به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ارومیه، صادق زیباکلام روز گذشته در مناظره «پازل انتخاباتی92» در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، با بیان اینکه آمدن هاشمی در روز آخر ثبت نام، اصولگرایان را دچار مشکل کرده است، گفت: هاشمی دیگر هاشمی سال 68 نیست و تفاوت هایی کرده است.
وی افزود: هاشمی رفسنجانی، هاشمی رفسنجانی است و نباید با ژان ژاک رسو، گاندی و ماندلا مقایسه اش کنیم.
این استاد دانشگاه با اشاره به تفاوت های انتخابات این دوره با دوره های قبل تصریح کرد: یکی از ویژگی های این دوره انتخابات ریاست جمهوری این است که در این دوره اصولگرایان چندین نامزد دارند و اصلاح طلبان فقط یک نامزد دارند و آن هم هاشمی است و کسانی که رای دهنده بالقوه اصلاح طلبان باشند، به هاشمی رای خواهند داد.
زیباکلام ادامه داد: فرمول 2+1 هنوز از طرف قالیباف جدی شناخته نشده، چون قالیباف هیچ وقت نگفت که من به نفع ولایتی یا حداد کنار می روم و من هم معتقدم هم توان اجرایی و هم توان مدیریتی قالیباف بیشتر از هر دوی این کاندیداهای اصولگراست.
وی بزرگترین انتقاد به دولت هاشمی را نادیده گرفتن آزادی های مدنی عنوان کرد و افزود: هاشمی زمانی که در سال 58 دست راست امام محسوب می شد، اجازه داد مردم در نماز جمعه بگویند «مرگ بر بزرگان»؛ در حالی که بازرگان که وطن پرست ترین، شجاعترین و باسواد ترین فرد بود؛ امروز نیز بعد از گذشت سال ها مردم در نماز جمعه شعار «مرگ بر هاشمی» سرمیدهند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران با بیان اینکه سیاست تنش زدایی که در دوران اصلاحات مطرح شد در حقیقت ادامه سیاستی بود که هاشمی بعد از جنگ پیش گرفته بود، اظهار داشت: دولت اصلاحات در چهار سال دوم که بحث هسته ای مطرح شد، سیاستی پیش گرفت که دست به تنش زدایی در سیاست خارجه زد و البته باید گفت که تنش زدایی در دور دوم جدی تر و عملی تر از دور اول بود.
زیباکلام افزود: هاشمی در مورد سیاست خارجه معتقد است بعضی از کشورها دشمن هستند، اما بعضی دیگر از کشورها دوست ما نیستند، اما دلیلی هم ندارد که این کشورها را دشمن خود بدانیم.
وی ادامه داد: هاشمی در سال 68 معتقد بود که کشورهای فرانسه، آلمان، اسپانیا، کانادا، هند و استرالیا دشمن ما نیستند، اما نتوانستند بنا به دلایلی سیاست تنش زدایی را در قبال آمریکا و اروپا پیش ببرند، ولی با امارات و کشورهای حاشیه خلیج فارس روابط را صمیمانه تر کرد و به خاطر همین روابط دوستانه عربستان حاضر نشد مانور مشترک نظامی با آمریکا را در خلیج فارس برگزار کند.
استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: در زمان خاتمی این تنش زدایی خیلی ابعاد گسترده ای گرفت و توانست با آمریکا، آلمان، ایتالیا، فرانسه و اتریش روابط را صمیمی تر کند و به نحوی که چهره ایران را در جوامع بین الملل عوض کرد.
این مدرس دانشگاه ادامه داد: اما زمانی که اصولگرایان در سال 84 به قدرت رسیدند، این سیاست تنش زدایی را به طور جدی کنار گذاشتند و امروز بعد از هشت سال حاصل سیاست خارجه اصولگرایان، انزوا و رابطه با کشورهایی همچون افغانستان، عراق و کشوهای توسعه نیافته است.
مردم در 24 خرداد امسال دست رد به سینه هاشمی می زنند
در پایان این مراسم یکی از دانشجویان با بیان دیدگاه خود در مورد حضور هاشمی رفسنجانی پرداخت و گفت: ما بسیار خوشحال هستیم که هاشمی به عنوان کاندیدای ریاست جمهوری به صحنه آمد؛ ما آرزوی چنین روزی را داشتیم تا همان مردمی که در انتخابات سال 88 پرونده موسوی را بستند، در 24 خرداد امسال نیز دست رد به سینه هاشمی بزنند.
ملاک حال فعلي افراده و کسي منکر خدمات اقاي رفسنجاني در دوران انقلاب نيست اما حالا نزديکان ايشان چه رويه اي را دنبال ميکنند ؟!