کاندیدای جبهه پایداری با اشاره به بحث حضور هاشمی در انتخابات گفت: نیروهای فعال کشور جوان هستند که رئیس جمهور 79 ساله را نمیپسندند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از کرمان، کامران باقری لنکرانی ظهر امروز در جمع خبرنگاران یکی از مهم ترین وظایف دولت یازدهم را پاسخگویی به نیازهای کشور درعرصه های مختلف عنوان کرد و افزود: دولت یازدهم نقش منحصر به فردی را در مسیر تاریخی مردم ایران باید ایفا کند در شرایطی که تحت بیشترین فشارها هستیم و از نظر محیط بیرونی دشمن تمام تلاشش را برای به زانو درآوردن انقلاب اسلامی به کار گذاشته است دولت یازدهم این وظیفه را دارد که علاوه بر این فشارها و تهدید ها کشور را به پیشرفت برساند و مسیر تعالی و پیشرفت را برای مردم میسر کند.
وی در ادامه با تاکید برضرورت آرمان گرایی تصریح کرد: این ضرورت تاریخی نباید ما را غافل کند که این اتفاق بدون تکیه بر آرمانها و ارزش های خودمان قابل انجام نیست متأسفانه این ضرورت باعث شده که بعضی ها گمان کنند راه برون رفت ما از مشکلات به نوعی دست کشیدن از ارزش ها و آرمانهای اسلامی است در حالی که این یک تصمیم بسیار غلط و یک اشتباه فاحش استراتژیک است.
نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری با تاکید برضرورت آرمان گرایی گفت: این ضرورت تاریخی نباید ما را غافل کند که این اتفاق بدون تکیه بر آرمانها و ارزش های خودمان قابل انجام نیست متأسفانه آن ضرورت باعث شده که بعضی ها گمان کنند راه برون رفت ما از مشکلات به نوعی دست کشیدن از ارزش ها و آرمانهای اسلامی است در حالی که این یک تصمیم بسیار غلط و یک اشتباه فاحش است که در این مرحله حل معضلات کشورمان را با دوری از ارزشهایمان و با نوعی گسست در آرمانهایمان دنبال کنیم .
فوری ترین اقدام دولت یازدهم رسیدگی به وضع معیشتی اقشار ضعیف و دهک های درآمدی پایین جامعه است
باقری لنکرانی در ادامه با بیان اینکه به همین دلیل در برنامه که برای دولت یازدهم تدوین کرده است همواره ارزشها حاکم بر همه فعالیت ها باشد؛ افزود: در عرصه اقتصادی این اصول ارزشها ترجمان عملیاتی آن این خواهد بود فوری ترین اقدام دولت یازدهم رسیدگی به وضع معیشتی اقشار ضعیف و دهک های درآمدی پایین جامعه است برای این منظور علی رغم اینکه بودجه فعلی بودجه انقباضی است که کار درستی هم است منابعی را فکر کردیم که این منابع باعث رونق تولید داخلی شود هم نیازهای اقشار مختلف را برطرف کند این فوری ترین اقدام در عرصه اقتصادی وظیفه خود در دولت یازدهم می دانیم و برای آن برنامه ریزی کرده ایم.
نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه حل مشکلات اقتصادی کشور تنها به صورت درمان علامتی امکان پذیر نیست؛ افزود: باید به ریشه های این مشکلات پرداخت و برای درمان این ریشه ها هم باید پرداخت که اگر پرداخته نشود باعث بیماری مزمن می شود و این بیماری می تواند اقتصاد کشور را تحت مخاطره قرار دهد.
برنامه ریزی ها نباید فقط معطوف به مشکلاتهمان زمانصورت بگیرد
وی این بیماری های مزمن در اقتصاد را اقتصاد مبتی بر نفت، وضعیت نظام بانکی و وجود زمینه هایی در اقتصاد دولتی که جاهایی وجود امکان ویژه خواری که باعث نوعی انحصار شده است و زمینه فساد را فراهم می کنند؛ عنوان کرد و گفت: برنامه ریزی کلان کشور در ریشه یابی قرار دارد که در این برنامه ریزی باید از نگاه به گذشته حرکت را به سمت نگاه به آینده تغییر دهیم برنامه ریزی ها نباید فقط معطوف به مشکلات فعلی صورت بگیرد بلکه باید آینده های محتمل را پیش بینی کنیم و برای هر کدام از سناریوهای اقتصادی برنامه داشته باشیم اینها ضعف هایی هستند که باعث شده اقتصاد ما در زمان های بحرانی دچار تشدید علائم آن ناکارآمدی شود که دوسال اخیر جزو آن زمانها بوده است؛ که در دولت یازدهم به این مطالب ما توجه ویژه ای را داریم و برای هر کدام سعی کرده ایم یک راهکارهای اجرایی و عملیاتی را در نظر بگیریم اما روکش همه اینها این است که برنامه ریزی کشور به صورت منظومه ای و منسجم باشد یعنی اینکه برنامه اقتصادی،اجتماعی و سیاست خارجه جدا نداشته باشیم که یکی از اشتباهاتی که مکرر رخ داده و باعث شده از همکاری های بین بخشی و نگاه منسجم به اداره کشور دور بمانیم و همین هم باعث می شود برخی از اقدامات آثار سوء در جنبه دیگری داشته باشند.
