کد خبر:۲۳۷۳۲۲
استاد حوزه علمیه مشهد:

نگاه انجمن حجتیه به دین یک نگاه ناقص است

استاد حوزه علمیه مشهد گفت: نگاه انجمن حجتیه به دین یک نگاه ناقص است و تلاش‌هایی که این افراد انجام می‌دهند تلاش های رو بنایی است، همین تفکر نادرست نیز امروز وارد برخی حوزه‌های علمیه شده است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام حسن وکیلی امروز در همایش شهید مطهری با موضوع «نقش دین در اجتماع» که در مدرسه علمیه جواد الائمه مشهد برگزار شد، بیان داشت: مسئله سکولاریسم و جدایی دین از سیاست از مباحثی بود که شهید مطهری دنبال می‌کرد.


وی افزود: جدایی دین از سیاست در قبل از انقلاب و پس از انقلاب وجود داشت و اوضاع به گونه‌ای بود که پس از انقلاب گاهی راه را ناهموار کرد.

 

استاد حوزه و دانشگاه مشهد تصریح کرد: سکولاریسم از غرب وارد جهان اسلام شد، در غرب وقتی که کلیسا را کنار گذاشتند همزمان یک جهش علمی در غرب بوجود آمد و باعث شد عده‌ای اینگونه فکر کنند که عامل رکود جامعه دین بوده و این تفکر آهسته آهسته وارد جهان اسلام شد.


حجت الاسلام وکیلی بیان داشت: تفکر جدایی دین از سیاست در دوران مشروطه شدت گرفت و این جریان ادامه پیدا کرد تا به دوران انقلاب اسلامی رسید و البته در این دوران شکلش کاملا عوض شد.


وی سکولاریزم را به دو نوع اعتقادی و رفتاری تقسیم کرد و گفت: هر کسی که بدنبال اجرا شدن دین در اجتماع و فعال شدن دین در عملکردها نباشد، دنبال جدایی دین از سیاست است.


استاد حوزه علمیه مشهد تصریح کرد: سکولاریسم رفتاری عواملی دارد که اولین آن اعتقاد نداشتن به قداست دین است و کسانی که به قداست دین اعتقادی ندارند، طبیعتا در زندگی اجتماعی شان نیز به دین توجهی نشان نمی‌دهند.


حجت الاسلام وکیلی با اشاره به دیگر عوامل موثر در سکولاریسم رفتاری بیان داشت: کسانی که دین را زمان و مکان شمول نمی‌دانند، برداشت یا شناخت ناقص از دین دارند، یا معتقدند در عصر غیبت نیازی به ایجاد حکومت اسلامی نیست.


وی افزود: این افراد نسبت به حکومت اسلامی سوء ظن دارند و همچنین برخی عوامل درونی و روحی در ایجاد رفتارهای سکولاریسم موثر است.


استاد حوزه علمیه مشهد خاطرنشان کرد: به عنوان مثال انجمن حجتیه که در ظاهر از آدم‌های متدین تشکیل شده است، نگاهش به دین یک نگاه ناقص و تلاش هایشان نیز تلاش هایی روبنایی است، نه تلاش های زیر بنایی و همین تفکر نادرست نیز امروز وارد برخی حوزه های علمیه شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار