دختر؛ مایه رحمت و کلید باز شدن درهای بهشت

گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، ابراز وجود حسی است که هدایت صحیح آن در دختران ما باعث پیشرفت شده و از دختران همسران برازنده، دکتر، مهندس، قهرمان جهان و خادم به کشور می سازد و عدم توجه به هدایت صحیح آن می تواند دختران را همان چیزی بسازد که غرب به دنبال آن است.
دختر رحمت است و کلید باز شدن درهای بهشت و به گفته پیامبر ریحانه بهشتی است، دختران نقشی سرنوشت ساز در حال و آینده جامعه داشته، مادران فردایند و تربیت صحیح آنها تضمین موفقیت جامعه آینده است.
به یقین در یک جامعه هرچه دختران جدیتر، پرتلاشتر، عفیف تر، و بااخلاق تر باشند، جامعه با سرعت بیشتری به سمت شکوفایی، کمال و سعادت حرکت میکند حضور، شخصیت، فعالیت و تأثیر وجودی دختران برای حال و آینده جامعه بسیار مهم و سرنوشت ساز است.
فرهنگ ایرانی تاکید بر خود دار بودن دختران دارد
عباس بهزادی مقدم، کارشناس ارشد علوم تربیتی دراین خصوص میگوید: فرهنگ ایرانی به دختران تأکید میکند که خوددار و محجوب بوده و کمتر ابراز وجود کنند ولی با گذشت زمان دختران یاد گرفتن ابراز وجود کرده این فرهنگ را تغییر داده و وارد اجتماع شوند.
وی بیان میکند: این تفاوتهای فرهنگی رفتاری دختران در قبولی در دانشگاه ها نمود پیدا میکند و امروز شاهد قبولی چشمگیر دختران در مقابل پسران در دانشگاه هستیم.
بهزادی مقدم میافزاید: این امر بیانگر آن است که دختران ما دارند فرهیخته شده و رشد فرهنگی می یابند و بیشترین علت این رشد تغییر نگرش دختران به زندگی و تغییر نگرش جامعه به دختران است.
کارشناس ارشد علوم تربیتی با اشاره به موفقیت چشمگیر دختران با ابراز وجودهای صحیح می افزاید: در یک فراخوان مقاله در بین دبیرستانهای دخترانه و پسرانه 80 درصد مقالههای قابل ارائه مربوط به دختران بود و این عدم تلاش و بی علاقگی پسران و در مقابل تلاش خوب دختران را نشان میدهد.
وی میگوید: دختران بخوبی ابراز وجود کردن را یاد گرفتند و در عرصههای فرهنگی و اجتماعی بخوبی دارند عمل میکنند و این ابراز وجودها با پیشرفت جامعه میسر شده است.
بهزادی مقدم ابراز میکند: مشکل ما امروز بیشتر با پسران است چون در مقابل ابراز وجود دختران پسران کم تر به این امر مایل هستند؛ در حالی که باید این رفتار را تقویت کنند.
تبدیل یک من به دو من باعث ایجاد مشکلاتی در خانوادهها شده است
کارشناس ارشد علوم تربیتی ادامه میهد: قبلا در خانواهها یک من وجود داشت؛ ولی امروزه به جای یک من دو من در یک خانواده وجود دارد، دختران ابراز وجود میکنند و طرف مقابل شان یا کوتاه میآید یا در گیری به وجود خواهد آمد و این باعث ایجاد مشکلاتی در بین خانوادهها بویژه زوجهای جوان شده است.
وی تصریح کرد: در روابط، دختران خیلی زود آسیب میبینند؛ چون در جامعه ما عشق به درستی تعریف نشده است و دختران به علت احساسی تر بودن زودتر تحت تأثیر قرار گرفته و در این بین متضرر میشوند؛ باید یاد گرفت که هر دل لرزیدنی اسمش عشق نیست و نباید همه منطق را سر آن کنار گذاشت.
زهرا امیری، کارشناس دینی به خبرنگار دانشجو میگوید: دختران نزد خداوند ارزش زیادی دارند و تربیت صحیح میتواند آنها را به مراتب بالای وجودی برساند که بزرگترین احترام و اکرام برای آنهاست.
وی عنوان میکند: دختران نیازمند ابراز وجود هستند؛ ولی همیشه سرکوب شده اند و همین امر امروز باعث ابراز وجودهای نادرست و بعضا خطرناک برای بنیان خانوادهها شده است.
