به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از ایلام، همایش طرح هجرت با حضور مسئولین، دانشجویان و دانش آموزان متقاضی شرکت در این طرح، امروز در تالار فرهنگیان شهر ایلام برگزار شد.
طهماسبی در آغاز سخنرانی خود به حماسه ی آزادسازی خرمشهر در عملیات کربلا 1 اشاره کرد و گفت: آزاد سازی مهران درسال1365 پس از تجاوز دشمن بعثی به خاک ایران با وجود امکانات زیاد نظامی دشمن و گرمای60 درجه مهران، با توجه به تاکیدات امام خمینی ( ره) در عملیات کربلای 1 حماسه بود.
وی ادامه داد: اردوهای جهادیراهی برای استفاده از اوقات فراغت در تابستان می باشد، بنا به گفته ی مقام معظم رهبری این کار مهم نهضتی است که با انجام فعالیت های متعدد در مناطق محروم قابل اجرا است. در سال 91 دانش آموزان 185 مدرسه در زیبا سازی و بازسازی مناطق محروم فعالیت داشتند، دانشجویان اعزامی داخل و خارج از استان نیز کمک های شایانی در محرومیت زدایی به نحو احسنت انجام دادند، 140 نفر از طلاب استان برای شرکت در این اردوها تا به الان اعلام آمادگی کردند.
جانشین فرمانده سپاه امیرالمومنین استان ایلام گفت: در سال گذشته با اعزام 180 گروه امدادگر و پزشک به مناطق محروم توانستیم بیمارستان یکی از مناطق محروم استان را فعال کنیم به طوری که حتی عمل های جراحی در این بیمارستان انجام می شد، در عرصه های جهاد کشاورزی، نهضت سواد آموزی، پروژه های عمرانی نیز نیروهای امدادگر ما توانستند خدمات شایانی ارائه دهند.
طهماسبی ادامه داد: لازم است که در بحث اقتصاد مقاومتی فعالیت های طرح هجرت را گسترش دهیم، نیازمندی ها را ببینیم، اصلاح کنیم و طرح ها را اجرایی نماییم. امسال در شهرستان ایلام3 هزار نفر برای شرکت در این طرح نام نویسی کرده اند و از نیروی 24 هزار 933 نفر در کل استان استفاده می نمایم. رویکرد جدیدی در بحث بسیج مهندسی، صنعت و معدن و کشاورزی داریم تا بتوانیم فرهنگ جهاد را نهادینه کنیم.
وی با انتقاد از عملکرد برخی از دستگاه ها گفت: مسئولین آن طور که شایسته است همکاری نمی کنند و بودجه به این طرح تخصیص نمی دهند، امیدوارم دولت آینده از ظرفیت و پتانسیل های بسیج در جهت مناسب استفاده نماید.
در ادامه همایش آقایی، معاون فرهنگی آموزش و پرورش استان ایلام گفت: عنوان این کار طرح هجرت است و مبداء تاریخ اسلام از هجرت پیامبر عظیم شان آغاز شده است. این کار شما با هدف خدمت به نظام و از روی خلوص نیت می باشد، با داشتن نیت پاک یقین داشته باشید که تمام قله های آبادانی را فتح می کنید و با حمایت از نظام و ولایت جمهوری اسلامی زمینه را برای استقرار نظام حضرت مهدی آماده میسازید.
برزویی رئیس سازندگی بسیج دانشجویی استان ایلام در جلسه تخصصی کارگروه اشتغال و اقتصاد مقاومتی گفت: هدف بسیج سازندگی کمک به دولت است و ناب ترین بسیجیان در گروه های امدادی و به مردم در مناطق محروم خدمت می کنند. دختران و خواهران ما در این اردوها با استعانت از حضرت زهرا و به پیروی از ایشان به هم نوعان خویش کمک می کنند و برادران نیز با الگو قرار دادن حضرت علی (ع) به فقرا و نیازمندان یاری می رسانند.
وی ادامه داد: انتقادات به این طرح بسیار است، هدف کلی فرهنگ سازی است و چیزی که حائز اهمیت است خلوص نیت شماست. برای امسال 3 تا 4 هزار طرح سازندگی را پیش بینی کرده ایم. سپاه پیش بینی کرده که اگرامدادگران با رویکرد اقتصاد مقاومتی در مناطق محروم با هدف درآمدزایی در 5 کارگروه و حوزه مانند؛ پرورش طیور، تخم مرغ، ماکیان، قارچ، محصولات گلخانه ای فرهنگ سازی کنند به موفقیت های شایانی دست می یابند.
در آخر جلسه، سیاروک مسئول جهاد سازندگی ناحیه مقاومت بسیج دانشجویی گفت: اقتصاد مقاومتی قبل از اردو نیاز به هماهنگی با سازمانها و نهادهای مختلف دارد و براساس قابلیت و توانایی امدادگران برنامه ریزی می شود از سال 89 تا 91 استان ایلام از رتبه 4 کشور به 2 کشور در زمینه فعالیت اردوهای جهادی ارتقا یافته است.اشتغال و کارآفرینی محور اساسی اقتصاد مقاومتی است.
وی افزود: در اردوهای جهادی آن چه که مد نظر ماست بحث زود بازده بودن طرح است. جهادگر، فرهنگ ساز است و باید فرهنگ استفاده از محصولات روستا یا محل خدمت خود را در اهالی بومی منطقه درونی سازی کند، اختلاط برادران و خواهران باید اصلاح شود، خرده فرهنگ ها بسیار مهم هستند باید به آن ها توجه نمود، وظیفه جهادگران این است که کمبود مناطق محروم را به گوش مسئولین برسانند.
در خاتمه برگزاری کارگروه تخصصی اشتغال، اقتصاد مقاومتی و اردوهایجهادی، جمعی از دانشجویان و دانش آموزان این طرح به چالش کشیدند که با حاشیه هایی همراه بود.