رئیس دانشگاه آزاد آمل با بیان اینکه آینده پژوهی به خلق فرصتهای جدید در آینده کمک میکند گفت: ادبیات آینده پژوهی باید در دانشگاهها نهادینه شود.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، فاضل لاریجانی صبح امروز در کارگاه آموزشی آیندهپژوهشی در دانشگاه آزاد آمل با تاکید بر اینکه با تکیه بر آیندهپژوهشی میتوانیم نقشه راه تعیین کنیم، گفت: بحث آینده پژوهی یکی از مباحثی است که در کشور ما به شدت مغفول مانده است.
وی ادامه داد: آینده پژوهی یک دانش بە فناوری است کە با تحلیل و بررسی الگوها و منابع تغییر دنبال تغییر می باشند و درصدند تا مکانیزم علمی تغییرات را شناسایی کنند در واقع آینده پژوهی زیر شاخه ای از علم و فناوری است کە با اکتشاف آینده سر و کار دارد و نیر علم است چون مبانی نظری و معرفتی دارد.
لاریجانی با بیان اینکه آینده پژوهی پنجرهای به سوی فضای بینهایت است که در آن اتفاقات رخ میدهد، افزود: آینده پژوهی حوزه ای میان رشته ای است و مرتبط با حوزه های مختلف علم مهندسی، روانشناسی، ادبیات و علوم سیاسی و دانش سیاسی است و ارکانی چون آینده پژوهی، هستی شناختی، معرف شناختی و روش شناختی را دارا است.
وی با اشاره به اینکه نوآوری و تغییرات فناورانه در هر کشوری از رکنهای توسعه اقتصادی و پیشرفت محسوب میشود، یادآور شد: موتور حرکت علم و تکنولوژی رصد منظم حوزههای نوآوری است.
لاریجانی با بیان اینکه آینده پژوهی به خلق فرصتهای جدید در آینده کمک میکند، بیان داشت: با شناسایی و خلق فرصتهای جدید میتوانیم آینده را نیز شکل دهیم.
این استاد دانشگاه با اعلام اینکه آیندهنگری موجب میشود تا سیاستگذاری و برنامهریزی با عقلانیت بیشتری صورت گیرد این امر را در توزیع عادلانه اعتبارات و بودجهها موثر ارزیابی کرد و افزود: عقلانیتر شدن سیاستگذاریها از اهداف آینده پژوهی است.
وی در ادامه تصریح کرد: ما هیچ دسترسی بە آینده نداریم و آینده برائ ما ناشناخته است ، آینده باز و قابل تغییرات و الزاماً پیش بینی های محقق نخواهد شد، بە همین سبب است کە سناریوهای متعددی طراحی می کنیم کە بعضی از آن ها با آینده اندیشی اسلامی شباهت دارند.
لاریجانی خاطر نشان کرد: عمدی بودن و جدی بودن از مواردی است کە در امر آینده پژوهی بە آن نیاز داریم تا بحث ها و تلاش های ما بیشتر رو بە جلو حرکت کند و تحرک بیشتری بە حوزه مطالعاتی ما بدهد.
وی با تاکید بر اینکه ادبیات آینده پژوهشی در دانشگاهها باید نهادینه شود، یادآور شد: دانشگاه آزاد اسلامی آمل در نخستین قدم با راهاندازی قسمی در وبسایت دانشگاه اقدام به جمعآوری آثار و مقالات دانشجویان و اساتید خواهد کرد.
لاریجانی با اعلام اینکه آینده پژوهی در ایران از دهه 70 به بعد رونق گرفته ابراز امیدواری کرد توسعه این امر در دانشگاهها به آینده و سند چشمانداز کشور کمک کند.