به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علی اصغر حاجی نقی دیروز در مراسم افتتاح اولین مرکز نیکوکاری در مشهد که در مسجد جمکران امام زمان(عج) در منطقه کوشش برگزار شد گفت: ما تلاش کردیم این طرح هر چه سریع تر کلید بخورد تا اشاعه دهنده حس نوع دوستی بین مردم و تبدیل به یک فرهنگ شود تا بتوانیم یک الگوی صحیح برای برون رفت از مشکلات اجتماعی را به دنیا عرضه کنیم.
وی افزود: فرصت مغتنمی پیش آمده که در ماه مبارک رمضان که ماه هجرت از سیئات است و قلبها به کار نیک مشتاقاند، کار نیک دیگری این بار به دست مردم انجام شود چراکه مردم ما همواره نشان دادهاند بسیار نوع دوست هستند و هرجا که لازم باشد در صحنه حضور پیدا میکنند.
انسان در ذات خادم به دیگران است
حاجی نقی با اشاره به این مهم که انسان بیهوده خلق نشده است و خداوند از آفرینش انسان هدف داشته است گفت: هر انسانی رسالت و وظایفی دارد و اگر این دو را به درستی انجام ندهد و از این دنیا برود زندگی دنیا و آخرتش نابود خواهد شد.
وی با اشاره به وظایف انسان در دنیا گفت:مهم ترین وظیفه انسان این است که تمام ماهیت وجود خود را امانت الهی بداند و از آن به درستی استفاده کند و بداند تمام حسنات و برکاتی که امروز به دنبالش است را با تفکر در آفرینش، هستی و با اعمالی که انجام میدهد میتواند به دست بیاورد.
حاجی نقی انسان را دارای دو بعد مادی و روحانی دانست و افزود: خداوند انسان را به گونه ای خلق کرده است که دارای دو بعد مادیّ و روحانی باشد و جالب اینجاست که انسان در هر دو بعد هیچ محدودیتی ندارد،اگر دلبسته مادّیات شود میتواند به سمت سیرناپذیری برود و اگر دلبسته معنویات شود میتواند در این بعد هم تا بینهایت پیش برود.
وی بعد روحانی انسان را از بعد معنویاش خاصتر دانست و افزود: بعد روحانی انسان تربیت و پرورش میخواهد، این بعد زمانی رشد میکند که انسان دیگران را دوست داشته باشد و به آنها عشق بورزد. نظام خلقت به گونهای است که خدا هرکس را که خلق کرده است در ذات خادم به دیگران قرارش داده است.
از ظرفیت های مردمی استفاده میکنیم
حاجی نقی طرح تاسیس مرکز نیکوکاری در مساجد را یک طرح با مدیریت مردمی دانست و بیان داشت: هر جا که ما خواستیم از ظرفیتهای مردمی خوب استفاده کنیم دیدیم دنیایی از ظرفیتها به وجود آمد و مشکلات رفع شد اما آنجا که آمدیم تابع برخی قوانین شویم و مردم را کنار بگذاریم دیدیم کار پیش نرفت.
وی افزود: کمیته امداد به عنوان متولی یک خانواده بزرگ در مشهد که نزدیک به 85 هزار نفر را تحت پوشش قرار داده است توانست به عنوان پیش قراول این طرح در کشور عمل کند و کلید شروع این طرح را با افتتاح اولین مرکز نیکوکاری در سطح شهر مشهد در مسجد جمکران امام زمان (ع) در منطقه کوشش بزند.
حاجی نقی با بیان این که ما دو رویکرد در اجرای این طرح داشتیم گفت: ما با اجرای این طرح به دنبال این هستیم که در هر محلهای که مسجدی هست اگر نیازمندان عفیف النفسی هستند که به مراکز خیریه مراجعه نکردهاند با یک روش آبرومندانه شناسایی شوند و از طرف دیگر اگر نیکوکاران متمکنی هم هستند که میخواهند به همنوعانشان خدمت کنند آنها هم شناخته شوند.
رییس کل کمیته امداد امام(ره) مشهد در پایان به هدف نهایی این طرح اشاره کرد و گفت: ما سعی میکنیم بین دو گروهی که گفته شد یعنی نیازمندان و نیکوکاران توسط مسجد محل ارتباط برقرار کنیم و این توفیق را بیابیم که الگویی را به جهان عرضه کنیم که راه برون رفت از مشکلات اجتماعی باشد.