رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت گفت: دولت تدبیر و امید، انتخاب رئیس دانشگاه توسط اساتید را عملی میکند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یزد، حجت الاسلام حسن روحانی امروز در جمع دانشجویان در دانشگاه آزاد یزد گفت: اقتصاد این روزها سخن فراوان دارد، زیرا که مردم با تمام وجود این مشکلات را لمس کرده اند، اما در جامعه امروز همچنان باید در کنار اقتصاد از سرمایه های دیگر همچون سرمایه های فرهنگی و اجتماعی نیز سخن به میان آورد، زیرا که آنها نیز از شرایط مطلوب خود به دور هستند.
وی با اشاره به سرمایه های فرهنگی و اجتماعی بیان کرد: این روزها و هفته ها زمانی مناسب برای ارزیابی و اعتلا و ارتقای شاخص های فرهنگی و اجتماعی است. باید شاخص ها را به خوبی بشناسیم تا نشان دهیم فقط اعتماد به آمار و ارقام اساتید و دانشجویان، محققین و روزنامه ها کافی نیست، بلکه سرمایه فرهنگی و اجتماعی چیزی فراتر از آن یعنی براساس ارزشهای حاکم ، هنجارها و رفتارهای متداول در جامعه و همچنین شرایط فرهنگی حاکم بر کل جامعه می باشد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: اگر امروز در اجتماع به نوعی اعتماد میان مردم و سازمانها و همچنین اعتماد بین مردم و حاکمان وجود داشته باش، ،حتما از سرمایه اجتماعی خوبی برخوردار هستیم؛ ولی باید بررسی کنیم که این اعتماد در حد قابل قبول است یا نه؟! و آیا در وضعیت فرهنگی و اجتماعی امروز و با توجه به شرایط هفته های پیش رو و انتخابات، می تواند عاملی برای تحریک این سرمایه ها باشد؟!
روحانی خاطرنشان کرد: اعتماد به معنی شفافیت است؛ بدین معنی که آیا آمار و ارقام، قول ها و سخنان حاکمان و دولت ها برای مردم قابل اعتماد هستند و عملکرد ها نیز به صورت شفاف ارائه می شود و آیا مسئولان و حاکمان به خوبی مقابل مردم پاسخگو هستند،، در صورتی که چنین باشد اعتماد بین مردم وجود خواهد داشت و به تبع آن مشارکت نیز بالا خواهد بود.
وی افزود: بی تردید فرایند انتخابات در سرمایه فرهنگی اجتماعی و فرد انتخاب شده نیز در ائتلاف و سرمایه فرهنگی اجتماعی تاثیر گذار می باشد.
به رسمیت شناختن سلایق مختلف لازمه انتخابات پرشور است
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: انتخابات یعنی پای صندوق رای رفتن و نام فردی را نوشتن و پس از آن نیز بررسی کردن نام منتخب؛ اما من چنین اعتقادی ندارم زیرا که انتخابات به این سادگی نیست و در این راستا اگر بخواهیم انتخابات عادلانه پرشور و حداکثری برگزار شود، باید در آغاز سلایق مختلف جامعه را نیز به رسمیت بشناسیم.
روحانی گفت: اگر در جامعه یک سلیقه باشد و از مردم بخواهیم که در پای صندوق های رای حضور پیدا کنند، ما این فرایند را برای انتخابات پرشور رعایت نکرده ایم.
وی بیان کرد: مردم ما دارای سلایق گوناگون و آرزوهای متعددی هستند ولی اگرچه سلیقه های متعدد را نمی پسندند، اما با این وجود هم باید سلایق را به رسمیت بشناسیم و هم اینکه در جامعه به همه افکار احترام بگذاریم. در این راستا نیز باید عنوان کرد که هیچ مدیریتی نمی تواند مدعی کمال یا ماندگاری یا انحصار باشد و اگر بهترین و قوی ترین مدیریت نیز در جامعه حاکم باشد آن باید در فرایند رو به تکامل تغییر و تحول باشد و به سمت اصلاح حرکت کند.
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: انتخابات رقابتی و حداکثری به مفهوم گسترش عقلانیت و بلوغ سیاسی در جامعه توام با نفی خشونت بوده و انتخابات به معنای امیدواری به اصلاح مسیر نیز بدین معنا می باشد؛ که ما می خواهیم قدم های آینده پرشور و امید بخش و متفاوت از گذشته باشد.
روحانی با اشاره به ویژگی های انتخابات پرشور گفت: تقویت انسجام اجتماعی و فرهنگی از موارد انتخابات پرشور است، زیرا که در آن افراد و جناح ها می خواهند بگویند منافع مشترکی در کل جامعه وجود دارد و در صورتی که بدون خشونت به سمت آن حرکت کنیم، حتما این امر تحقق خواهد پذیرفت.
