به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، عباس مکارم در نشست خبری که صبح امروز در محل ساختمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، با بیان اینکه در مشهد بالغ بر 13 تخصص از رشته دندانپزشکی تدریس می شود، بیان کرد: بحث توانمندی اساتید دندانپزشکی از مشهد آغاز شده و به تایید وزارت بهداشت و درمان نیز رسیده است و امروز ما شاهدیم که بالغ بر 13 تخصص از رشته دندانپزشکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تدریس می شود.
وی با اشاره به اینکه در سالهای پس از جنگ تحمیلی با کمبود دندانپزشک مواجه بودیم، بیان داشت: این کمبود در شرایط فعلی جبران شده است و امروزه به دنبال توانمند سازی اساتید این رشته از طریق آموزشهای مجازی هستیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه فارغ التحصیل های رشته های دندانپزشکی مشهد از توانمندی بالایی برخوردار هستند، بیان کرد: این افراد به لحاظ مسائل اخلاقی و سطح علمی در کشور سرآمدند و با شکل گیری رشته تخصصی دندانپزشکی اطفال استان خراسان و شهر مشهد مستقل شده اند و می توان گفت به میزان مورد نیاز در مشهد و شهرستانهای بزرگ خراسان رضوی متخصص دندانپزشکی اطفال وجود دارد.
مکارم مهمترین اصل در دندانپزشکی اطفال را پیشگیری از آسیب دیدگی و پوسیدگی بیان کرد و افزود: با توجه به هزینههای جراحیهای دندان مسئله پیشگیری از اهمیت بالایی برخوردار است و این مسئله به نحوی است که اگر پس از انجام پیچیدهترین عملها بر روی دندان، مراقبت از آنها انجام نشود، مشکلات دندانها دوباره ایجاد خواهد شد.
وی با بیان اهمیت دندان های شیری در رشد دندانهای دائمی تصریح کرد: این مسئله باعث جا به جایی دندانها می شود و یک هزینه ارتودنسی اضافه به خانواده تحمیل می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تشریح عوامل پوسیدگی دندانها بیان داشت: مواد قندی، میکروبهای موجود در دهان و جنس دندانها در پوسیدگی دندانها تاثیر دارند و باید با مسواک زدن و حذف مواد قندی اضافی موجود در دهان از بیماری های لثه جلوگیری کرد.
مکارم با اشاره به اینکه در افراد با سنین بالا پوسیدگی دندانها کمتر مشاهده می شود خاطر نشان کرد: پوسیدگی دندان در سنین بالا شیوع کمتری دارد؛ اما مشکلی که چنین افرادی بیشتر با آن درگیر هستند بیماری های لثه است.
وی با بیان اینکه شیشه های شیر باعث پوسیدگی دندان ها می شود، تصریح کرد: نوزادانی که آب قند و نوشیدنی های شیرین از طریق شیشه های شیر مصرف می کنند به دلیل اینکه دندانهای بالایی آنها در این مواد قرار دارند دچار پوسیدگی می شوند و علاوه بر آن استفاده افراطی از شیشه و پستانک باعث تغییر شکل فک بالایی نوزادان می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه نزدیک به 11متخصص دندانپزشک اطفال در دانشکده پزشکی مشهد وجود دارد، بیان داشت: تعداد زیادی از این متخصصان فارغ التحصیل رشته دندانپزشکی اطفال در مشهد و سایر شهرستانهای استان خراسان رضوی مطب دارند.