باید وضعیت مرحله اول هدفمندی یارانه ها تثبیت و اصلاح شود
باقری لنکرانی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر هدفمندی یارانه ها؛ افزود: باید وضعیت مرحله اول هدفمندی یارانه ها تثبیت و اصلاح شود و پرداخت نقدی یارانه ها را در حال حاضر به صلاح می دانیم و این را در دولت یازدهم ادامه می دهیم اما فاز دوم هدفمندی یارانه ها با توجه به شرایط کنونی به صلاح نمی دانیم به دلیل اینکه آثار سوء بر اقتصاد کشور قابل کنترل نیست.
وی در ادامه تصریح کرد: زمانی می توانیم مرحله دوم هدفمندی یارانه اجرایی شود که تثبیت معیشتی اقشار مختلف و زمینه های ارتقاء تولید صورت بگیرد که این هم در چارچوب کل تحول سیستم اقتصادی کشور انجام شود.
تحول اقتصادی فقط یارانه ها نیستند
نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری با اشاره به اینکه تحول اقتصادی کشور فقط یارانه ها نیست؛ افزود: جزو مهم آن ارتقا سیستم مالیاتی است و همه اقدامات در کنار همدیگر باید پیش بروند و اگر صرفاً به دنبال فاز دوم به معنی گران کردن حامل های انرژی باشیم آثار سوء آن به قدری است که کل اقتصاد کشور دچار چالش می شود.
تعدادی از کاندیدهایی که الان در صحنه حاضر هستند حرف های متمایزی از همدیگر ندارند
وی با اشاره به ائتلاف بیان کرد: ما اعتقاد داریم که هر کسی در خودش صلاحیت های لازم را در حضور در این صحنه می بیند و حرفی برای گفتن دارد که از سایرین متمایز باشد باید در صحنه حاضر باشد و حضورش در این صحنه باید به این معنا که خودش را از سایرین اصلح دانسته باشد.
باقری لنکرانی در ادامه تصریح کرد: ما فکر می کنیم اگر حرف های متمایزی از همدیگر داشته باشیم باید در صحنه حرفمان را برای مردم بیان کینم و مردم انتخاب کنند البته برداشت ما این است که تعدادی از کاندیدهایی که الان در صحنه حاضر هستند حرف های متمایزی از همدیگر ندارند و به همین دلیل ما انتقاد داریم وقتی حرف متمایزی ندارند چرا چهره های متعدد را در صحنه مطرح می کنند.
جبهه پایداری از حزبی بودن مبراست
باقری لنکرانی با اشاره به اینکه جبهه پایداری یک جبهه گفتمانی است و از حزب شدن و تبدیل به حزب شدن پرهیزجدی دارد رویکردهای ما هم نشان داده است که حزبی عمل نکرده ایم؛ افزود: در مجلس شورای اسلامی ما 180نفر کاندیدا برای مجلس معرفی کرده ایم که از این 180 نفر کم تر از 50 نفر بودند که با ما ارتباط تشکیلاتی داشتند ولی ما سایر افراد را به دلیل اینکه با هم تشابه گفتمانی داشتیم دفاع کردیم.
نیروهای جوان کشور، رئیس جمهور 79 ساله را نمی پسندند
وی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران حضور هاشمی رفسنجانی در صحنه انتخابات؛ تصریح کرد: فکر می کنم با چند تا واقعیت روبه رو هستیم و باید این واقعیات را در تصمیم گیری لحاظ بکنیم و در خصوص آقای هاشمی رفسنجانی که هم اکنون رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام هستند اگر ایشان به همین عنوان و لوازم آن پایبند باشند می توانند در آینده انقلاب موثر باشند و آثار مثبتی داشته باشند؛ اما حرکتی فراتر از این نقش به نوعی با واقعیات جامعه تطبیق ندارد.
نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه جامعه ما جامعه جوانی که بیش از 40 درصد آن زیر 30 سال است؛ گفت: نیروهای فعال کشور جوان هستند که رئیس جمهور 79 ساله را نمی پسندند و به نوعی عدم تطبیق مدیریت کلان کشور با بدنه اجرایی و اجتماعی است.
