به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، فرشاد مؤمنی، عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی امروز در مناظره «جنگ اقتصاد» در دانشگاه فردوسی مشهد بیان داشت: تاریخ به عنوان آئینه ای در برابر ماست تا با عبرت گرفتن و استفاده از تجربیات آن از آزمون و خطاهای زیانبار جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه در هشت سال گذشته همواره جزو هفت کشور دارای بیشترین نوسانات تورمی بوده ایم، افزود: همین آمار نیز در خصوص شاخص فلاکت برای کشور صادق است و این در شرایطی که ما در این سال ها بیشترین درآمدهای نفتی را داشته ایم.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی تصریح کرد: نظام رسمی آموزشی علم اقتصاد در ایران به معرفت تاریخی اهمیتی نداده است.
وی به سند اقتصادی که در سال 1379 منتشر شده بود اشاره و تصریح کرد: این گزارش که توسط افراد منتقد به اقتصاد دوران جنگ تنظیم شده بیان دارد که شاخص بهره وری تمام عوامل تولید در بازه زمانی سال 65 تا 67، پنج برابر بازه زمانی دوره سال 67 تا 75 بوده است.
مؤمنی بیان داشت: در گزارشی که از سوی مرکز پژوهشهای مجلس منتشر شده آمده که در دوره هشت ساله ریاست جمهوری احمدی نژاد برای دستیابی به هر واحد رشد اقتصادی، پنج برابر بیشتر از دولت خاتمی دلارهای نفتی هزینه شد.
وی یکی از راه های دستیابی به نوآوری های نهادی را فرصت دادن به مطبوعات آزاد دانست و اظهار داشت: بهترین نوآوری نهادی دولت خاتمی میدان دادن به نهادهای مدنی و رشد مطبوعات آزاد و مستقل بود.
در ادامه دکتر حسین راغفر، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) تهران با بیان اینکه اقتصاد دوره جنگ دوره خاصی بود که از آن به عنوان معجزه اقتصادی یاد می شود.
وی با بیان اینکه درآمد هشت ساله دولت احمدی نژاد برابر با 100 سال اِستحصال نفت بوده، اظهار داشت: هیچ دولتی به اندازه دولت هشت سال گذشته از بالاترین درآمدهای ارزی و حمایت های سیاسی برخوردار نبوده به اندازه ای که مجلس هر وزیر پیشنهادی دولت را با چشم بسته تأیید کند.
وی اصلی ترین ویژگی اقتصاد ایران را نقطه گرا بودن آن دانست و بیان داشت: اساس این اقتصاد بر تأمین سیاست های عمومی به نفع سرمایه داران است.
راغفر با بیان چهار فرضیه بر توسعه یافتگی یک کشور تصریح کرد: مهم ترین عامل در امر توسعه یافتگی یک کشور وجود بافت نهادی است که متأسفانه در کشور ما وجود این نهادها بسیار کم رنگ است.
این پژوهشگر حوزه فقر و عدالت اقتصادی با بیان اینکه در هشت سال گذشته ریشه اقتصاد خشکانده شد، اظهار داشت: از زمانی که ما با بیشترین ورشکستگی کارخانجات و واحدهای تولیدی مواجه بودیم علاوه بر تأسیس مؤسسات مالی و بانک های به اصطلاح خصوصی بیشترین درآمد آنان رقم خورد.