حجت الاسلام محمد جمالی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، با اشاره به اهمیت حوزه و دانشگاه از دیدگاه مقام معظم رهبری بیان داشت: نامگذاری روز شهادت آیت الله مفتح به عنوان روز وحدت حوزه و دانشگاه از سوی مقام معظم رهبری امری الهی عنوان شده است.
وی افزود: رهبر کبیر انقلاب منشاء الهی وحدت را تکیه بر توحید می دانند که مبنای فکری، اعتقادی، اجتماعی و عملی جامعه اسلامی است. این شیوه استخراج، ژرفای نگاه به مسئله وحدت را از امری سیاسی و سطحی و ناظر به مسئله ای بنیادین و عمیق و الهی تبدیل می کند.
مسئول بسیج طلاب و روحانیون سپاه قدس گیلان با بیان اینکه علم و دین در ایران زمین از هزار سال به این سو همراه بوده اند، گفت: از دیدگاه مقام معظم رهبری چرایی ثبت این امر مهم به نام شهید مفتح، تلاش پرثمر این دانشمند شهید در دو نهاد علمی حوزه و دانشگاه بوده است.
جمالی در خصوص چرایی جدایی این دو نهاد علمی از هم تصریح کرد: رهبر فرزانه انقلاب آغاز جدایی این دو نهاد دانش پرور را محصول تلاش دقیق اروپایی ها و غربی ها و سیاست مداران صهیونیست ارزیابی کرده اند.
وی با بیان اینکه در نگاه آسیب شناسانه رهبر انقلاب، سنگ بنای اول دانشگاه بر مبنای جدایی از حوزه و دین نهاده شد، گفت: حرکت دهندگان و جریان سازان اصلی دانشگاه در دوران پیشین جز عده ای معدود، چون امیرکبیر از نیت خیرخواهانه تهی بودند. پس از سستی حوزه های علمیه از بالنده سازی علوم طبیعی و تجربی و پیدایش دانشگاه، به دلیل خود باختگی سران آن امکان توسعه از ایران سلب شد و به تعبیر رهبر معظم انقلاب اگر این ملت را به حال خود هم واگذاشتند، در علوم جلو می افتد و در بیشتر دانش هایی که در ابتدا از قلب و درون خود جوامع جوشیده و سرکشیده و شکفته است، پیشرفت می کرد و پا به پای دنیا پیش می رفت و اینقدر عقب نمی ماند.
مسئول بسیج طلاب و روحانیون سپاه قدس گیلان به برداشت های نادرست از وحدت بین حوزه و دانشگاه اشاره کرد و گفت: در میانه سه دهه گذشته از جمله برداشت های نادرست از مفهوم وحدت حوزه و دانشگاه ادغام این دو نهاد یا همسان سازی آنها و یا به تعبیری رویکرد مدیریت واحد در این دو نهاد بوده است.
جمالی یکی از راهکارهای ارتباط دو نهاد حوزه و دانشگاه را حضور روحانیون تحصیل کرده و روشن بین دانست و تصریح کرد: این مهم مبنای تاسیس نهاد نمایندگی امام راحل در دانشگاه ها بود که بعد از پیشوای راحل، اکنون در ولایت مقام معظم رهبری حرکت می کند.
وی با اشاره به ویژگی روحانی دانشگاهی افزود: رهبر ژرف اندیش انقلاب با بیان خوشبینی نسبت به حضور روحانیون عالم در دانشگاه ها این امر را مستلزم دقت فراوان دانستند، از دیدگاه ایشان مهمترین شرط حضور یک روحانی در دانشگاه، سطح والای علمی است.
مسئول بسیج طلاب و روحانیون سپاه قدس گیلان همدلی و همکاری این دو قشر بدون برتر دانستن یکی بر دیگری، با پرهیز از نگاه حاکمانه، جدیت و تلاش برای نیل به این هدف عالی، دور شدن از تظاهر و اعتقاد قلبی به امر وحدت، پرهیز از تفرقه و مبارزه و تفرقه افکنان میان دانشجویان و طلاب با هر ایده ای که این کردار ناپسند رخ کند، طرح پرسش های آزادانه از مبانی و روش های یکدیگر بدون سوء ظن به یکدیگر و حرکت در خط امام و رهبری در نیل به سعادت و دستیابی به آینده ای درخشان برای ایران اسلامی را از مهمترین عوامل راه های رسیدن به آرمان های حوزه و دانشگاه بیان کرد.
جمالی در پایان خاطرنشان کرد: نرسیدن به نقطه کمال، همواره معلول کاستی ها و بایسته هایی است که چندان بدان توجه نمی شود، اگر روحانیت علاوه بر زبان گویا، گوش شنوا نیز داشته باشند و اگر دانشگاهیان بالنده خیرخواهی روحانی را حمل بر برادری کنند بی تردید آینده از آن جوانان دانشمندی خواهد بود که تمدن نوین ایران اسلامی را به جهانیان عرضه می کنند.