به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از رشت، محمدکاظم قربانیان، امروز در نشست اصحاب رسانه که به همت بسیج دانشجویی استان گیلان در دانشگاه آزاد رشت برگزار شد، درباره اهمیت رسانه ها و آسیب ها و تهدیدات آن سخنرانی کرد.
قربانیان با اشاره به اینکه دیگر دوران جنگ سرد به پایان رسیده و جهانیان خواسته یا ناخواسته در جریان جنگ نرم قرار گرفته اند، گفت: امروزه رسانه ها ریشه بسیاری از پارادیم های جهان هستند.
وی همچنین با یادآوری این نکته که به کارگیری تکنولوژی در عرصه مخابرات، رایانه و ارتباطات باعث کاهش فاصله ها و هزینه ها شده است، علم و فناوری را در بعضی جهات باعث تهدید جهان دانست و گفت: فناوری ها، نبردهای برق آسا و تاکتیک های نفوذی را در پی دارد و از دامنه همین نبردها جنگ نرم شکل می گیرد و ابزار این جنگ همان رسانه است.
وی همچنین گفت: ماحصل ایده تاکتیک های برق آسا، اینترنت امروزی است که یک مکان بی مکان و زمان بی زمان است.
قربانیان همچنین با اشاره به اینکه تکنولوژی اینترنت از مهمترین عوامل تشکیل دهکده جهانی است، گفت: دهکده جهانی طراحی یک شاهراه اطلاعاتی است و گردانندگان این شاهراه به راحتی می توانند بر جهان کنترل اطلاعاتی داشته باشند.
وی همچنین با اشاره به این نکته که مقام معظم رهبری در سال های 68 و 72 و 76 به حوزه جنگ نرم اشاره کرده و درباره آن تذکر داده بودند اما توجه کمی به آن شد، گفت: امروزه تمام فعالیت های بشر به طور ناخودآگاه به سمت جنگ اطلاعاتی راهبردی است و این مسئله تسلط و کنترل اطلاعاتی را در پیش دارد.
این کارشناس رسانه شیوه های جنگ نرم استکبار جهانی را جنگ رسانه ای و عملیات روانی برشمرد و با بیان این واقعیت که استراتژی رسانه ها در قالب جنگ نرم طراحی شده است، گفت: لوازم مورد استفاده جنگ نرم صنایع فرهنگی، رسانه ها و فناوری نوین ارتباطی است که برای هر کدام از آنها سرمایه های هنگفتی در نظر گرفته می شود.
قربانیان با اشاره به جایگاه رسانه و این نکته که بهتر است نسبت به استراتژی رسانه های بیگانه بدبین بود، گفت: رسانه بیگانه و فیلم های ماهواره ای بخش اعظمی از محتوای خود را با مفاهیم مثبت و به جهت جذب مخاطب ارائه می دهد و بخش کوچک اما تأثیر گذار آن دارای رذیلت های اخلاقی است که مخاطب نمی تواند آن را تشخیص دهد و گرفتار خواهد شد.
قربانیان خاطرنشان کرد: دیگر تنها مرزهای زمینی نشانه استقلال یک کشور نیست و در سال های آتی اگر کشوری در فضا حضور نداشته باشد نمی تواند کشوری مستقل و دارای ارزش باشد.
وی همین طور رسانه را از عوامل استقلال کشورها برشمرد و گفت: اگر در جامعه ای نقشه تدوینی برای رسانه نباشد آن جامعه به انزوا می رود.
وی در ادامه با اشاره به جنگ رسانه ها برای جذب مخاطب و تأثیرگذاری بر افکار عمومی هدف های اصلی رسانه های مخرب را بلوغ جوانان و کنترل ذهن توسط تفکر ماسونی برشمرد و گفت: هیپنوتیزم تکنولوژیک به کمک رسانه مشکل اساسی بشر امروز است.
وی همچنین تأثیر رسانه را در اتفاقات سال 88 و شعله ورتر کردن آتش فتنه اساسی برشمرد.
قربانیان خاطرنشان کرد: برای مقابله با جنگ نرم ابتدا باید با تکنیک های جنگ نرم آشنا شد و پس از آن با تشکیل اتاق فکر، بهترین راه مقابله را اتخاذ کرد همچنین وظیفه نخبگان امیددادن به نسل جوان و تبیین حقایق برای عموم مردم و پرکردن سنگرهای فکری است.
قربانیان در پایان با اشاره به اینکه امروزه سازمان های جاسوسی در بطن جامعه وارد شده اند و متأسفانه دیگر مثل قبل به عنوان یک سازمان مخوف شناخته نمی شوند، گفت: حضور این سازمان ها در شبکه های اجتماعی مثل فیس بوک و گوگل که شاخه ای از ارتش آمریکاست سند این واقعیت می باشد.
وی همچنین با ارائه آمارهای مقایسه ای در چندسال گذشته قدرت تأثیرگذاری اینترنت را برای حضار تبیین کرد.