به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، سید رشید غفاری روز گذشته در نشست «پیشگیری از بیماری وبا» با اشاره به شیوع این بیماری در برخی مناطق کشور، نسبت به توجه بیشتر به مسائل بهداشتی هشدار داد.
وی به راههای انتقال این بیماری اشاره کرد و گفت: مصرف سبزی و میوههایی که با آب آلوده آبیاری و یا شسته شده اند، یکی از راههای انتقال بیماری وباست و باید در این زمینه بیشتر مراقب بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به راههای دیگر انتقال این بیماری اشاره کرد و گفت: تماس مستقیم با بیمار مبتلا به وبا و مصرف آب آلوده به مدفوع، خصوصا در منابع غیربهسازی شده و بدون نظارت مانند چشمهها و چاهها، دو راه دیگر انتقال بیماری وبا است که با توجه بیشتر نسبت به رعایت بهداشت فردی، رعایت بهداشت آب و مواد غذایی و شست شوی صحیح دست ها می توان به ساده ترین راه از بروز و شیوع این بیماری جلوگیری کرد.
غفاری به افزایش اقدامات دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در پیشگیری از شیوع این بیماری اشاره کرد و گفت: از هنگام مشاهده بیماری وبا در کشور، دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز با تشدید بازرسیهای بهداشت محیط، تشکیل جلسات برونبخشی و درونبخشی اضطراری، آموزش اقشار مختلف خصوصا سالمندان، مادران خانوار و دانشآموزان به صورت حضوری، اطلاعرسانی در صدا و سیمای استان، ایجاد تمهیدات دسترسی به آب آشامیدنی سالم، کنترل ورود و خروج افراد خارجی و اعلام آمادهباش به بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی استان برای کنترل موارد احتمالی، برای پیشگیری از بروز وبا در استان اقدام کرده است.
وی در خصوص علایم بیماران مبتلا به وبا نیز بیان داشت: بیمار مبتلا به وبا به صورت ناگهانی دچار اسهال شدید و کمآبی شده و باید به سرعت به مراکز بهداشتی_درمانی منتقل شود تا ضمن نجات جان بیمار از شیوع بیماری وبا جلوگیری شود.