آخرین اخبار:
کد خبر:۲۴۹۳۵۶
یک کارشناس فرهنگی:

اصلاح طلبان به دنبال 18 شکاف اجتماعی بودند/محسن رضایی در انتخابات به دنبال تقویت قومیت‌گرایی بود

یک کارشناس فرهنگی گفت: جریان غرب زده در گذشته و امروز به دنبال شکاف اندازی است؛ زمانی سعید حجاریان می گفت که 18 گپ یا فاصله اجتماعی را در ایران شناسایی کرده‌ند.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، امیر سعادتی شب گذشته در جلسه هفتگی دفتر جبهه انقلاب فرهنگی مشهدکه با موضوع « تحلیل فرهنگی انتخابات »برگزار شد، ضمن تحلیل نتایج سیاسی انتخابات از ابعاد فرهنگی انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را مورد بررسی قرار داد.


وی تحلیل سیاسی انتخابات گذشته را تحلیلی معطوف به ظاهر قدرت دانست وگفت:  علاوه بر این تحلیل، یک تحلیل با نگاه تربیتی و فرهنگی وجود دارد که مربوط به باطن قدرت می باشد.


این کارشناس فرهنگی  با بیان این که در نگاه سیاسی امید و ناامیدی بی اندازه وجود دارد، بیان داشت: انتخابات گذشته ، یک انتخابات فرهنگی بود که متاسفانه رسانه ها و گروه‌های سیاسی قدر این فرهنگی بودن انتخابات در ایران را نمی‌دانند.


سعادتی افزود: درتعریف فرهنگ مجموعه ای از آیین و آداب داریم، درکشور ما انتخابات تبدیل به یک آیین مردمی شده است.


وی با بیان این که از تبلیغ تا اجرای انتخابات در ایران، مردمی است، تصریح کرد: در سایر کشورها جریان‌های قدرت و ثروت اند که در راس انتخابات هستند اما در ایران برعکس است؛ این مسئله را در ستادهای انتخاباتی می‌توان دید که یک تعمیرگاه تبدیل به یک ستاد مردمی می‌شود.


سردبیر نشریه «مسجدما»  افزود: با این حال رسانه‌های ما انتخابات را خیلی توریستی نشان می‌دهند.


سعادتی در ادامه سخنانش در خصوص برخی از نتایج سیاسی انتخابات گذشته گفت: این انتخابات بر وحدت ملی تاثیر گذاشت و باعث انسجام آن شد، علاوه بر این اقتدار نظام را در داخل و خارج به وضوح نشان داد.


شورای نگهبان سطح کاری خود را در انتخابات گذشته بالا برد


وی انتخابات را برای کشور یک واکسیناسیون دانست که در هر دوره از بیماری های خاص جلوگیری می کندو افزود: درانتخابات هر کشوری  علاوه بر این که چه کسی  بیاید، چگونگی آمدن هم مهم است؛ امروز در مصر شاهد هستیم که در چگونگی مشکل دارند.


سردبیر نشریه «مسجد ما» ادامه داد: در انتخابات گذشته هر چند هشت نفر در میدان بودند اما دیدیم که چگونه یک نفر به قدرت رسید و این چگونگی مهم است.


سعادتی با اشاره به اقدامات شورای نگهبان در عدم احراز صلاحیت بعضی افراد گفت: شورای نگهبان با این کار سطح کاری خود را بالا برد، علاوه بر این آگاهی سیاسی مردم هم بالا رفت.


در انتخابات ضعف های فرهنگی شناسایی می‌شود


وی با تاکید بر این که انتخابات  درس‌هایی می‌دهد که در هیچ دانشگاهی نیست، گفت: درانتخابات مردم خودشان را نشان می‌دهند و این فرصتی برای مردم شناسی و شناسایی ضعف‌های فرهنگی است.


این کارشناس فرهنگی با بیان این که اگر انتخابات نداشتیم علوم انسانی پوسیده ما، از بین می‌رفت، اذعان کرد: درانتخابات امسال حزب اللهی‌ها در فضای مجازی و رسانه ای به خوبی عمل کردند و این از تجربه سال 88 است.


سعادتی وظیفه قشر حزب اللهی را ورود به فرهنگ عمومی مردم دانست و تصرح کرد: از طریق یک شبکه سازی باید به فرهنگ عمومی برسیم که فرم این شبکه‌ها می‌تواندمساجد، هئیت‌ها، خانواده‌ها و روستا‌ها باشد که سابقه بسیار طولانی دارند.


وی یکی دیگر از مسائل فرهنگی در انتخابات را شکاف‌های اجتماعی دانست و در این خصوص بیان داشت: در مصر شاهد هستیم که شکاف اجتماعی همراه با خشونت خود را نشان داد اما در ایران این صندوق‌های رای بودند که شکاف را نشان دادند و حتی آن را پر کردند.


18 فاصله اجتماعی که اصلاح طلبان به دنبالش بودند


این کارشناس فرهنگی با بیان این که نگاه حزب الله به انقلاب یک نگاه وحدت گراست گفت: جریان غرب زده  درگذشته و امروز به دنبال شکاف اندازی و به دنبال آن کسب قدرت است؛ زمانی سعید حجاریان می گفت که 18 گپ یا فاصله اجتماعی را در ایران شناسایی کرده اند.
 

سعادتی در ادامه به برخی از شکاف های اشاره کرد و بیان داشت: نمود این مسئله توجه به سنی یاشیعه ومرد و زن در زمان انتخابات است؛ حتی محسن رضایی در انتخابات امسال به دنبال تقویت قومیت گرایی بود.


جریان چپ به دنبال حاکمیت بر بحران ها و شکاف‌‌های احتماعی است


وی مدل جریان چپ را حاکمیت بر بحران‌ها و شکاف‌های اجتماعی دانست و گفت: این افراد می‌خواهند از انتخابات که سمبل وحدت ملی است، اختلاف دربیاورند.


این کارشناس کار فرهنگی قشر حزب اللهی را شناسایی و پر کردن  فاصله‌های اجتماعی دانست و تصریح کرد: در دهه‌ی 60 شاهد بودیم که شهدا فاصله‌های قومیتی و فقر را با کار فرهنگی و به دست آوردن دل مردم پر می‌کردند.


سعادتی با اشاره به این که باید در روستا کار بیشتری کرد، گفت: در دهه ی 60 شاهد ظهور و بروز استعداد های فراوان در زمینه های ادبی، فرهنگی و علمی در روستاها بودیم.


وی با انتقاد از نگاه اشتباه جریان حاکم به روستا‌ها بیان داشت: درست است که روستاها در انتخابات دوره قبل به حزب اللهی‌ها رای دادند اما این روستاها اقتصاد و فرهنگ هم دارند که باید در این زمینه مطابق با دهه ی 60 فرصت وظرفیت سازی ایجاد کرد.


سردبیر نشریه «مسجدما» شکست در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم را دارای برکات فراوانی دانست وتصریح کرد: خیلی از بچه حزب اللهی ها دوم خرداد را تجربه نکرده بودند و اگر می‌خواستند با این شرایط قدرت را به دست بگیرند، توان مقاومت نداشتند؛ این انتخابات باعث شد که فضای فرهنگی برای آن ها روشن شود.


سعادتی با اشاره به پیام های رهبری در سال 88 و 92 گفت: در انتخابات سال 88 رهبری در پیامشان از کلمه خداوند عزیز استفاده کردند اما امسال از لفظ خداوند حکیم استفاده کردند؛ این نشان می دهد که انتخابات یازدهم برکت های فروان فرهنگی داشته است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار