به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، تروند امروز در نشست خبری در محل انتقال خون لرستان بیان داشت: بانوان لرستان بانوان استان کردستان را در اهدای خون پشت سر گذاشتند و در حال حاضر مقام نخست اهدای خون در کشور متعلق به بانوان لرستان است.
وی با بیان اینکه در چهار ماهه نخست اول سال 92 از نظر مراجعه نسبت به چهار ماهه اول سال 91 نزدیک به پنج درصد کاهش مراجعه داشته ایم، افزود: در همین مدت از نظر خون گیری نیز با 3.5 درصد کاهش نسبت به سال گذشته مواجه بوده ایم.
مدیر انتقال خون لرستان گفت: در چهار ماهه اول امسال 16 هزار و 411 نفت جهت اهدای خون مراجعه کرده اند که از این تعداد 13 هزار نفر شرایط اهدا را داشته اند.
تروند با اشاره به وضعیت نامناسب انتقال خون لرستان از بعد اعتبارات تصریح کرد: برای ما مایه سرافکندگی است که بعضا حتی توان پذیرایی از اهدا کنندگان خون که در حد یک کیک و آب میوه است را نداریم.
وی ادامه داد: 122 میلیون تومان از اعتبارات هزینه ای انتقال خون استان با جابجایی به جای کسری حقوق هزینه شده و از 350 میلیون تومانی که سازمان مرکزی به استان اختصاص یافته بود تنها 120 میلیون تومان آن تخصیص یافته است و با این حال در حال حاضر 320 میلیون تومان بدهی سال گذشته روی دست سازمان مانده است.
مدیر انتقال خون لرستان گفت: در حال حاضر تنها در شهرستانهای خرم آباد، بروجرد و الیگودرز دارای پایگاه خونگیری هستیم و در شهرستان نورآباد نیز به صورت مستمر پایگاه سیار را اعزام می کنیم.
تروند افزود: هفت شهرستان فاقد پایگاه خون گیری هستند؛ اما با این حال خوشبختانه از لحاظ تامین خون مورد نیاز در استان مشکلی نداریم.
وی با اشاره به ارسال 2989 واحد خون از لرستان به استان خوزستان و در مجموع ارسال 3151 واحد خون به استانهای همجوار ادامه داد: در 10 روز اول ماه مبارک رمضان میزان خونگیری در استان به یک سوم کاهش یافت؛ اما خوشبختانه در شب های قدر خونگیری به روال روزهای عادی برگشت.
مدیر انتقال خون لرستان ابراز امیدواری کرد که در دهه آخر ماه رمضان استقبال مردم برای اهدای خون افزایش یابد.
تروند در ادامه از نمایندگان مجلس خواست که نسبت به جلوگیری از حذف 35 درصد فوق العاده کارکنان که منجر به کاهش دریافتی کارکنان این سازمان و برخی دیگر از دستگاه های دولتی مانند دانشگاه علوم پزشکی لرستان می شود، اقدام کنند.