محرومان داشته و خدمتگزار و یاور آنها نیز باشد؛ این مسئله در سراسر زندگی ائمه معصومین (ع) دیده می شود.
مطالبه گری به عنوان یکی از مطالبات صریح مقام معظم رهبری از دانشجویان، جزو وظایف ما محسوب می شود و اردوهای جهادی یکی از بهترین بسترها برای تحقق آن است؛ البته متاسفانه یکی از ایرادات اردوهای جهادی فعلی فقدان مطالبه گری از مسئولان است.
در مطالبه گری از مسئولان باید به این نکته توجه کرد که آنها برای رفع مشکلات مناطق محروم چه کارهایی را باید انجام می دادند و یا می توانستند انجام دهند، اما در انجام آن کوتاهی کرده اند؛ نباید فراموش کنیم که وظیفه حل مشکلات محرومان جامعه ابتدا بر عهده مسئولان است.
آخرین و رایج ترین هدفی که در اردوهای جهادی پیگیری می شود، خدمت رسانی به مردم است؛ این خدمت رسانی شامل کارهای عمرانی، فرهنگی، مذهبی و ورزشی می شود.
رهبر معظم انقلاب در جمع دانشجویان بسیجی می فرمایند: اردوهاى جهادى دانشجویى بسیار کار خوبى است و یکى از شعبه هاى کمک به دولت است.
اگر چه انجام کار عمرانی برای تحقق مابقی اهداف اردوهای جهادی، امری لازم است، اما اثربخشی در حوزه های فرهنگی و آگاه کردن مردم از آرمان های انقلاب از پتانسیل های بالقوه فضاهای دانشجویی است.
فواید اردوهای جهادی در کلام مقام معظم رهبری
مقام معظم رهبری در جمع جهادگران بسیجی می فرمایند: «شما با عمل خودتان مردم را به ایمان، به اسلام، به دین دعوت می کنید. شما اگر آنجا درس قرآن هم ندهید، خود حضور یک جوان مومن و متدین و متشرع در یک مجموعه روستایی، در بین جوانان و در بین مردم، مظهر مجسم آیه قرآن است. آنها را به دین، به انقلاب و به معنویت سوق می دهد.
از این مهم تر، خدمتی است که شما جوانان به خودتان می کنید، استعدادهای درونی خودتان را فعال می کنید، به بالقوه هایی که در وجود شما هست، فعلیت می بخشید، تجربه پیدا می کنید، با زندگی مردم آشنا می شوید، این حصارهای طبقاتی شکسته می شود. واقعیت های زندگی را لمس می کنید، در خودتان شعف و بهجت خدمت رسانی را احساس می کنید و این احساس را در وجود خودتان زنده می کنید. کسی که لذت خدمت و کار را بچشد، از کار خسته نمی شود.
فایده سوم این است که شما سفیران کار و تلاش خواهید شد؛ وقتی شما در یک محیطی حاضر می شوید، در کویر، در کوهستان، در نقاط دور از دسترس، در میان مردم محروم مشغول کار می شوید، جوانی که در آنجاست، از شما الهام می گیرد و شما می شوید سفیر تلاش و کار و خدمت و جهاد و مجاهدات.»
عباس بنی اسدی، مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج دانشجویی کرمان در این خصوص گفت: 1800 نفر از دانشجویان استان کرمان در قالب 34 گروه در اردوی جهادی نوروز 92 شرکت کردند.
وی از اعزام گروه های جهادی در نوروز سال جاری به مناطق محروم استان خبر داد و افزود: این گروه ها در زمینه های عمرانی، فرهنگی، آموزشی، بهداشتی، پزشکی، دامپزشکی به مدت 17 روز در مناطق محروم استان فعالیت کردند.
مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج دانشجویی استان کرمان از آغاز عملیات ساخت شش مسجد توسط گروه های جهادی دانشگاه های استان کرمان در نوروز امسال خبر داد و گفت: ساخت این مساجد 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.
بنی اسدی برگزاری کلاس های آموزشی از جمله احکام دین، قرآن، کامپیوتر، خطاطی، گلدوزی و غیره را یکی دیگر از فعالیت های گروه جهادی در ایام نوروز عنوان کرد و گفت: 1500 نفر در این کلاس های آموزشی شرکت کردند.
وی تصریح کرد: 30 کلاس آموزش بهداشت با حضور 400 نفر در این مناطق محروم برگزار شده است.
مسئول بسیج سازندگی سازمان بسیج دانشجویی استان کرمان اعزام دندانپزشک به روستای فاریاب همراه با تجهیزات از دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان را یک کار خوب توصیف کرد و افزود: کلیه خدمات دندانپزشکی در این مدت انجام گرفته است.
بنی اسدی گفت: توسط گروه های جهادی دانشگاه علوم پزشکی کرمان و رفسنجان از 700 نفر در شهرستان های رودبار و فاریاب تست قند خون و فشار خون گرفته شد.
وی خاطرنشان کرد: جهت تحقق حماسه سیاسی در اردوهای جهادی نوروز و با حضور گسترده مردم، برای انتخابات امسال فعالیت زیادی انجام شد.
مهران شیخی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان نیز در این خصوص گفت: اردوهای جهادی نوروز دانشجویان بسیجی این دانشگاه با حضور 50 دانشجو به مدت 10 روز در مناطق محروم قلعه گنج و رمشک در جنوب کرمان برگزار شد.
وی افزود: دانشجویان در این اردوها در روستاهای سنی و شیعه نشین در زمینه های مختلف عمرانی، آموزشی، فرهنگی و دامپزشکی فعالیت داشتند.
شیخی افزود: دانشجویان در زمینه عمرانی بازسازی قنات، ساختن سرویس بهداشتی و بازسازی مدارس روستاهای محروم فعالیت داشتند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان بیان کرد: در زمینه دامپزشکی بیش از 1200دام توسط دانشجویان معاینه و واکسن پیشگیری به آنان تزریق شد.
وی برگزاری کلاس های آموزش قرآن و احکام و نیز کلاس های خیاطی و گلدوزی را از فعالیت های آموزشی دانشجویان در این اردوها عنوان کرد.
شیخی با بیان اینکه در مناطق محروم جنوب کرمان هم شیعه و هم سنی زندگی می کنند، گفت: دانشجویان با برگزاری مراسمات مختلف در جهت وحدت شیعه و سنی نیز فعالیت های موثری انجام دادند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به نامگذاری امسال از سوی رهبری با نام «حماسه سیاسی حماسه اقتصادی» گفت: دانشجویان جهت تحقق حماسه سیاسی بر حضور گسترده مردم در انتخابات امسال تاکید کردند.
وی نبود آب آشامیدنی، مسجد، سرویس بهداشتی و عدم آموزش کافی در مسائل فرهنگی را از مهمترین مشکلات مناطق محروم بیان کرد.
خودسازی و خدمت رسانی به محرومان از مهمترین اهداف اردوهای جهادی است
علی سلیمی، مسئول بسیج دانشجویی شهرستان سیرجان نیز گفت: اردوهای جهادی نوروز دانشگاه های شهرستان سیرجان با حضور بیش از 60 دانشجو برگزار شد.
وی با اشاره به فعالیت دانشجویان در عرصه های مختلف افزود: دانشجویان بسیجی در بازسازی قنات، ساختن سرویس بهداشتی، ساخت خانه عالم و بازسازی مدارس در روستاهای محروم بلورد، کهن سیاه، چناروئیه سیرجان فعالیت داشتند.
سلیمی افزود: در زمینه آموزش دیوارنویسی و خطاطی نیز دانشجویان فعالیت های زیادی در این مناطق محروم انجام دادند.
مسئول بسیج دانشجویی شهرستان سیرجان خودسازی و خدمت رسانی به محرومان را از مهمترین اهداف اردوهای جهادی نوروز امسال بیان کرد.
وی اظهار داشت: این دانشجویان برای تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری مبتنی بر محرومیتزدایی در مناطق محروم و روستایی شرکت کردهاند.
مشاوره پزشکی به مردم محروم توسط دانشجویان بسیجی دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان
حدادی، مسئول بسیج دانشجویی رفسنجان نیز در این خصوص گفت: 70 دانشجوی بسیجی از دانشگاه های این شهرستان در چهار گروه در اردوهای جهادی نوروز امسال شرکت داشتند.
وی افزود: این دانشجویان متشکل از دو گروه برادر و دو گروه خواهر بودند که در مناطق محروم جنوب کرمان از جمله فاریاب و حسن آباد سر گریچ جنوب کرمان در زمینه دندانپزشکی و مشاوره پزشکی فعالیت انجام دادند.
حدادی افزود: دو گروه دیگر از این دانشجویان بسیجی در مناطق جنوب شرق کرمان در بخش نگین کویر فهرج در زمینه های فرهنگی، آموزشی، برگزاری یادواره شهدا، کلاس های احکام و خیاطی فعالیت های شایانی را انجام دادند.
کانالهای سه قنات در بخش بروات بم توسط دانشجویان بسیجی در نوروز امسال بازسازی شد
ناصر اماندادی، مسئول بسیج دانشجویی شهرستان بم نیز گفت: 100 نفر از دانشجویان دانشگاه های این شهرستان در اردوهای جهادی نوروز امسال شرکت داشتند.
وی افزود: این دانشجویان در دو گروه شامل 64 خواهر و 36 برادر شرکت داشتند.
اماندادی افزود: این دانشجویان در حوزه های مختلف عمرانی، فزهنگی، آموزشی در شهرستان محروم ریگان و بخش بروات فعالیت زیادی انجام دادند.
مسئول بسیج دانشجویی بم افزود: در زمینه عمرانی، بازسازی دو باب مدرسه، اجرای فونداسیون دو باب مسجد و حسینیه و ساختن خانه های کمیته امداد و بازسازی کانال های سه قنات و کانال برق توسط دانشجویان بسیجی انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: در زمینه فرهنگی و آموزشی، این دو گروه دانشجویی در برگزاری کلاس های احکام و خیاطی در جهت آموزش مردم محرم فعالیت داشتند.