کد خبر:۲۸۶۳۸۸
کارشناس ارشد ادبیات تطبیقی:

سرودهای انقلابی جزو گزینه‌های میز ماست

کارشناس ارشد ادبیات تطبیقی گفت: سرودهای انقلابی نیز باید جزو گزینه‌های میز ما در برابر دشمنان نظام باشد.
سرودهای انقلابی جزو گزینه‌های میز ماست

معصومه پاداش‌ستوده در گفت‌وگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در رشت، با اشاره به اینکه علم و هنر هر دانشمند و هنرمندی باید در راستای خدمت به مردم جامعه و اعتلای فرهنگ عمومی به کارگرفته شود، گفت: اخیراً شاهد تحولات مثبتی در حوزه سرایش سرودهای انقلابی در کشور و روی آوردن خوانندگان جوان به این طرف هستیم.

 

وی با بیان اینکه وقایع مهم و جریان‌ساز سال‌های اخیر در تاریخ کشورمان باید از دیدگاه ادبی نیز مورد توجه بیشتر قرار گیرد، افزود: بروز وقایعی نظیر حماسه 9 دی می‌توانند بر ادبیات معاصر تاثیرگذار باشند.

 

کارشناس ارشد ادبیات تطبیقی تصریح کرد: شعر عصر انقلاب همگام با شکل‌گیری نهضت اسلامی در سال‌های پایانی حکومت ستم‌شاهی پا گرفت و مسیر خود را مشخص کرد.

 

پاداش ستوده انتشار سرودهای انقلابی در روزهای نخست انقلاب را در پرورش روحیه مبارزاتی مردم علیه طاغوت بسیار تاثیرگذار خواند و ادامه داد: در راهپیمایی و تظاهرات روزهای نخست انقلاب بسیاری از شاعران با الهام از دستاوردهای نهضت، ارزش‌های نوین حرکت مردمی را به زبان شعر در قالب سرودهای انقلابی بیان می‌کردند.

 

وی با اشاره به افزایش آثار انقلابی پس از پیروزی انقلاب اسلامی گفت: پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن هشت سال دوران دفاع مقدس، قلمرو تازه‌ای را به روی شعر و ادب فارسی باز کرد.

 

این کارشناس ارشد ادبیات وقوع اتفاق‌ها و جریان‌های سیاسی و اجتماعی کشور را بر روحیه شاعران و هنرمندان و صاحبان ذوق و سلیقه تاثیرگذار دانست و گفت: آثار شاعران معاصری مانند قیصر امین‌پور و سلمان هراتی از این دسته هستند.

 

پاداش ستوده با بیان اینکه شعر انقلاب بویژه در آغاز با عطش فراوانی به معارف، مفاهیم و مضامین اسلامی روی آورد، خاطرنشان کرد: هر چند که شاعران و نویسندگان در فاصله سال‌های پس از انقلاب تاثیرات ویژه‌ای از مقتضیات زمان گرفتند؛ اما خوانندگان و هنرمندان عرصه موسیقی اغلب کمتر به دنبال اینگونه اشعار رفتند.

 

وی وجود سرودهای خوب را رکن اصلی ایجاد انگیزه و رغبت در خوانندگان جوان دانست و گفت: داشتن شجاعت و تعهد برای ورود به عرصه خواندن سرودهای انقلابی از دیگر ارکانی است که خوانندگان جوان باید مدنظر قرار دهند.

 

این کارشناس ارشد ادبیات به آثار خوانندگان جوانی مانند «حامد زمانی» با اثر جدید «گزینه‌های روی میز» اشاره کرد و گفت: در این اثر به بسیاری از اتفاق‌های تاریخ کشور مانند آزادسازی خرمشهر، طوفان شن طبس، ایثار و از خودگذشتگی حسین فهمیده و غیره به گونه‌ای نرم و هنرمندانه اشاره شده است.

 

پاداش ستوده توجه به معارف اسلامی و آموزه‌هایی چون ایثار و شهادت را از دیگر ویژگی‌های این اثر برشمرد و گفت: سرودهای انقلابی نیز باید جزو گزینه‌های میز ما دربرابر دشمنان نظام باشد.

 

وی بر ضرورت توجه به سرودن شعر جدید انقلابی با توجه به مقتضیات زمان حاضر در کشور تاکید کرد.

 

کارشناس ارشد ادبیات به‌کارگیری از پیش پا افتاده‌ترین و سهل‌ترین کلمات را از ویژگی‌های شعر رپ دانست و گفت: نویسندگان و خوانندگان این سبک را بدون رعایت قوانین ادبی و اجتماعی در پیش گرفته‌اند.

 

 پاداش‌ستوده سرایندگان اشعار رپ با ردیف و بیان کردن یک سری مشکلات اجتماعی سعی در تاثیرگذاری بر وضعیت مورد نظرشان را دارند؛ اما در واقع بیشتر برای جلب توجه و معروف شدن در این عرصه فعالیت می‌کنند.

 

وی با اشاره به اینکه مشکل بدون ارائه راهکار دردی از جامعه را کم نمی‌کند، تصریح کرد: جوانان خوش صدا می‌توانند استعداد خود را در عرصه خواندن سرودهای انقلابی محک بزنند تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند.

 

کارشناس ارشد ادبیات با بیان اینکه خوش صدا نبودن یکی از مشخصه‌های روی آوردن به رپ‌خوانی است، افزود: اغلب رپ‌خوان‌ها دارای صدای متفاوتی نسبت به دیگر خوانندگان هستند و این موجب شده تا هراس استعداد خود را حتی بدون داشتن صدای خوش در رپ‌خوانی به نمایش بگذارد.

 

پاداش‌ستوده با اشاره به رابطه ادبیات موسیقی خاطرنشان کرد: جوانان با استعداد می‌توانند به جای نوشتن و خواندن رپ با الفاظ موهون و ارسال به شبکه‌های ماهواره‌ای و اینترنتی استعداد خود را در زمینه سرودن و خواندن ترانه‌های انقلابی امتحان کنند.

 

وی گفت: جوانان برای تبدیل به پدیده شدن بهتر است با استفاده از استعدادهای خود آرمان‌های انقلابی را به گوش دنیا برسانند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار