کد خبر:۲۵۳۲۹۷
در نشست «بررسی جایگاه قرآن کریم در اسناد بالادستی» مطرح شد:

دادن مجوز به افراد غیر متخصص در زمینه قرآن/خالی بودن جای شورای هماهنگی فعالان و سازمان‌های قرآنی در خراسان رضوی

نشست «بررسی جایگاه قرآن کریم در اسناد بالادستی» شب گذشته در هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد با حضور فعالان فرهنگی مشهد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، جلال فیاضی دیشب در نشست «بررسی جایگاه قرآن کریم در اسناد بالادستی» در هشتمین نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهد، با اشاره به سند چشم انداز در افق 1404 مشهد گفت: طبق اصول اصلی این سند، مشهد در این سال باید یک شهر زیارتی، مذهبی، آرامش دهنده، فرح بخش مبتنی بر فن آوری و با امنیت مناسب باشد و از نظر نگرش جهانی نیز باید مورد توجه قرار گیرد.


وی با بیان اینکه هویت مشهد باید بر مبنای فرهنگ اسلامی و ایرانی شکل بگیرد، یکی از مهمترین بسترهای تحقق منشورها را همفکری فرهنگی و اجتماعی دانست و گفت: بسترهای مادی به منظور اجرایی شدن منشورها و سندهای بالا دستی نیز باید مهیا شود.


فعال فرهنگی با اشاره به نقش تربیتی خانواده‌ها در گسترش فرهنگ قرآن بیان کرد: آشنایی کودکان با قرآن تاثیر زیادی در گسترش فرهنگ آن دارد.


فیاضی ساری و جاری شدن آموزه های قرآنی در نظام مدیریتی کشور و در بین تصمیم سازان و تصمصیم گیران را نیز بسیار مهم دانست و تاکید کرد: آموزه‌های قرآنی باید در بین مدیران ارشد تجلی پیدا کند، چرا که مردم به رفتار مدیران توجه می‌کنند.


وی گفت: دستگاه‌های مسئول حفظ و گسترش فعالیت‌های قرآنی باید کار خودشان را انجام دهند و در حوزه مدیریتی نیز فرهنگ سازی در رفتار فردی و هم در تصمیم گیری‌ها به وضوح دیده شود.


این فعال فرهنگی ادامه داد: به نظر من در اسناد بالادستی به گسترش فرهنگ قرآن توجه شده و برنامه های مدونی در این زمینه وجود دارد اما در برنامه ریزی های کوتاه مدت به این اسناد بالادستی توجهی نمی‌شود.


فعالیت 150 موسسه قرآنی در مشهد


در ادامه حسین مقدم کیا، مدیر عامل موسسه خصوصی قرآنی صراط نیز با اشاره به طرح جامع آموزش قرآن که در اواخر دولت دوم محمد خاتمی ابلاغ شد، گفت: این طرح در دولت اول احمدی نژاد کنار گذشته شد و منشور جدید به تصویب رسد و در دولت دهم نیز اجرایی شد.


وی گفت: در منشور توسعه فرهنگ قرآنی بسیاری از سازمان ها مانند آموزش و پرورش، سازمان اوقاف و امور خیریه، شواری عالی انقلاب فرهنگی، وزارت علوم، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و چند سازمان دیگر درگیر انجام و اجرایی کردن این منشور شده‌اند، اما در واقع اجرایی شدن بند به بند این منشور زمان می‌برد.


مدیر عامل موسسه خصوصی قرآنی صراط با اشاره به گسترش موسسات خصوصی قرآنی در چند سال گذشته بیان داشت: در گذشته بیش از 30 موسسه قرآنی در کشور وجود نداشت، اما در حال حاضر بیش از 2000 موسسه فعال قرآنی است که حدود 150 موسسه نیز در مشهد فعالیت می کنند.


مقدم کیا با اشاره به اجرایی شدن منشور بالادستی توسعه فرهنگ قرآن در برخی از استان‌های کشور یادآور می شود: فعالیت‌های تخصصی قرآنی در برخی از شهر ها در اختیار موسسات قرآنی آن شهر قرار دارد.


مدیر عامل موسسه قرآنی فرهنگی صراط گفت: ما در خراسان رضوی اینگونه فعالیت‌ها را نداریم و در صورتی که اجرای این منشور در استان به استاندار و در شهرستان به فرماندارها سپرده شود، بسیاری از مشکلات موسسات قرآنی در این بخش حل خواهد شد.


وی با اشاره به ضعف‌ها و قوت‌های ترویج و گسترش فرهنگ قرآن در مشهد گفت: مشکلات ما در مشهد کمتر است، چرا که اغلب مسئولان دغدغه کار قرآنی دارند.


مقدم کیا با اشاره به یکی از مشکلات جدی پیش روی موسسات قرآنی خراسان رضوی بیان داشت: مشکل ما در اینجاست که به هر کسی مجوز فعالیت قرآنی داده می‌شود ،حال آنکه برخی از این افراد تخصصی در زمینه قرآن و مباحث اموزشی آن ندارند.


وی همچنین با انتقاد از عدم استفاده سازمان‌ها و ادارات از موسسات قرآنی در بحث آموزش پرسنل و خانواده هایشان بیان داشت: برای آموزش قرآن در سازمان‌ها و ادارات بعضا از افراد توانمند و عالم به علم روز آموزش قرآن استفاده نمی‌کنند.


مدیر عامل موسسه قرآنی و فرهنگی صراط یادآور گفت: در صورتی که برخی از مدیران ما از شعارهایشان درست بردارند کارها به نحو بهتری پیش خواهد رفت.


881 مدرسه قرآنی؛ سهم خراسان رضوی در آموزش قرآن در مدارس


در ادامه میکائیل باقری، رئیس اداره قرآن عترت و نماز اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با اشاره به منشور بالادستی توسعه فعالیت های قرآنی و فرهنگی کشور گفت: در صورتی که در آموزش و پرورش به سند بالادستی توسعه فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی توجه کند به دلیل وجود سند بالادستی وزارت خانه‌ای حداقل هشت مورد از کل موارد عنوان شده در سند بالادستی کشور مهیا است.


وی با اشاره به فعالیت‌های قرآنی آموزش و پرورش  در دو حوزه برنامه‌ای و فوق برنامه‌ای بیان داشت: سند بالادستی اهداف عالی آموزش و پرورش را در حوزه های مختلف پی گیری می‌کند.


باقری با بیان اینکه بخش فوق برنامه در واقع مکمل فعالیت‌های برنامه‌ای دانش آموزان است، خاطرنشان کرد: فعالیت های برنامه‌ای و کلاسی از سه سال گذشته در کشور با برگزاری 10 هزار مدرسه آغاز و سهم خراسان رضوی از این میزان 881 مدرسه و سهم مشهد 260 مدرسه بوده است.


رئیس اداره قرآن عترت و نماز اداره کل آموزش و پرورش خراسان همچنین با اشاره به آغاز به کار 1276 مدرسه قرآن برنامه ای در مقطع ابتدایی در سال 91 در کشور بیان می کند: 86 مدرسه از این مدارس سهم خراسان رضوی بوده است.
 

وی افزود: برنامه آموزشی در این مدارس همانند دیگر مدارس استان است، اما با محوریت مباحث قرآنی، همچنین مسئولان این مدارس نیز از طریق یک شورای تصمیم گیری و با دقت و حساسیت انتخاب شده‌اند و در هفته دو تا شش ساعت برنامه های تخصصی قرآنی با جمعیتی حدود9500  نفر دانش آموز برگزار می‌شود.


باقری حضور حدود 100 هزار دانش آموز در فوق برنامه های قرآنی را نیز جزئی از فرهنگ سازی قرآنی طبق سند بالادستی وزارت آموزش و پرورش دانست و گفت: به منظور افزایش کیفیت آموزش قرآن سال گذشته 5000 مدرس قرآن جذب آموزش و پرورش کشور شد که از این میزان 441 نفر سهم خراسان رضوی بوده است.


رئیس ادراه قرآن، عترت و نماز اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی با بیان اینکه جای شورای هماهنگی فعالان و سازمان‌های قرآنی در استان خالی است گفت: اگر مدل منشور توسعه فعالیت‌های قرآنی کشور در استان هم باشد از بسیاری از موازی کاری‌های دستگاه‌های مختلف جلوگیری می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار