به گزارش خبرنگار « خبرگزاری دانشجو» از ایلام، دادگاه مجازی، محاکمه مدیر مسئول نشریه چاویز با حضور مدیر گروه حقوق، اصناف و دانشجویان دانشگاه پیام نور ایلام برپا شد.
در این کارگاه عباسی، مدیرگروه حقوق با آموزشی خواندن این کارگاه برای دانشجویان گفت: محاکم قضایی به انواع حقوقی، کیفری و یا عمومی و اختصاصی تقسیم می شوند، مراجع اختصاصی برای رسیدگی به جرائم نظامی، روحانیت، انقلاب و کیفری تشکیل می شوند.
وی در مورد دادگاه کیفری تصریح کرد: دادگاه کیفری به جرائمی رسیدگی می کند که مجازات آن ها شدید و یا سیاسی باشد، این دادگاه از 5 و یا 3 قاضی تشکیل می شود و یک قاضی به صورت رئیس بر شیوه اجرای احکام نظارت می نماید، معمولا دادگاه های کیفری به صورت موقت و در صورت لزوم تشکیل می شوند.
مدیر گروه حقوق دانشگاه پیام نور ایلام بیان کرد: جرائم مطبوعاتی به اعمالی گفته می شود که با انگیزه لطمه به سازو کار سیاسی و مصلحت نظام صورت گیرد، در دادگاه های مطبوعاتی و سیاسی لازم و ضروری است که 3 قاضی باتجربه و 14 نفر به عنوان هیئت منصفه در دادگاه حضور داشته باشند، هیئت منصفه با نظارت مدیر کل ارشاد، رئیس شورای شهر، رئیس سازمان تبلیغات و امام جمعه استان انتخاب می شوند.
بند الف ماده 2 قانون مطبوعات، وظیفه رسانه های جمعی را در راستای روشن ساختن افکار عمومی و بالا بردن سطح معلومات مردم می داند، ماده 3 قانون مطبوعات به روزنامه نگاران این اجازه را می دهد که نظرات و انتقادات سازنده مسئولین و مردم را با رعایت موازین اسلامی و مصالح جامعه درج و به اطلاع عموم رسانند مشروط بر این که این اخبار بر اساس منطق، استدلال، پرهیز از توهین، تحقیر و تخریب منتشر شوند.
در این دادگاه مریم اردستانی تبار به دلیل انتشار اسنادی مبنی بر سوء استفاده احمد کاکاوند از اموال بیت المال برای ساخت بیمارستان خصوصی مورد شکایت و محاکمه قرار گرفت، وی با استفاده از قانون ماده 2، 3 و 23 قانون مطبوعات و بر اساس اصل 37 قانون اساسی توانست خود را تبرئه نماید.