مهدی جزینی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در ایلام، بیان داشت: با وقوع انقلاب اسلامی در سال 1357 اولین برگ از پیدایش «بسیج» در تاریخ ایران رقم خورد. امام خمینی (ره) با صدور فرمانی مبنی بر تشکیل ارتش 20 میلیونی هوش سیاسی مردم را بیدار کردند.
وی گفت: بسیج 20 قشر از اصناف و اقشار جامعه را تحت پوشش خود قرار داده است که در این میان بسیج دانشجویی مهمترین رکن این خانواده محسوب می شود؛ زیرا دانشگاه ها به عنوان مراکز روشنفکری و اشاعه فرهنگ، همواره منشا بروز تحولات شگرف در جوامع مختلف هستند.
مسئول معاونت تربیت و آموزش سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه در بروز انقلاب اسلامی ایران دانشگاه ها نقش اساسی و غیر قابل انکاری را ایفا کردند، ادامه داد: هدف بسیج دانشجویی از عضو گیری در سطح دانشگاه ها رشد فکری، سمت و سو دادن به مطالبات عمومی، توانمند سازی اعضا و نقش آفرینی در چارچوب نظام جمهوری اسلامی است.
جزینی مطالبه گر بودن و مسئولیت پذیری را دو خصوصیت مهم فعالان بسیجی دانست و بیان داشت: یکی از اهداف مهم این سازمان در جذب افراد، به کارگیری پتانسیل، استعداد و قابلیت متقاضیان در مسیر درست و مطلوب است.
وی میزان انتظار جامعه را از قشر دانشجو بسیار زیاد دانست و تصریح کرد: آنچه که واضح است در حال حاضر وضعیت بسیج با جامعه آرمانی و طلایی که در افق دید امام راحل (ره) قرار داشت، فاصله بسیاری دارد.
مسئول معاونت تربیت و آموزش سازمان بسیج دانشجویی افزود: دوران طلایی بسیج زمانی محقق می شود که تمام افراد مومن، انقلابی، دلسوز و همسو با آرمان های ولایت به صورت داوطلبانه و بدون چشم داشت مادی برای اعتلای دین، کشور و عزتشان تلاش کنند.
جزینی تصریح کرد: در میان تمام فعالیت های بسیج، نقش آفرینی در حوزه های علم، سیاست، دینداری و خدمت توسط سرویس های داخلی و خارجی رصد می شد.
وی گفت: پردازش این موضوع که چرا بسیج پس از چهار دهه پویا است را می توان در مطالبه مردم بخصوص نسل جوان و نگاه انقلابی آن ها تجزیه و تحلیل کرد به عنوان مثال گفتمان هایی که در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم مطرح می شد رنگ و بوی اندیشه ها و گفتارهای دهه اول انقلاب را داشت.
مسئول معاونت تربیت و آموزش سازمان بسیج دانشجویی خاطرنشان کرد: برای حفظ و ارتقا بسیج باید انسجام، مدیریت، اشاعه مهندسی فکری، کنترل شبکه، ایجاد اتاق های اندیشه و مشارکت را در اولویت برنامه های خود قرار دهیم و از بروز هرگونه انحراف جلوگیری کنیم.