به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، حجت الاسلام بحرینی امروز در هفتمین همایش سالانه بسیج اساتید خراسان بزرگ در دانشگاه آزاد اسلامی مشهد با اشاره به آیه 112 سوره نحل گفت: خداوند در این آیه ملتی را برای ما مثال میزند که در دو مقطع زمانی محتلف زندگی میکردند.
وی ادامه داد: در حالت اول این ملت در امنیت کامل بدون اضطراب و نگرانی زندگی میکنند و روزی آنان بدون زحمت دراختیارشان قرار میگیرد اما در حالت دوم گرسنگی، قحطی و ترس و هراس بر آنان حاکم است؛ حال این سوال مطرح میشود که چه چیزی آن زندگی زیبا و دوست داشتنی را تبدیل به این زندگی سخت کرده است.
این نمایده مجلس افزود: آن چیزی که باعث میشود که اینقدر بین این دو نوع زندگی تفاوت ایجاد شود تنها عملکرد خود انسان است، در واقع کفر نعمتهای خدا باعث این موضوع میشود.
وی با استفاده از لفظ اسراف گفت: استفاده از این لفظ تنها در موارد مصرفی محدود نمیشود معنای کلان و اساسی آن اسراف در تولید است که متاسفانه ملت ایران مسرفترین ملت در عرصه تولید است.
حجت الاسلام بحرینی با اشاره به شاخص شدت انرژی بیان داشت: برای تولید یک کالا نیاز به وارد کردن یک نهاده است که باید دید به میزان ورود نهاده چه محصولی تولید میشود که تناسب بین این دو بازدهی نامیده میشود، در واقع به این معناست که در مقابل هزینه چه مبلغی، چه میزان انرژی باید صرف شود.
وی افزود: این شاخص در کشورهای پیشرفته به ازای تامین هر 1000 دلار کالا دو تا سه شبکه معادل نفت خام هزینه میشود اما در کشور ما این میزان تولید کالا معادل 13.6 بشکه نفت خام انرژی مصرف میکنیم حال اگر این هزینه را در کنار کیفیت پایین کالا بگذاریم هیچ توجیهی نخواهیم داشت؛ در واقع ما در بهرهوری در نهادهها بشدت عقب هستیم.
بحرینی به شرایط موجود بر منابع طبیعی کشور اشاره کرد و گفت: به طور متوسط به ازای هر انسان 7500 متر مکعب آب وجود دارد اما در ایران این مقدار 1750 متر مکعب است که نشان دهنده این است که ایران کشوری خشک محسوب میشود حال اگر به طور جزءتر مشهد را مورد بررسی قرار دهیم این مقدار 400 متر مکعب خواهد بود و با مقایسه میزان دسترسی به آب و نوع مصرف مردم میتوان دید که در مصرف دچار مشکلاتی هستیم.
این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: در کشورهای توسعه یافته از هر یک متر مکعب آب یک کیلوگرم گندم تولید میکنند اما این میزان در کشور بین 300 تا 400 گرم است، ما فضای اقتصادی خود را که دنبال میکنیم با وجود چنین شرایطی قابل ادامه نیست.
وی خطاب به اساتید بسیجی گفت: شما به عنوان نخبگان و گروه مرجع جامعه باید راه مصرف کردن شیوه صحیح مصرف را بشناسید و به کار بگیرید.
حجت الاسلام بحرینی خاطرنشان کرد: مخاطب اصلی اقتصاد مقاومتی دولت و مجلس است اما چرا رهبر معظم انقلاب میگویند که این امر باید گفتمان سازی شود؟ پاسخ آن در این است که تا یک موضوع تبدیل به مطالبه عمومی و برای مردم تبیین نشود بعید است به مرحله عملیاتی برسد.
این نماینده مجلس افزود: تبیین و حساس سازی مردم وظیفه تکتک ما و شما به عنوان نخبگان دانشگاههاست.
وی با طرح این سوال که چرا رهبری این مسئله را در این موقعیت و با این شدت مطرح کردند؟ ادامه داد: هر ملتی برای خود دو فهرست از اهداف و آرمانهای سیاسی و اقتصادی دارد که در کشور ما بر صالح بودن و دینداری حاکمان و مردم اعتقاد است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: با توجه به این امر اقتصادی مقاومتی، به معنای تلاش برای تحقق اهداف اقتصادی است اما در راه رسیدن به آن ذرهای از آرمانهای سیاسی خود کوتاه نمیآییم.
این نماینده مجلس بااشاره به توقف تولید بنزین و آغاز خرید آن از خارج از کشور بیان داشت: هر ایرانی شش برابر هر نفر در اروپا نهاده انرژی مصرف میکند که متاسفانه یک ششم آن نیز بهره وری نداریم.
حجت السلام بحرینی گفت: رهبر معظم انقلاب به این دلیل اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند که ممکن است پای مذاکره کنندگان ما به دلیل مشکلات اقتصادی پای میز مذاکره بلغزد.