کد خبر:۲۶۶۸۱۰
یک کارشناس تربیت اسلامی:

شهید، اسوه و میزان بودن ویژگی‌های معلم تراز اول است

یک استاد تربیت اسلامی شهید، اسوه و میزان بودن را از ویژگی‌های معلم تراز اول دانست و گفت: معلم تراز اول نظام کسی است که در صف عبد خدا قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، علی قائمی امروز در نشستی از سلسه نشست‌های علمی- تخصصی که با همکاری دانشگاه فرهنگیان و پژوهشکده مجازی تربیت اسلامی در پردیس دانشگاه شهید هاشمی‌نژاد برگزار شد، با اشاره به اینکه باید مرضیه بود، تصریح کرد: مرضیه به این معناست که اقدامی که در حال انجام آن هستیم در جهت کسب رضایت خداوند و نه شخص دیگری باشد.

 

وی ادامه داد: با توجه به اینکه انسان مالک جان خود نیست و هر زمان که خدا اراده کند آن را خواهد گرفت؛ بنابراین باید طوری پیش رویم که در خط خدا و در صف بندگان خدا باشد.

 

یک استاد تربیت اسلامی با طرح این پرسش که بنده کیست؟ بیان کرد: آن کس که تمام حالات، رفتارش و تمامی افکارش در راستای امر خدا و در صف ائمه قرار گیرد بنده است.

 

قائمی افزود: چنانچه این‌گونه باشد آن‌گاه عبد خواهید بود؛ بنابراین تلاش کنید در صف بندگان خدا قرار گیرید؛ زیرا در این صورت است که خداوند میزبان شما در بهشت خواهد بود و این ویژگی معلم تراز نظام اسلامی است.

 

وی بیان کرد: باید به آرامی رفتار کند تا بتواند به صورت صحیح برنامه‌ریزی و عمل کند.

 

این استاد دانشگاه تاکید کرد: انسانی که درصدد است از بودن به شدن برسد باید بداند که خدا چه می‌خواهد نه بنده خدا، و بر اساس رضای خدا گام بردارد.

 

قائمی با تاکید بر اینکه در زبان قرآن بالاترین درجه عبد است، بیان کرد: انسان جاهل به دنیا می‌آید و با توجه به در حرکت بودن زمان باید از وجود پدر، مادر، معلم و سخنرانان علم بیاموزد و تا دانا و آگاه شود و هنگامی که خود را ساخت باید دیگری را بیاموزد.

 

آنچه مهم است در راه بودن است نه به هدف رسیدن

 

وی با بیان اینکه البته باید بدانیم چه چیزی را چگونه و به چه شکل باید آموخت، گفت: آن‌چه مهم است در راه بودن است و نه رسیدن؛ بنابراین مهم است که اوقات خود را تقسیم کنیم و در مرحله بعد چنانچه بتوانیم خود را همگام  پیامبر کنیم آن‌گاه معلم تراز خواهیم بود.

 

استاد تربیت اسلامی با تاکید بر اینکه باید با خداوند پیوند بخوریم، تصریح کرد: چنانچه با خدا گره بزنیم و ارتباط برقرار کنیم آن‌گاه معلم تراز خواهیم بود؛ البته این امر نیازمند تلاش است.

 

قائمی جایگاه معلمی را بالا دانست و گفت: در این عالم چه چیز مهم‌تر از اینکه انسان به جایگاه اثرگذاری و تعلیم برسد و بتواند با آموختن بر این دنیا و چه بسا در آینده اثر بخش باشد.
 
دین دستورالعمل زندگی است

 

وی با تاکید بر اینکه دین دستورالعمل زندگی است، خاطرنشان کرد: بنابراین باید مشاهده کرد دین در ارتباط با چه چیز سخن می‌گوید و آن‌گاه آن را در زندگی خود پیاده کرد.

 

استاد تربیت اسلامی دین را 14 بخش عنوان کرد و بیان داشت: حج، نماز و روزه یک بخش از دین است این در حالی است که دین 14 بخش تحت عناوین مباحث اجتماعی، اقتصادی، آفرینش، آفریدگار، روان، جسم، جبه‌های عالی رشد و غیره دارد.

 

قائمی تصریح کرد: بنابراین مشاهده می‌کنید دین دارای چه فضای وسیعی است که باید آن را آموخت.

 

معلم باید شاگرد اول بشریت باشد

 

وی شهید (به معنای شاگرد اول بشریت بودن)، اسوه و میزان را از ویژگی‌های معلم تراز نظام اسلامی بر شمرد و گفت: معلم باید به تناسب سن، جنس، عقل، نیاز جامعه، جبر زمان، شرایط منطقه و غیره سخن بگوید.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار