حجت الاسلام متقی نیا در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در خرم آباد، گفت: طرح جامع توسعه دانشگاه آزاد خرم آباد با کمک مجموعه ای از متخصصان بومی و غیر بومی با رصد نیازهای فعلی و ترسیم افق آینده دانشگاه بعد از 10 سال و شناسایی ابزار و روش های رسیدن به این اهداف تدوین شد.
وی افزود: در این سند افق آینده دانشگاه در 10 سال آینده در بخش های آموزشی، پژوهشی، رفاه دانشجویی، فرهنگی، اداری، عمران و توسعه منابع درآمدی پیش بینی شده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خرم آباد گفت: در حال حاضر تنها منبع درآمدی دانشگاه شهریه های دانشجویی است که در طرح جامع توسعه این دانشگاه پیش بینی شده است که با تجهیز آزمایشگاه های موجود بخشی از خدمات آزمایشگاهی به دیگر مخاطبان استان ارائه شود و یا اینکه دانشگاه نسبت به انجام پژوهش های مورد نیاز دیگر دستگاه ها و نهاد ها اقدام کند.
متقی نیا ادامه داد: فروش فرآورده های علمی راهکار دیگری برای افزایش درآمدهای این دانشگاه است؛ به گونه ای که بتوانیم نتایج تحقیقات علمی را به بازار عرضه کنیم.
وی خاطرنشان کرد: استان لرستان در حوزه زراعت و کشاورزی دارای ظرفیت های فراوانی است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته در طرح جامع توسعه این دانشگاه قصد داریم در بخش علمی با محوریت این دانشگاه، استان لرستان را به قطب زراعت و باغبانی کشور تبدیل کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد خرم آباد در ادامه با اشاره به سوء مدیریت های گذشته در این دانشگاه برای توسعه تحصیلات تکمیلی گفت: متاسفانه از حیث تحصیلات تکمیلی این دانشگاه نسبت به دانشگاه آزاد بروجرد در یک وضعیت غیر قابل قبولی قرار دارد؛ از این رو در راستای توسعه تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه در حال حاضر مجوز چهار رشته ارشد اخذ شده است و امیدواریم که تا مهر ماه در مجموع هشت رشته کارشناسی ارشد و یک رشته دکترا را راه اندازی کنیم.
متقی نیا تامین اعضای هیات علمی را از الزامات توسعه تحصیلات تکمیلی در این دانشگاه برشمرد و تصریح کرد: برای تحقق این مهم در گام نخست تکلیف 80 درصد از 29 نفر از متقاضیانی که پرونده اعضای هیات علمی را تشکیل داده اند روشن کرده ایم و در گام دوم 12 نفر از مربیانی که برای بورسیه در مقطع دکترا انتخاب شده اند را معرفی کرده ایم.
وی افزود: عدم توجه به تامین اولویت های مورد نیاز برای توسعه تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد خرم آباد در سال های 88 تا 91 به گونه ای بوده که در این مدت دانشگاه آزاد بروجرد با جذب بیش از 40 رشته در مقطع تحصیلات تکمیلی جهش قابل قبولی داشته و امروز برای اینکه ما تحصیلات تکمیلی را در دانشگاه آزاد گسترش دهیم با مشکل اشباع شدن ظرفیت ها در رشته های مختلف مواجه هستیم.
رئیس دانشگاه آزاد خرم آباد با اشاره به فرآیند مدیریتی موفق در دانشگاه آزاد بروجرد گفت: در زمان مدیریت مرحوم حجت الاسلام فهمی، رئیس دانشگاه آزاد بروجرد زمین احداث این دانشگاه در یک سایت مناسب تامین شد و در زمان ریاست اسلامی ساخت و سازهای خوبی در این دانشگاه اتفاق افتاد و در زمان ریاست جعفرزاده نقدینگی خوبی در دانشگاه آزاد بروجرد حاصل شد و با این وجود به دنبال تامین زیرساخت های مورد نیاز در زمان ریاست سیف رئیس فعلی این دانشگاه جهش علمی قابل قبولی در دانشگاه آزاد بروجرد رخ داد؛ اما متاسفانه این فرآیند در دانشگاه آزاد خرم آباد شکل نگرفته است؛ از این رو امروز شاهدیم که این دانشگاه از بعد عمرانی و علمی در وضعیت خوبی قرار ندارد.
