به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، جلالی امروز در نشست هم اندیشی پیرامون «آسیب شناسی انحرافات عاشورا در آثار مطهری» در دانشکده الهیات دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه در طول تاریخ در بسیاری از مفاهیم دینی تحریف و دگرگونی رخ داده است، تصریح کرد: به طور مثال صبر را در برخی وقایع تاریخی به ضعف و وادادگی تحریف کردهاند.
وی افزود: استاد مطهری تحریف را به لفظی و موضوعی تقسیم کرده است که تحریف موضوعی بسیار مهم است و میتوان ضربههای خطرناکی را به چارچوب اعتقادی و عملی یک ملت وارد کند.
عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی تاکید کرد: هر واقعه تاریخی متکی بر نقل و قولهای صحیحی استوار است که باید متناسب با زبان روز تعریف شود.
گاهی مبنای حادثه عاشورا فدای گیرا بودن مراسم روضه خوانی میشود
جلالی با بیان اینکه مطهری در این راستا به کسانی که مجالس روضه برگزار میکنند ایراداتی گرفته است، تصریح کرد: گاهی مردم به گیرا بودن یک مجلس بسیار اهمیت میدهند و مبنای وجودی این مجالس را کنار میگذارند و از این رو باعث میشوند که روضهخوان برای درآوردن اشک آن به دورغ و بزرگ نمایی متوسل شود.
وی با بیان اینکه برخی تصور میکنند که امام حسین(ع) شهید شده تا گناهان شیعیان بخشیده شود و این نوعی تحریف معنوی است، بیان داشت: به این معنا که در فرهنگ ایرانی جا افتاده که امام حسین(ع) برای بیمه شدن گناهان شیعیان به شهادت رسیده است مانند مسیحیان که عقیده دارند مسیح کشته شده تا گناهان مسیحیان بخشیده شود.
جلالی در پایان خاطرنشان کرد: بسیاری از عزاداران حسینی توخالی هستند و برای اینکه این توخالی بودن رخ ندهد باید آثار مطهری را بخوانید.