رضا روستایی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در کرمان، با اشاره به اینکه یکی از مطالبات جدی و مهم رهبر انقلاب از دانشجویان بحث کرسی های آزاداندیشی است، بیان داشت: امسال دو کرسی آزاداندیشی «جدایی دین از سیاست و آیا فتنه گران حق بازگشت به حکومت را دارند ؟» به مناسبت در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری به همت بسیج دانشجویی در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد.
کرسی های آزاداندیشی نباید تک بعدی باشد
وی با اشاره به موضوعات کرسی ها افزود: کرسی های آزاداندیشی که بسیج دانشجویی در دانشگاه شهید باهنر کرمان درترم گذشته برگزار کرده ،غالبا در موضوعات سیاسی بوده است،که این یک نقص است و کرسی های آزاداندیشی نباید تک بعدی باشد و باید شامل موضوعات مختلف سیاسی، فرهنگی، صنفی، مسائل منطقه و بین الملل باشد.
مسئول برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان تصریح کرد: امروز فضای دانشگاها به سمتی کشیده شده است که دانشجو از برنامه های سیاسی بیشتر استقبال می کند و اگر بر نامه ای در زمینه فرهنگی و اجتماعی باشد کمتر مورد توجه دانشجویان قرار می گیرد.
آموزش گفتمان سیاسی در بین دانشجویان از اهداف برگزاری کرسی هاست
روستایی با اشاره به اهداف برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه افزود: آموزش گفتمان سیاسی، ایجاد فرهنگ گفت وگو، تعامل و تضارب افکار و آراء در بین دانشجویان از اهداف برگزاری کرسی هاست.
وی افزود: در بعضی مواقع برگزاری کرسی ها ایجاد فضا را برای افراد هوچی گر به وجود می آورد که باید فرهنگ کرسی ها ی آزاد اندیشی در دانشگاه ها نهادینه شود.
مسئول کرسی های آزاد اندیشی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به مزیت های برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها افزود: در کرسی آزاد اندیشی، افراد با تفکرات مختلف و با استناد به دلایل متقن و منطقی شرکت می کنند که و از بحث این افراد حق نمایان می شود و سایر افراد هم با ارزیابی صحبت های دو گروه نظر صحیح را انتخاب می کنند، که این از مزیت های کرسی آزاد اندیشی است.
روستایی با اشاره به برگزاری کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها تصریح کرد: اگر کسی، حرفی برای گفتن داشته باشد، احساس می کند فضایی برای مطرح کردن آن وجود دارد.
وی مهمترین مانع را ساختار و قوانینی دانست که در دانشگاه برای کرسی آزاد اندیشی وضع و تعریف شده است که این امر عامل عدم پیشرفت کرسی هاست.
قوانین وضع شده دانشگاه باهنر کرمان مهمترین موانع برگزاری کرسی های آزاد اندیشی است
مسئول کرسی های آزاد اندیشی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره موانع برگزاری کرسی ها در دانشگاه گفت: برای برگزاری کرسی باید ابتدا اسامی افراد موافق و مخالف موضوع کرسی را به هیئت نظارت اعلام کنیم، اگر دانشگاه و هیئت نظارت بر تشکل ها موافقت کردند ما اجازه داریم تبلیغات واطلاع رسانی کنیم که این قانون وضع شده این امر عامل عدم پیشرفت کرسی های آزاد اندیشی است.
روستایی افزود: این فرآیند اسم دادن و تایید کردن توسط دانشگاه، باعث ایجاد شبهه هاتی در ذهن دانشجویان می شود که منجر می شود که افراد در کرسی شرکت نکنند و یه عده چهره های ثابت برای کرسی ها وجود داشته باشند که این خود از موانع اصلی برگزاری کرسی ها در دانشگاه شهید باهنر کرمان است.
فرهنگ آزادی صحیح اندیشه از بسترهای ایجاد دانشگاه تمدن ساز اسلامی است
وی با اشاره به سخن حضرت امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «دانشگاه مبدا همه تحولات است»، «مقدرات این مملکت دست دانشگاهیان است»، افزود: دانشگاه و محیط دانشگاه واقعا برای کشور و نظام حساس هستند و فرهنگ آزادی صحیح اندیشه و تضارب آرا از زمینه های یک دانشگاه تمدن ساز اسلامی است.
فرهنگ بر گزاری کرسی های آزاد اندیشی در بین دانشجویان نهادینه نشده است
مسئول کرسی های آزاد اندیشی بسیج دانشجویی دانشگاه شهید باهنر کرمان با اشاره به نهادینه کردن فرهنگ کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاها تصریح کرد: زمانی که فرهنگ آزادی اندیشه و تضارب آرا، در مملکت و دانشگاه نهادینه شود و افراد موافق و مخالف در فضای کاملا صمیمی نظرات خود را مطرح کردند، دیگر شاهد اتفاقات تاسف بار و دردآلود و اسفناکی مانند حوادث بعد از انتخابات 88 نخواهیم بود واین فرهنگ نتوانسته است در بین دانشجویان نهادینه شود.
روستایی با بیان اینکه 14سال از مطرح کردن بحث کرسی های آزاد اندیشی توسط مقام معظم رهبری می گذرد، گفت: کرسی های آزاد اندیشی به آن شکل که مد نظر ایشان بود برگذار نشدند؛ که در این امر، آیین نامه ابلاغی وزارت علوم، قوانین دست پاگیر وضع شده در دانشگاه ،شرکت عده ای به قصد نفاق و نگاه مناظره ای به کرسی های آزاد اندیشی سهیم هستند.