پورفتح اللهی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» گفت: هزینههای انتقال خون روز به روز در حال افزایش است و هزینه فرایندهای مختلف انتقال خون توسط بیمههای مختلف حمایت نمیشوند.
وی افزود: آزمایشهای مختلفی باید برای انتقال خون انجام شود و باید تستهای سازگاری برای انتقال خون انجام گیرد که هزینههای سنگینی را به مراکز انتقال خون تحمیل میکند.
رئیس سازمان انتقال خون کشور با اشاره به رایگان بودن واحدهای خونی گفت: زمانی که خون به رایگان در اختیار بیمارستانها قرار میگیرد مصرف خون هم غیرمنطقی میشود و برای هر بیمار در کشور ما حداقل پنج واحد خون مصرف میشود اما این خون در کشورهای اروپایی یا امریکایی 150 یا 160 دلار هزینه در بر دارد.
وی درادامه تصریح کرد: هزینه واحدهای خونی در کشورهای اروپایی به تنهایی بالاست به همین جهت پزشک به دنبال سایر راهها (غیر از عمل و تزریق خون ) برای درمان بیمار است.
پورفتح اللهی در مورد اقتصاد انتقال خون اظهار داشت: اگر اقتصاد انتقال خون وارد عمل شود و نظام مند گردد ما وارد فرایندهای نوین انتقال خون میشویم. اقتصاد انتقال خون تنها برای انتقال خون نیست بلکه به بیمهها نیز کمک میکند و هزینههای درمان را کاهش میدهد.
وی با اشاره به کمبود خون در مقاطعی از سال، گفت: کمبود خون فصلی در تمام جهان اتفاق میافتد و یک پدیده طبیعی است و هم اکنون خوشبختانه کمبود خون نداریم و 27 واحد خون به ازای هر هزار نفر جمعیت در اختیار داریم.
رئیس سازمان انتقال خون کشور در ادامه بیان کرد: در حالت عادی کشور دچار کمبود خون نمی شود ولی زمانهایی که دچار کمبود خون هستیم بیمارستانها هم باید همکاری کنند و جراحیهای الکتیو را کمتر انجام بدهند.
پورفتح اللهی در پایان گفت: اقتصاد انتقال خون از طریق سازمانهای بیمهگر انجام میشود و تلاش ما این است که هزینههای بیمار افزایش پیدا نکند و این اقدام در نهایت به نفع بیمار است.