به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام فرزانه امروز در نشست خبری اولین گردهمایی اساتید برتر دانشگاه علوم رضوی در کشور ضمن تشکر از ملت ایران در دفاع از انقلاب خود بیان داشت: روز گذشته در راهپیمایی 22 بهمن، مردم حضور پرمعناتر و پرشورتر از سال گذشته داشتند و جواب قاطع به یاوه سرایی های استکبار جهانی دادند.
وی افزود: دانشگاه علوم اسلامی رضوی یک حوزه علمیه است با خصوصیات مخصوص حوزه های علمیه در کشور، این دانشگاه در سال 63 افتتاح و در سال 1370 در یک بازنگری در برنامه های آموزشی آن تبدیل به یک دانشگاه رسمی در سال 1373 از سوی وزارت علوم شد.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی مدرک دانشجویان این دانشگاه را کاملاً رسمی دانست و بیان داشت: مدرکی که دانش پژوهان این دانشگاه دریافت می دارند در داخل و خارج از کشور معتبر و دارای خصوصیاتی برجسته تر از دیگر دانشگاه ها می باشد.
حجت ا لاسلام فرزانه مؤسس این دانشگاه را آیت الله واعظ طبسی دانست و گفت: اعتبار مدرک دانشگاهی علوم اسلامی رضوی به جهت بار بسیار بالای مواد آموزشی دروس اختصاصی و عمومی آن می باشد و البته امضای دانش نامه های دانشجویان فارغ التحصیل نیز در این دانشگاه براساس اعتماد وزارت علوم به محتوای علمی آن توسط ریاست دانشگاه صورت می پذیرد.
وی با بیان اینکه مجموعه مخارج دانشگاه از آستان قدس رضوی تهیه و دانشجویان هیچ گونه بار مالی را بر دوش خود احساس نمی کنند، تصریح کرد: تمامی دانشجویان دانشگاه در هر سه مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا به صورت رایگان در این دانشگاه تحصیل می کنند و تمام هزینه های مربوط برای این دانشجویان به لطف خدا از سوی آستان قدس رضوی پرداخته می شود.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی مشهد به برجستگی این دانشگاه نسبت به دانشگاه های همطراز خود اشاره کرد و افزود: در این دانشگاه در سه مقطع کارشناسی، ارشد و دکترا در کنار دروس حوزوی در 27 رشته تخصصی، 961 نفر مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد دانش پژوه 573 نفر طلبه و 388 نفر در مقطع کارشناسی تحصیل می کنند که به محض ورود به ارشد طلبه محسوب می شوند.
رضوی ادامه داد: رشته هایی که در کنار دروس حوزوی برای دانشجویان تدریس می شود رشته های معتبری چون حقوق، جرم شناسی، حقوق بین الملل، فقه و مبانی حقوق، قرآن و حدیث فلسفه و کلام اسلامی اقتصاد می باشد.
حجت الاسلام فرزانه به فشردگی واحدهای درسی در دانشگاه علوم اسلامی رضوی اشاره کرد و بیان داشت: یک دانشجوی کارشناسی در دیگر دانشگاه های کشور باید 127 تا 130 واحد را پاس کند؛ اما دانشجویی کارشناسی این دانشگاه باید 245 واحد را پشت سر بگذراند و در کنار دروس رایج در رشته خود دروس حوزوی را نیز به طور کامل با اساتید تعیین شده از سوی خودمان به پایان برساند.
وی با بیان اینکه دانشجوی مقطع ارشد دانشگاه علوم اسلامی رضوی موظف است 120 تا 140 واحد را پشت سر بگذارد، گفت: این در حالی است که دانشجویی مقطع ارشد در دیگر دانشگاه ها تنها 22 یا 24 واحد را باید پاس کند و این نشان دهنده بار علمی بالای دانشگاه علوم اسلامی رضوی و نخبه بودن دانشجویان این دانشگاه نسبت به دیگر دانشگاه های کشور است.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی به اهمیت اساتید این دانشگاه اشاره کرد و افزود: جهت تأمین امور مربوط به اساتید، هیات علمی به شکل ویژه ای در این دانشگاه مشغول به کار است که مقرر شده استادی که می خواهد درس حقوق را تجویز کند حتما باید به درس حوزه نیز اشراف کامل داشته باشد.
حجت الاسلام فرزانه با بیان اینکه تا کنون 2230 نفر از این دانشگاه فارغ التحصیل شده اند، بیان داشت: پس از فارغ التحصیل شدن دانشجویان این دانشگاه، ما آینده آنها را مورد بررسی قرار می دهیم تا ببینیم در کجا مشغول به کار شده اند و تلاش می کنیم عمده فارغ التحصیلانمان را در سه مکان حوزه های علمیه، مراکز آموزش عالی و قوه قضائیه مشغول به کار کنیم.
وی ادامه داد: با توجه به بررسی پرونده های انجام شده در دروس حوزوی دانشگاه در سه سطح اول، دوم و سوم در حال حاضر 308 استاد در سطح کشور مشغول به تدریس هستند که تنها با یک برآورد ساده نسبت به مؤسسات مشابه خود مانند مؤسسه امام خمینی(ره) و یا باقرالعلوم به راحتی می توان فهمید که این تعداد استاد رقمی بالاتر از این مؤسسات می باشد.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی به فارغ التحصیل شدن 333 نفر در مقطع ارشد و دکترا در دانشگاه اشاره کرد و بیان داشت: 333 دانشجویی فارغ التحصیل در این دانشگاه یعنی 333 رساله و پایان نامه در 333 موضوع متفاوت که از این تعداد 121 مورد مربوط به علوم قرآن و حدیث می باشد.
حجت الاسلام فرزانه ادامه داد: بیشتر این رساله ها تلاش شده که از محتوای بالا برخوردار بوده و تبدیل به کتاب و یا مقالات علمی و یا پژوهشی شوند.
وی به تدریس در حوزه علمیه جهت ادامه کار فارغ التحصیلان دانشگاه اشاره کرد و بیان داشت: اکثر فارغ التحصیلان دانشگاه از علوم قرآنی تفسیر و حدیث اعلام آمادگی جهت ادامه کار به عنوان اساتید در سطح اول، دوم، سوم و چهارم کرده اند.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی با بیان اینکه ما در یک بررسی به این نتیجه رسیدیم که تعداد 961 دانشجوی مشغول به تحصیل در سه مقطع این دانشگاه استعدادهای برتر در کشور هستند، افزود: 250 نفر از این استعدادهای برتر در 83 گروه سه یا پنج نفره زیر نظر استاد مستقیم علاوه بر مواد درسی رشته خود باید در فقه و اصول تعلیم ببنید که این نشان از رشد مضاعف این تعداد نخبه و آینده روشن آنها می باشد.
حجت الاسلام فرزانه در پایان با بیان اینکه هدف از این حرکت که از سه سال پیش در این دانشگاه آغاز شده است خروجی قطعی استاد شدن این نخبگان در سطح عالی حوزه جهت پرورش فقیه است، گفت: این حرکت کاری سنگین، پرخرج و پردغدغه است که مسلماً خروجی آن فوق العاده و در آینده نزدیک آن را مشاهده خواهیم کرد.