به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، مناظره ای شب گذشته با حضور صادق زیبا کلام، استاد دانشگاه تهران و فعال سیاسی و حجت الاسلام جعفر حسینیان، رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم با موضوع «علم بومی از واقعیت تا توهم» در تالار فجر دانشگاه شیراز برگزار شد.
در این مناظره که دانشجویان حضور باشکوهی داشتند و عده زیادی هم به دلیل نبودن صندلی خاکی به صورت ایستاده مناظره را دنبال می کردند، دو مناظره کننده به مباحثی درباره علم بومی و اینکه وضعیت علم بومی و اسلامی در ایران به چه صورت است، پرداختند.
حسینیان با اشاره به اینکه با تکیه بر مبانی اسلامی معتقدم که علم ابزار قدرت است و ما می توانیم علم بومی داشته باشیم، گفت: در واقع همانگونه که انقلاب سیاسی ما اسلامی بود، انقلاب فرهنگی ما نیز باید اسلامی باشد.
زیبا کلام در پاسخ به اظهارات حسینیان تصریح کرد: علم بومی چیزی شبیه سراب بوده و محال است که به آن دست یابیم.
وی ادامه داد: بنده معتقدم علت گرفتار شدن ما به بحث بومی سازی علم به خاطر خواست حکومت است و در واقع حکومت این مباحث را به راه انداخته است.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه علم چیزی است که قابل تغییر و نقد کردن باشد، گفت: ما در سال های حدود 60 هم چند سال دانشگاه ها را تعطیل کردیم تا به اصطلاح علم اسلامی تولید کنند؛ اما نشد و هیچ وقت نخواهد شد؛ زیرا نمی شود به علم اسلامی نقد کرد.
زیباکلام افزود: از خرداد 88 بحث بومی سازی را داشتیم که این هم به دلیل سیاست حکومت بود؛ زیرا دید که دانشگاه فرد مخالف نظام تحویل جامعه می دهد و دلیل آن را این دید که دانشجویان علوم غربی را می خوانند پس باید علوم انسانی ما به سمت اسلامی شدن پیش برود.
وی بیان داشت: حکومت ایران ضد غرب است و چون می خواهد بگوید تمام غرب باطل است؛ بنابراین می خواهد در برابر چیزی که در غرب از عقاید فلسفی وجود دارد، علوم انسانی اسلامی تولید کند.
استاد دانشگاه تهران گفت: چنین چیزی نمی شود؛ زیرا مثلا ولایت فقیه که یک مدل حکومی است را نمی شود در ایران نقد کرد.
حسینیان در جواب وی گفت: ما هم معتقدیم که همه چیز حتی خدا را هم باید نقد کرد؛ اما در یک بحث علمی و بین علما و دانشمندان، نه در رسانه و عموم مردم!
زیبا کلام تصریح کرد: اینکه سخنان عالمانه و علمی باشد، خیلی عالی است؛ اما این را بدانید که بومی سازی علم و اسلامی شدن علم نشدنی است.
وی ادامه داد: در این مملکت کسی به دنبال نظر دانشمندان و علما نیست؛ زیرا علم از هر نوعی باشد چه اسلامی و چه تکفیری با سوال جلو می رود و در واقع علم با ندانستن شیوع می شود؛ اما در ایران چیزی به عنوان ندانستن و نمی دانم وجود ندارد.
لازم به ذکر است، این برنامه به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز برگزار شد.
اگه امثال شما تو ايران نبودن علوم اسلامي خيلي پيشرفت ميکرد !
واقعا بي چاره اون دانشجوايي که شما استادشوني !
شما برو تو همون خيال آلفرد جانسون بودن باش
غرب زدگيم حدي داره !
ممنون که اين برنامه را پوشش داديد!اما ظاهرا "کليد بلدوزر" بزرگواران بدجوري شما را هم ترسونده، که حتي يه خط هم از جلسه پريروز دانشگاهمون ننوشتيد!!آره ديگه...