به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از خرم آباد، صادق زیباکلام شب گذشته در مناظره سیاسی با محمد حسن قدیری ابیانه، سفیر سابق ایران در مکزیک و استرالیا که به دعوت انجمن اسلامی دانشجویان تحکیم وحدت دانشگاه علوم پزشکی لرستان با موضوع ارتباط با آمریکا برگزار شد، بیان داشت: شاید یک جا با قدیری ابیانه موافق باشم و آن هم این است که اگر رابطه ما با آمریکا خوب شود و سفارت آنها دوباره در خیابان طالقانی راه اندازی شود، باز هم هیچ تغییری در اقتصاد کشورمان رخ نمی دهد.
وی افزود: با این رابطه حتی یک کیلو گندم به تولید ما اضافه می شود و بیمارستان های ما از وضعیت گداخانه ای خارج نمی شوند؛ با این حال تنها راه حل را در ویران کردن اقتصاد فاسد و ناکارآمد دولتی می دانم.
این استاد دانشگاه ادامه داد: من قضاوت ارزشی در مورد آمریکا نکرده ام و نگفته ام که آمریکا خوب است یا بد؛ اما اینکه امام خمینی (ره) گفته اند آمریکا شیطان بزرگ است، خب ایشان در بهشت زهرا هم گفتند که گیرم که پدران ما رای داده اند که نظام شاهنشاهی باشد، اما آیا نسل بعدی هم باید آن را بپذیرد؟ سوال این است که آیا اگر امام زنده بود اسرار بر آمریکا ستیزی که ریشه منافع ملی ما را زده است می کرد و یا می گفت که آمریکا ستیزی باید ادامه پیدا کند. اصلا شاید فردا مقام معظم رهبری نطقی کردند و درباره رابطه چیز دیگری را گفتند بعد امثال قدیری ابیانه باید چکار کنند.
زیباکلام گفت: اسرار بر دشمنی با غرب یک ابزار استراتژیک در دست نظام است و از آن بهره برداری سیاسی می کنند؛ با این حال اجازه نخواهند داد که فرش استکبارستیزی از زیر پایشان بیرون کشیده شود؛ از این رو در چنین شرایطی رابطه با آمریکا شکل نمی گیرد و روند شکل گیری این رابطه را متوقف خواهند کرد.
وی ادامه داد: توافقنامه ژنو به منزله جلوی ضرر را از هر کجا گرفتن منفعت است، محسوب می شود؛ اما بعدها این سوال اساسی مطرح می شود که این همه از منابع ملی برای دستیابی به انرژی هسته ای هزینه کردیم تا چه چیزی را بدست بیاوریم.
این استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه مردم با گوشت و پوست خود هزینه های سنگین انجام شده برای دستنیابی به انرژی هسته ای را لمس کرده اند، ادامه داد: به همین دلیل بود که به جلیلی بیشتر از چهار میلیون رای ندادند؛ در حالیکه معلوم بود که روحانی نمیخواهد آن هزینه های وحشتناک و کمرشکن را برای ادامه این مسیر پرداخت کند.
زیباکلام تصریح کرد: اگر فردو و نطنز تعطیل شوند، فقط همان هایی که در آنجا کار می کنند بیکار می شوند؛ اگر صنعت ساختمان و صنعت خودروی ما به دلیل تحریم ها تعطیل شوند، هزاران شغل که به این صنایع وابسته هستند، از بین می روند.
استاد دانشگاه تهران در ادامه بیان داشت: مرگ بر آمریکا به یک ابزار سیاسی نیرومند در دست نظام ایران تبدیل شده و در این مرحله این شعار به بخشی از ویژگی نظام تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه فرهنگ و ادبیات انقلابی ایران ملحم از ادبیات مارکسیستی بوده است، تصریح کرد: با این حال دانشجویان مسلمان پیرو خط امام خمینی (ره) با تسخیر سفارت آمریکا با مارکسیست ها نشان دادند که اگر آنها در شعار استکبار ستیز هستند آنها در عمل با استکبار مقابله می کنند.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه استکبارستیزی روز به روز برای نظام مشکل تر می شود، گفت: از آمریکا ستیزان خواسته ایم که یک مورد را نشان دهند که آمریکا ستیزی برای کشور منفعت داشته است؛ اما من در عین حال نشان می دهم که استکبارستیزی تیشه بر ریشه منافع ملی ایران زده است