میل شدید دختران در ابراز وجود کردن متفاوت است
امیری ابراز میکند: میل شدید دختران در ابراز وجود کردن بسته به تربیت دختران با فرهنگهای مختلف به شکلهای متفاوتی خود را نشان میدهد و این گونه است که یک دختر موفق به کسب مراتب بالای علمی و ورزشی میشود و دیگری خود را به نمایش میگذارد.
کارشناس دینی ادامه میدهد: امروزه زن سالاری جای مرد سالاری را در بعضی خانوادهها گرفته و محور اصلی خانواده به جای تکیه بر عنصر وجودی مرد به زن یعنی مادر خانواده متکی شده است که نشان بارزی از همان میل شدید به ابراز وجود در دختران است که به این شکل خود را نمایان می کند.
وی می افزاید: رشد ابراز وجود دختران باید استحکام خانواده را در پیش داشته باشد نه اینکه بنیان خانواده را سست کند و دختر باید تبدیل به یک همسر برازنده در کنار فعالیت اجتماعی اش شود.
امیری عنوان میکند: زن سالاری و یا مرد سالاری معنایی ندارد باید دختران و پسران ما احترام متقابل به نظرات یکدیگر را یاد بگیرند.
ابراز وجود در صورت عدم هدایت صحیح، خطرناک است
این کارشناس دینی ابراز وجود در دختران را حسی قابل هدایت عنوان کرد و میگوید: ابراز وجود در دختران حسی است که اگر به مسیر درستی هدایت شود باعث پیشرفت میشود؛ در غیر این صورت در برخی موارد دختران ما به راهی میروند که جز نابودی خود و بنیان خانواده ارمغانی ندارد و تنها راه نجات تربیت صحیح خانوادههاست.
بهاره هراتی، فارغ التحصیل رشته پزشکی و یکی از دختران موفق مشهدی میگوید: سالهاست که دختران با تلاش فراوان توانستهاند در عرصههای مختلف علمی، اجتماعی، اقتصادی و ورزشی همانند مردان حضوری فعال داشته باشند، آنها تحصیل کرده و وارد بازار کار شدهاند.
وی داشتن احساس خوب را برگرفته از رسیدن به موفقیتهایی می داند که هر فردی برای خودش ترسیم کرده و میگوید: ابراز وجود حسی مشترک بین دختران و پسران است؛ اما به دلیل احساساتی عمل کردن دختران و ظرافتهای حسی و وجودی آنها لازم است تا نحوه ابراز آن به دختران یاد داده شود تا آنها بتوانند با هدایت صحیح این حس تبدیل به عضوی موثر و مثبت برای جامعه شان شوند.
مهلا تابنده شاغل در یکی از شرکتهای بورس مشهد میگوید: من به عنوان یک دختر همیشه از کم توجهی اطرافیانم می ترسیدم به همین خاطر سعی کردم با درس خواندن و رسیدن به جایگاه خوبی خودم را ابراز کنم و در حال حاضر نیز ضمن اینکه به دختر بودن خودم افتخار میکنم از داشتن شغل و در آمدی که به من استقلال مالی می دهد راضی هستم.
سمیه رسول نیا که تا چند ماه قبل در یک شرکت خصوصی شاغل بوده است، میگوید: اولویت اصلی و مهم زندگی من همیشه تحصیل و بعد کار بوده به خاطر اینکه همیشه دوست داشتم خودم و توانایی ام را در رسیدن به موفقیت به دیگران اثبات کنم و به عبارتی «من میتوانم».
مهشید صباحی میگوید: من درسم را خواندم ولی مرا راضی نکرد چون نتوانستم موفق شوم کسی مرا تحویل نگرفت و همیشه دنبال راهی برای جلب توجه بودم وقتی آرایش میکنم احساس خوبی دارم چون مورد توجه قرار میگیرم و این کار باعث خشنودی من میشود هر چند مشکلات جانبی و مزاحمتهایی که برایم به وجود میآید در نهایت چیزی از این خشنودی باقی نمیگذارد.
دقت به آنچه در اطرافمان میگذرد ما را به دلایل سوق یافتن برخی از دختران به سمت و سوی ابراز وجودهای بی مورد و غلط متوجه خواهد ساخت دختران معصوم و بیگناهی که بر مبنای اقتضاء سنشان رفتار کرده اما از آثار سوء این ابراز وجودها بیخبرند.
لزوم فرهنگ سازی و آموزشهای دینی و روانشناسانه توسط کارشناسان خبره بر هیچ کسی پوشیده نیست امری که غفلت از آن مادران آینده ما را با چالشهای جدی روبرو خواهد کرد، مادران آینده را دریابید.