حسین راغفر در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص تأثیر برقراری ارتباط با آمریکا بر اقتصاد کشور بیان داشت: ابتدا باید بحث اقتصادی را از سایر جنبههای این ارتباط تفکیک کنیم.
وی ادامه داد: ما پیش از مطرح شدن این موضوعات نیز با آمریکا رابطه داشتیم که البته رابطهای پرهزینه هم بوده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه الزهرا تهران بیان داشت: لوازم مورد نیاز کشور را که آنان تولید میکردند همواره با چند واسطه خریداری میکردیم و یا اینکه به جای آن، کالاهای مشابه چینی و هندی با کیفیت پایینتر را تهیه میکردیم که البته در هر دو صورت برای ما هزینهبر بود.
راغفر به تأثیر برقراری ارتباط با آمریکا بر نحوه خریدهای خارجی اشاره کرد و گفت: طبیعتأ اگر این وضعیت تغییر کند و ما بتوانیم مستقیم از منابع مورد نیاز کشور برای سرمایه گذاریها در بخش تولیدی و بویژه تکنولوژیکی استفاده کنیم، هزینهها بسیار پایین خواهد آمد.
سیاستهای اقتصادی غرب
وی به سیستم اقتصادی غرب اشاره و تصریح کرد: آنچه که ما در غرب به اسم نظام سرمایهداری شاهد هستیم، از فرایندهایی تاریخی و پیچیده شکل گرفته که امری وارداتی نیست تا اگر کسی وجوه مثبت آن را وارد کند، وجوه منفی آن را وارد نکند.
این اقتصاددان افزود: این امر بشدت با فرهنگ و تاریخ یک جامعه آمیخته است که در کشور ما باید الگوهای متناسب با فرهنگ و تاریخ خود و ساختارهای اقتصادی همچون منابع در دسترس، طراحی و تنظیم شود.
راغفر در خصوص الگوبرداری از نظامهای اقتصادی دیگر کشورها بیان داشت: باید بیش از هرچیزی، به فرهنگ و ارزشهای خود توجه کنیم و نگاه ما به نظامهای دیگر فقط یک نگاه عملگرا باشد، ببینیم که آنان چه ظرفیتهایی دارند که ما میتوانیم از آنها در اقتصاد خود استفاده کنیم.
وی به تجربه نظام سرمایهداری غرب اشاره کرد و گفت: واردات و استفاده از این نظام در سراسر دنیا، تجربه خیلی روشنی دارد، حتی آنهایی که این نظام را توانستهاند در کشور خود پیادهسازی کنند، به نوعی آن را با فرهنگ و تاریخ خود همراه کردهاند.