وی خاطرنشان کرد: در این راستا نیز باید در انتخابات اخلاق سیاسی، عقلانیت و عدالت را نیز رعایت کنیم تا در آن انسجام اجتماعی نیز تقویت شود و تاثیرات فرهنگی و اجتماعی مهم را برای خود رقم بزنیم.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: تقویت نشاط در جامعه با وجود انتخابات تحقق می پذیرد که در آن باید همگی احساس شادی و نشاط جمعی داشته باشند و احساس شود که افراد می توانند بر سرمایه های فرهنگی و اجتماعی تاثیر گذار باشند؛ در این صورت انتخابات های شکوهمندی را خواهیم داشت.
انتخابات باید مهر ابطال به گفتمان خرافه بزند
روحانی ادامه داد: چهارمین ویژگی انتخابات، ارتقای شناخت اجتماعی است؛ از این طریق بیشترین کنکاش ها در این زمان صورت می گیرد و این فرایند فرصتی است که گفتمان های امروز و گذشته را مرور کرده و حتی مهرابطال به گفتمان های نادرست بزنیم.
وی گفت: انتخابات باید مهر ابطال به گفتمان خرافه بزند، زیرا که اگر در یک انتخابات ما مروری به گذشته کنیم و نقاط قوت و ضعف را بررسی کنیم، طبیعتا شناخت ما بیشتر خواهد شد
دولت تدبیر و امید، انتخاب رئیس دانشگاه را توسط اساتید عملی خواهد کرد
این کاندیدای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری رئیس تصریح کرد: کسب اعتبار و وجهه بین المللی، تمرین آزادی و مشارکت از جمله ویژگی های دیگر انتخابات است که بدین وسیله ما می توانیم با ایستادگی و مقاومت و مشارکت جمعی، آزادی و سرمایه اجتماعی را تحقق بخشیم و اگر بنا است مشارکت در این کشور به عنوان یک هنجار و رفتار عمومی تلقی شود باید در تمامی زوایای جامعه مشارکت وجود داشته باشد. حتی در دانشگاه ها نیز انتخاب مدیر از طریق رای گیری صورت گیرد، چه مشکلی دارد که مسئولان دانشگاه ها و دانشکده ها با رای اساتید انتخاب شوند.
روحانی بیان کرد: دولت تدبیر و امید این کار را خواهد کرد و به امری که بوسیله تعدادی در مجلس از آن جلوگیری شد، تحقق خواهد داد. اگر روسای دانشگاه ها با رای اساتید انتخاب شوند، آیا اعتماد اساتید و دانشجویان بیشتر نخواهد بود؟
آزادی و مشارکت باید دائمی باشد و نه فصلی و موقت
وی خاطرنشان کرد: مشارکت زیباست و آزادی نیز بسیار زیباتر و نباید این طور باشد که این آزادی فصلی، و چراغ پرفروغی باشد که لحظه به لحظه پس از انتخابات فیتیله آن پایین بیاید، بلکه باید آزادی و مشارکت پایداری و دائمی باشد و اگر به فکر ارتقا سرمایه اجتماعی هستیم، باید بدانیم که بدون محیط آزاد علمی دانشگاه ها تولید علم امکان پذبر نیست.
روحانی بیان کرد: نقطه مشترکی که همه اقلیت ها اکثریت ها با تعریف مشترک دارند این است که پای صندوق های رای می آیند. انتخابات چیزی است که همه خرده فرهنگ ها و اقوام را جمع کرده و هویت ملی را تضمین می کند.
انتخابات برای هویت جناحی نیست، یلکه تقویت هویت ملی است
وی تصریح کرد: یادمان باشد که انتخابات برای هویت جناحی نیست، یلکه تقویت هویت ملی را با خود دارد و در این راستا نیز باید اجازه دهیم که همه سلیقه ها و افکار و کسانی که برای این انقلاب جان خود در کف دست قرار داده اند، در این سهم باشند و فقط یک قدرت در جمهوری اسلامی است و آن قدرت نیز ملت ایران می باشد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در صورتی که حماسه سیاسی تحقق یابد در دولت آینده نیز حماسه اقتصادی صورت خواهد پذیرفت. در راستای حماسه اقتصادی نیز بعید است که در این چند روز شاهد حرکت جدیدی باشیم بلکه باید منتظر دولت بعدی باشیم تا مردم با حماسه سیاسی خود و انتخاب دولت منتخب، حماسه اقتصادی را نیز محقق کنند.
وی در پایان با اشاره به وضعیت اقتصاد گفت: اقتصاد کشور ما باید دو مرحله را طی کند تا از پس مشکلات برآید؛ در بخش اول باید به بهبود وضعیت معیشت مردم توجه کرد و در بخش دوم نیز باید به توسعه و پیشرفت کشور توجه کرد، زیرا که آمار و ارقامی که وجود دارد نشان دهنده این است که طبقه متوسط بسیار متفاوت بوده و برخلاف آنچه گفته شده وضع فقیران و طبقه متوسط بدتر و شرایط پولداران نیز بهتر شده است.