متقی نیا افزود: متاسفانه در دوره ریاست قبلی که از سالهای 88 تا 91 بوده است دانشگاه در شاخص های آموزشی، پژوهشی و مالی به رتبه پایین تر از 10 در منطقه سقوط کرده است؛ در حالی که در سال 88 از بعد آموزشی در منطقه سوم و در بعد پژوهشی و مالی با 16 میلیارد تومان نقدینگی اول بوده ایم.
وی تصریح کرد: درسال 88، 16 هزار دانشجو در این دانشگاه تحصیل می کرده اند و 135 کارمند نیز خدمت می کرده اند؛ اما در سال 91 که ریاست این دانشگاه تغییر کرد تعداد دانشجویان به 12 هزار نفر کاهش پیدا کرده بود؛ اما در مقابل تعداد کارمندان از 135 نفر به 245 نفر افزایش یافته بود و با این حال 120 نفر نیرو که بدون مجوز و قرارداد و بدون اینکه از کانال حراست و یا گزینش عبور کنند هم در بخش های مختلف دانشگاه به کارگیری شده بودند که کنار گذاشته شدند.
رئیس دانشگاه آزاد خرم آباد با اشاره به اینکه علاوه بر نقدینگی 16 میلیارد تومانی دانشگاه در سال 88 درآمدهای دانشگاه از شهریه دانشجویان ظرف سه سال و تا سال 91 نیز 24 میلیارد تومان بوده است، گفت: متاسفانه زمانی که مدیریت دانشگاه آزاد را بر عهده گرفتم علارغم اینکه طبق اسناد موجود می بایست با نقدینگی خوب دانشگاه در بخش های مختلف شاهد توسعه دانشگاه باشیم نه تنها نقدینگی دانشگاه صفر بود، بلکه در هیچ بخشی شاهد هیچ گونه تحولی نبودیم به عنوان نمونه تنها کار عمرانی که در آن زمان صورت گرفته است احداث سر درب دانشگاه است.
متقی نیا افزود: علی رغم نقدینگی خوبی که در دانشگاه وجود داشته یکی از اقدامات موثر تکمیل دو ساختمان آموزشی 8000 متری این دانشگاه می توانسته باشد؛ اما به دلیل سوء مدیریت امروز عملیات احداث این پروژه ها با پیشرفت فیزیکی بین 40 تا 50 درصد به دلیل چندین برابر شدن هزینه ساخت نیمه کاره رها شده اند و پیمانکار از ادامه کار کنار کشیده است.
وی تصریح کرد: این اتفاقات در حالی روی داده است که دانشگاه آزاد خرم آباد در سال 88 از لحاظ مالی در وضعیت سفید قرار داشته است؛ اما متاسفانه امروز که هیچ کاری هم پیش نرفته است از این حیث در وضعیت قرمز که منظور از آن این است که هزینه های دانشگاه بیشتر از درآمدهای آن است قرار داریم.
رئیس دانشگاه آزاد خرم آباد در بخش دیگری از اظهارات خود به اخذ مجوز راه اندازی معاونت فرهنگی در این دانشگاه اشاره کرد و گفت: این دانشگاه به عنوان مسئول علمی و پژوهشی اجلاس سراسری نماز که 13 و 14 شهریور ماه به میزبانی لرستان برگزار می شود انتخاب شده است.
متقی نیا خاطرنشان کرد: این اجلاس هر ساله با قرائت پیام رهبر معظم انقلاب و با حضور رئیس جمهور وقت برگزار شده است.
وی یادآور شد: دانشگاه آزاد خرم آباد در حال حاضر از حیث زیرساخت های آی تی جزو 10 دانشگاه برتر در بین دانشگاه های آزاد کشور است.