به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، عبدالله گنجی شب گذشته با حضور در چهارمین دوره طرح ولایت استان خراسان رضوی که در قم درحال برگزاری است، با اشاره به لزوم مطالعه پیام امام(ره) مبنی بر تشکیل بسیج دانشجویی بیان کرد: امام(ره) زمانی بسیح دانشجویی را راه اندازی کرد که دفاع مقدس تمام شده بود و خیلی ها تصور میکردند که امام بعد از جنگ بسیج را منحل خواهد کرد، با این حال چهارماه بعد بسیج دانشجویی شکل گرفت.
وی با بیان اینکه در آن زمان امام(ره) جنگ نرم را میدید، ادامه داد: نگاه امام(ره) به دانشجو به عنوان یک موجود متعالی است و در پیامی که برای تشکیل بسیج دانشجویی داشتند،چهار خواسته از این تشکل داشت.
استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه در بیان این چهار خواسته امام(ره)گفت: اولین خواسته امام(ره) حل مسائل اعتقادی و دومین مسئله ترسیم چارچوبهای اسلام ناب محمدی در مقابل اسلامهای بدلی و آمریکایی است.
گنجی ادامه داد: خواسته سوم پاسداری از اصل تغییر ناپذیر «نه شرقی و نه غربی» است، این را از بسیج دانشجویی میخواهد چرا که ویژگی های آرمان خواهی، عدالت خواهی و محافظه کار نبودن باعث میشود در سیاست خارجی اصول انقلاب اسلامی را پاسداری کند.
تصور اولیه از بسیج دانشجویی یک نهاد نظامی بود
وی در خصوص درخواست چهارم امام(ره) گفت: امام(ره) خطاب به بسیج دانشجویی میفرماید: وظیفه تان دفاع از انقلاب در مراکزتان یعنی دانشگاه هاست.
استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه میدان مبارزه امروز را مبارزه فکری و نرم دانست و بیان کرد: وقتی سال 72 بسیج دانشجویی در دانشگاههای کشور شکل گرفت، بعضی ها تصور می کردند بسیج دانشجویی یعنی همان کار نظامی بسیج در زمان جنگ و انقلاب.
گنجی ادامه داد: زمان خاتمی عده ای گفتند که بسیج دانشجوی یک نهاد نظامی است و نباید در دانشگاه حضور داشته باشد، همان زمان طرحی توسط اصولگرایان در مجلس مصوب شد که بسیج دانشجویی در دانشگاه بماند و عضو شورای فرهنگی دانشگاه شود.
وی با بیان اینکه وضعیت امروز بسیج دانشجویی به راحتی کسب نشده است، افزود: متاسفانه از فرصت شورای فرهنگی خیلی از دوستان بخوبی استفاده نمیکنند.
گنجی با اشاره به آخرین دیدار مقام معظم رهبری با دانشجویان که سال 86 بود،گفت: رهبری در آن دیدار مطرح کردند که نظام جمهوری اسلامی مثل یک خیمه فرماندهی است که درگیر جنگ نرم می باشد و شما دانشجویان بسیجی در خیمه فرماندهی هستید.
وظیفه بسیج دانشجویی در خیمه فرماندهی انقلاب چیست؟
استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه ادامه داد: رهبری این سوال را خطاب به بسیج دانشجویی مطرح کرد که وظیفه شما در این خیمه چیست، آن را پیدا و دنبال کنید.
گنجی در ادامه سخنانش در پاسخ به این دغدغه و سوال رهبری، ابتدا به چیستی انقلاب اشاره و تصریح کرد: انقلاب اسلامی یک هویت حقیقی دارد که در واقع محتوای انقلاب اسلامی است، علاوه براین یک هویت حقیقی دارد که ساختار جمهوری اسلامی می باشد.
وی با تفکیک جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی، جمهوری اسلامی را تنها یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی دانست و افزود: هویت جمهوری اسلامی باورهایی همانند کرامت انسان، اخلاق و عدالت است.
خیمه فرماندهی انقلاب اسلامی ولایت فقیه است
استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه خیمه فرماندهی انقلاب اسلامی را ولایت فقیه دانست و گفت: هویت حقوقی جمهوری اسلامی که شامل ساختارهایی همانند سه قوه و دستگاه های اجرایی است، همانند سایر کشورهای جهان می باشد؛ اما بسیج با ماهیت و محتوای حقیقی انقلاب اسلامی ارتباط دارد.
گنجی افزود: مقام معظم رهبری می فرمایند: این هویت حقیقی اگر فراموش شود جمهوری اسلامی با پسوند اسلامی به هیچ دردی نمیخورد.
وی با اشاره به تاکید رهبری بر ایستادن در جایی که دشمن فشار میآورد، تصریح کرد: بنا به سخنان مقام معظم رهبری دشمن در تشکیل هسته های ذی نفوذ در داخل کشور که اثرش را هم در فتنه 88 دیدیم، فشار میآورد.
استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه ازکار انداختن بازوهای توانمند انقلاب همچون سپاه و قوه قضاییه را یکی دیگر از فشارهای دشمن عنوان کرد و ادامه داد: دشمن فراتر از حمله فرهنگی به دنبال انحلال فرهنگی است، علاوه براین با فشارهای اقتصادی به دنبال القای ناکارآمدی دینی است.
گنجی بخشی از چالش های نظام را مربوط به داخل نظام دانست و به نقل از مقام معظم رهبری گفت: مهم ترین چالش ما نبود یک زندگی مطلوب برای همه مردم کشور است، از قافله دانش عقب هستیم و دشمن خدشه اش به هویت ملی و سیاسی است، یعنی بین جمهوری و اسلام می خواهد فاصله بیندازد.
جغرافیای استقرار بسیج از منظر رهبری
وی در بخش دیگر از سخنانش در خصوص جغرافیای استقرار بسیج به سخنان مقام معظم رهبری اشاره و تصریح کرد: ایشان می فرمایند:« هرکجا انقلاب نیاز داشت،آنجا باشیم»، «وظیفه ما برآوردن نیازهای انقلاب در هر زمان و از هر نوع است» و «دانشگاه ها را باید فتح کنیم».
این استاد دانشگاه ادامه داد: خیلی از افرادی که وارد دانشگاه میشوند با هدف زندگی و آینده شخصی خودشان است و بنابراین نمیشود آنها را از طریق سیاست جذب کرد؛ اگر از طریق اخلاق و منش ارتباط با آنها برقرار شد تا هرکجا که بخواهیم دنبالمان میآیند.
ماموریت بسیج بر اساس چالش های نظام و فشار دشمن است
گنجی با تاکید بر اینکه باید با اخلاص، افراد را به بسیج جذب کرد، در خصوص ماموریت های بسیج دانشجویی گفت: این ماموریت ها بر اساس چالش های نظام و حوزه هایی است که دشمن فشار میآورد.
وی خدمت، علم، دینداری و سیاست را چهار حوزه ماموریتی بسیج دانشجویی دانست و در خصوص شرط ورود به این میادین بیان داشت: احساس نیاز، توان، عزم و اراده و مزد نخواستن برای ورود به میدان مبارزه جزو شرط های اساسی است.
نیازهای بسیج دانشجویی
استاد علوم سیاسی دانشگاه علامه مهم ترین نیاز بسیج را فکر و تحلیل دانست و تاکید کرد: پاشنه آشیل بسیج دانشجویی مشکل فکری است، علاوه براین بنا به نظر معظم له باید حقایق را ورای جناح بندی های سیاسی دید.
گنجی ادامه داد: بسیج دانشجویی نیاز به جهاد علمی، اخلاق و معنویت دارد، دانشجوی بسیجی نباید با حرف، پازل دشمن را تکمیل کند.
وی پرهیز از سطحی نگری و تشکیل مجموعه های اندیشه ورز را از جمله نیازهای بسیج دانشجویی عنوان کرد و گفت: بسیج دانشجویی باید با برجسته کردن شاخص های انقلاب اسلامی همچون هویت اسلامی، عدالت و ساده زیستی، تربیت کادر نظام اسلامی و کمک به کارآفرینی به انقلاب در رسیدن به دولت و جامعه اسلامی کمک کند.