وی افزود: وقایعی در طی چهار و پنج سال گذشته رخ داده که این وقایع از باب یک انتخابات موافقت یا مخالفت با یک کاندیدا صرفاً قابل تحلیل نیست، اتفاقاتی که در سال 88 رخ داد طبق اعلامی که خود آمریکایی ها و سایر پشتیبانی های خارجی در این وقایع کردند طراحی شده بود برای اینکه این نظام جمهوری اسلامی را از درون فروپاشی کنند.
تفاوت گفتمان هاشمی را با گفتمان امام (ره) را یک ضعف جدی در حرکت های اخیر ایشان است
نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری افزود: یکی از کاندیدای سال 88 رأی نیاورد در مصاحبهای با مجله تایمز کرده بود؛ قبل از انتخابات اعلام کرده بود اگر رأی بیاورم تغییر قانون اساسی و تغییر ارکان نظام را دنبال خواهم کرد و این رویکرد باعث می شود افرادی که به هوشیاری سیاسی شناخته شده اند همانند آقای هاشمی رفسنجانی وقتی به عنوان پشتیبان در صحنه در جریان حضور پیدا می کند و بالاخره این انتقاد جدی را در اذهان زنده می کند که این چه رویکردی و تدبیری است با مسیری که امام خمینی (ره) داشتند که برای کشور ترسیم کردند و پافشاری داشتند.
وی تفاوت گفتمان آقای هاشمی را با گفتمان امام (ره) را یک ضعف جدی در حرکت های اخیر ایشان عنوان کرد و گفت: ریشه های این تفاوت را در سالهای سازندگی هم مشاهده کردیم که ایشان به بهانه پیشرفت و اعتلای کشور مسیر لیبرالیسم اقتصادی را دنبال کردند که در آن مسیر بسیاری از اتفاقات ریشه ای بد در اقتصاد ایران نهادینه شد.
پیشینه هاشمی باعث می شود در انتخابات سال 92 هیچ شانسی نداشته باشند
باقری لنکرانی تصریح کرد: یک قشر سرمایه دار ویژه خور در کشور داریم که تعهدات اجتماعی هم ندارند مربوط به رشد سرمایه دارانی بود که در حاشیه دولت سازندگی و با استفاده از رانت های دولتی ثروت اندوزی کردند و این چیز پنهانی در پیشگاه مردم ما نیست این پیشنه باعث می شود؛ هاشمی رفسنجانی علیرغم اینکه طرفدارانی دارند در انتخابات سال 92 هیچ شانسی نداشته باشند.
دادگاهی شدن در سطح بین المللی تنها در دوره سازندگی برای رئیس جمهور ایران اتفاق افتاد
وی اظهار داشت: کارگزاری با عربستان سعودی و سایر کشورهای همسایه در سیاست روابط خارجه آمریکا اشتباه فاحشی بود که دولتهای سازندگی و اصلاحات به جای نقشآفرینی فعال و مستقیم درعرصه روابط بین الملل در پیش گرفتند و موجب شد تا این کشورها نقش واسطه بین ایران و آمریکا را ایفا کنند که با این سیاست اشتباه ، منافع ملی را به خطر انداخت ودر دولت سازندگی شاهد صدور حکم دادگاهی شدن رئیسجمهور ایران در دوره سازندگی بودیم که قبل و بعد از آن چنین اتفاقاتی در تاریخ کشور رخ نداد.
در مناسبات بینالمللی بهجای واسطهگریها باید خودمان نقشآفرینی کنیم
نامزد احتمالی انتخابات آتی ریاست جمهوری با بیان اینکه در مناسبات بینالمللی بهجای واسطهگریها باید خودمان نقشآفرینی کنیم، گفت: راه حل صحیح سیاست خارجه ارتباط دوستانه با همسایگان است که نیازمند تقویت نوع نگاه درسیاست خارجه است.
باقریلنکرانی آرمانگرایی و واقعگرایی را تمایز گفتمانی خود عنوان کرد و گفت: تاکید بر انقلابگرایی و اصولگرایی است، اما نه اصولگرایی حزبی بلکه اصولگرایی به معنای واقعی است.
رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت کشور تصریح کرد: در شهریور 84 زمانی به عنوان وزیر بهداشت از مجلس رأی اعتماد گرفتم، وزیر سابق بهداشت برنامه پزشک روستایی و بیمه روستاییان را ارائه داد که تعداد پزشکان در این سیستم اندک بود و باید به 6 هزار میرسید و پس از چند ماه جمعیت 22 میلیون نفری را تحت پوشش پزشک خانواده بیمه روستایی بردیم.
همکاری جدی تر وزرات رفاه و بهداشت لازمه اجرای برنامه پزشک خانواده شهری است
وی لازمه اجرایی شدن پزشک شهری را همکاری نزدیک بین وزارت بهداشت و وزارت تعاون رفاه و امور اجتماعی دانست و افزود: ضعف در همکاری، نبود بودجه کافی طرح پزشک خانواده شهری را به درستی پیش نمیبرد.
کاندیدای ریاست جمهوری دوره یازدهم گفت: در دولت یازدهم مهم ترین برنامه اجتماعی باید بهبود سلامت مردم با نگاه همه جانبه در راستای حفظ کرامت بیماران و کارکنان نظام سلامت باشد، راه حل مشکلات امروز کشور دور شدن از ارزشها نیست، بلکه دولت باید انقلابی و اصولمدار باشد درحالی که افرادی که دولت بهعنوان کاندیدا معرفی میکند، هرچند ادعای تکیه براصول را دارند ، اما راهحل مشکلات کشور را پایان اصل اسلامگرایی و مذاکره با امریکا و دوستی با دولت منحوس اسرائیل مطرح میکنند.
باقری لنکرانی در ادامه تصریح کرد: افرادی که با طرح مخالفت ایران با هولوکاست مخالف هستند، باید بدانند که صهیونیستها با فضای تهاجمی آرمانهای قدس شریف را خدشهدار کردند و متاسفیم برخی با زیرسوال بردن سیاست خارجی کشور گمان میکنند در انتخابات 92 اثرگذار هستند و با این اقدام پیروزی در انتخابات را هدف قرار دادند که پیروزی به هر قیمتی جزو آرمانهای مسلمان معتقد به نظام نیست.
وی اظهار داشت: یکی از راههای همگرایی کشورهای مسلمان ارتباطات چندگانه است که بخشی از این ارتباط در حوزه سلامت است به گونه ای که چند سال پیش در راستای همین امر بنیان گذاری اجلاس وزرای بهداشت دولتهای اسلامی را انجام دادیم و امروز این همگرایی متاسفانه بدلیل فرقه گرایی های اسرائیل در این کشورها مخدوش شده است.
این مسئول با اشاره به انتقادات برخی از کارمندان درباره کار در بخش دولتی گفت: باید کاری کنیم تا هرکس به طریقی به دولت متصل میشود، احساس غرور کند که با بدنه دولت در ارتباط است و ما باید کارمند دولت را با مناسب سازی سیستم پرداخت، تعریف مناسب از کار، مشارکت دادن کارکنان و سایر حمایتهایی است که باید از سوی دولت انجام شود.
از کاندیدای دولت شدن اعلام برائت می کنم
کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری دوره یازدهم با اعلام اینکه رقابت میان اصولگرایان مهمترین اتفاق انتخابات است، گفت: انتخابات آینده چندقطبی است و اغلب کاندیداها در دایره اصولگرایان هستند.
وی اظهار داشت: وزارت بهداشت بعد از وزارت آموزش و پرورش بیشترین نیروی انسانی و بالاترین تحصیلات را دارد و معمولا افرادی که مسئولیت داشتند، پایان مسئولیتشان برای مردم خوش نبوده است، اما من افتخار میکنم که مردم از ایام حضور من در دولت با دلخوشی یاد میکنند.
باقری لنکرانی در پاسخ به اینکه اگر کاندیدای دولت معرفی شوید چه واکنشی دارید، گفت: زمینه همکاری با کاندیدای دولت را نداریم و برای اینکه دولت ما را کاندیدای خود معرفی کند هیچ احتمالی نمیدهیم که اگر این اتفاق هم بیفتد ما اعلام برائت میکنیم.
وی با تاکید بر اینکه مدل ما آرمانگرایی واقعگرایانه است، افزود : در صحبتهای برخی نامزدها که مدلهای ترکیه، مالزی و سایر کشورهای اسلامی را برای اقتصاد کشور بیان می کنند، عدالت اجتماعی جایگاهی ندارد و اصلیترین عنصر برای توسعه اجتماعی باید عدالت اجتماعی باشد که با ایجاد فرصت زندگی بهتر برای تمام مردم و پرهیز از افزایش شکاف طبقاتی امکان پذیر باشد .
کاندیدای احتمالی ریاست جمهوری دوره یازدهم تصریح کرد: ریشه عمده تورم کشورما نظام بانکی بود که به انضباط بیشتری نیاز دارد، باید چاپ اسکناس بر اساس اصول و ضوابط باشد نه براساس نیاز که در این صورت نقدینگی بیشتر میشود، مشکل رکود وافزایش بیکاری را بدنبال خواهد داشت.