به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، اشراف شب گذشته در همایشی با عنوان «ناکامی عاطفی» که توسط کانون دختران آفتاب در آمفی تئاتر پردیس دانشگاه فردوسی برگزار شد، بیان کرد: انسان با یک انرژی روانی به دنیا میآید که مقدار آن ثابت است و ما را ترک نمیکند و با اختصاص همین انرژی روانی به شخص و یا شیء است که بارگذاری عاطفی رخ میدهد.
وی ادامه داد: هنگامی که شخصی شکست عاطفی میخورد این انرژی روانی که تا قبل از این به فرد معشوق اختصاص داشت انباشته میشود که در نتیجه باعث ایجاد اضطراب و در نهایت افسردگی میشود.
این روانشناس با اشاره به اینکه آینده انسان پر از امکانات و بدون ساختار است، تصریح کرد: شخصی که دچار شکست عاطفی میشود سعی میکند این فقدان بر او حادث نشود در صورتی که این امر نادرست است به طور مثال شخصی طلاق گرفته و این فقدان فیزکی رخ داده اما فقدان روانی اتفاق نیفتاده زیرا شخص سعی در ایجاد نماد سازی دارد و همین عامل سبب میشود جلوی تجربه فقدان گرفته شود.
اشراف پرهیز از واقعیت را از دیگر عوامل جلوگیری از تجربه فقدان دانست و افزود: جلوگیری از هر گونه جایگزینی از دیگر عواملی است که میتواند ناشی از آخرین تلاشها شخص برای جلوگیری از فقدان باشد.
وی با بیان اینکه مرحله بعد از فقدان تجربه نفرت است، خاطرنشان کرد: در انسان دو دسته نفرت گرم و سرد وجود دارد که در پس نفرت گرم یک تقاضای برآورده نشده وجود دارد همچنین این نفرت به شدت وابسته کننده است در حالی که نفرت سرد یک کنش عادی روانی در انسان است که مکمل عشق ورزیدن است مانند تنفر از دروغ.
این روانشناس افزود: نفرت را باید به رسمیت شناخت، کسانی که نفرت را به رسمیت میشناسند درونشان رنگین کمانی از احساسات ایجاد میشود که این رخ داد برای شخص بسیار مفید است.
اشراف تصریح کرد: در مرحله بعد باید داستان عشق و نفرت را از زبان و نگاه شخص مقابل به صورت کامل نوشت و آنگاه با تعجب خواهید دید که به بسیاری از بخشها هیچگاه توجه نکردهاید.
وی از دیگر سلسله مراحل شکست عاطفی را دوران ریکاوری دانست و گفت: در این مرحله به علت غلبه احساسات نباید تصمیماتی که دارای برد موثر و طولانی در زندگی هستند، گرفته شود زیرا فرد در این مرحله در جایگاه تصمیمگیری قرار ندارد.
این مشاور ادامه داد: در این مرحله باید از یادآوری جلوگیری کرد و تمامی اشیاء و یا مکانهایی که انسان را به دوران گذشته میبرد را جمع کرد و در یک زمان مناسب دوباره به سراغ آنها رفت.
اشراف افزود: نباید این نمادها را دور انداخت و یا فراموش کرد، بلکه باید از آنها برای مدت کوتاهی دورشد، تا زمانی که حس کنید آسیبپذیری شما نسبت به قبل کم شده است.
وی مرحله بعد را درخواست کمک از والدین و یا یک مشاور عنوان کرد و بیان داشت: در این مرحله از روابط جایگزین پرهیز کنید زیرا باعث میشود هم تجربه فقدان رابطه گذشته کامل نشود و هم اینکه رابطه جدید یک رابطه کاملی نباشد و مشکلات جدیدی رخ دهد.
این روانشناس با بیان اینکه رابطه زمانی حل و فصل میشود که ما خاطرات را به یاد آوریم نه اینکه خاطرات ما را به قلاب بکشند، تصریح کرد: در گام نهایی باید خاطرات را باز پس گرفت به این معنا که خاطراتی را که قبل از این کنار گذاشتهاید دوباره در جای خود قرار دهید و یا اینکه به مکانهای خاطره انگیز بروید و آنها را از آن خود کنید.
اشراف در پایان خاطرنشان کرد: چنانچه این اتفاق افتاد آنگاه انسان خود را آزاد خواهد دید و آمادگی برقراری یک رابطه جدید را خواهد داشت.