گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» -صحبت اصلی وزیر بهداشت زمانی که روی کار آمد این بود که سعی می کند کمتر روسای دانشگاه ها را تغییر بدهد، دلیلی برای تغییر روسای دانشگاه ها وجود ندارد و اگر رئیسی را تغییر بدهد مطمئنا به خاطر هدف خدمت به مردم و دانشجویان است.
وزیر بهداشت بیان می کرد: هدف از تغییر روسای دانشگاه ها این است که کار آموزش، پژوهش و بهداشت و درمان مردم تا آنجا که ما وزارت بهداشت توان دارد به نحو احسن انجام شود. اما آیا واقعا اینگونه است؟!
ابتدای آذرماه بود که وزیر بهداشت، رئیس سه دانشگاه علوم پزشکی را تغییر داد و دلیلی از برکناری روسای دانشگاه ها در هیچ کدام از حکم ها ذکر نکرد، به همین دلیل هم اکنون نمی دانیم رییس برکنار شده به دلیل، شرکت در فتنه، مخالفت با نظام، تضاد در ایده ها و تفکرات و یا کمی دانش از کار برکنار شده اند.
در تمامی حکم ها قید شده است که دلیل این جابه جایی ها، تامین، حفظ و ارتقاء سطح سلامت مردم بویژه محرومین و نیازمندان، ارتقاء برنامه های جاری حوزه های بهداشتی درمانی، آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و دانشجویی. صیانت از منابع انسانی، فیزیکی و مالی. عملیاتی کردن برنامه پنجم توسعه و برنامه سلامت دولت یازدهم. توسعه عدالت در سلامت در حوزه ماموریت خود ذکر شده است.
وزیر بهداشت برای هر تغییری، دلیلی بیان کرده است و هدفی برای این جابه جایی ها ذکر کرده است، اما واقعا دلیل اصلی از این تغییرات صحبت هایی است که ذکر شد؟
بعد از تغییر روسای دانشگاه های اصفهان، شاهرود، اهواز و مشهد، نوبت تغییر به دانشگاه های تهران رسید، دانشگاه هایی که قدمت بسیاری دارند و دانشجویان بسیاری را می پذیرند اما تغییر روسا همانند تغییر یک معلم زمان برد.
همین چندوقت پیش بود که برای جلسه معارفه تودیع و معارفه رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران، به سالن رازی این دانشگاه رفتم. وقتی دکتر اعتمادیان را دیدم و با وی صحبت کوتاهی داشتم متوجه شدم که وی به مدت 9 ماه است که ریاست این دانشگاه را برعهده گرفته است و در همین مدت زمان کم دوباره دانشگاه رنگ و بوی یک رییس دیگر و یک گروه دیگر را می بیند.
قائم مقام وزیر در امور دانشگاهها می گوید:اینکه دکتر هاشمی بخواهد معاونان خود را تغییر دهد یک امر کاملا طبیعی است به این دلیل که با حضور وزیر جدید برخی سیاست ها و نوآوری ها باید دنبال شود که مستلزم برخی تغییرات است و جایگزین کردن افراد است.
این درخواستی است که در تمام دوره های وزارت تعقیب می شده، هر وزیری به بهانه هایی روسایی را عزل و روسایی را نصب می کردند و این بازی سیاست است که هم اکنون وارد دانشگاه ها هم شده است اما ای کاش در جلسات دو ساعته تودیع و معارفه که برگزار می شود، کمی هم از اقدامات رییس عزل شده و درخواست هایی که از وزیر نصب شده داریم بیان می شد.
این بار نمی خواهیم در تاریخ گذر کنیم، همین چند وقت زمان عزل رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران، به مدت دو ساعت منتظر بودیم و منتظر دلیلی بودیم که این تاریکی را به روشنایی مبدل کند، اما این بار هم نشد. دو ساعت تمام صحبت شد اما فقط به دست و صوت و تشویق گذشت.
زمانی که از چگونگی کار سوال می شود؟ می گویند در جلساتی که بین دو نفر و به صورت خصوصی برگزار می شود، اطلاعات ، درخواست ها و توصیه ها رد و بدل می شود، اما این جلسات چه فایده ای به حال من دانشجو دارد. تمام تغییرات باید به نفع من و برای بالا بردن آگاهی من باشد یعنی وعده و وعیدها اینگونه بود.