امیرحسین حسینزاده در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، در خصوص لزوم توجه به فرهنگ دینی و انقلابی با اشاره به اینکه ایران کشوری، فرهنگی است، بیان داشت: در دنیا هر کشوری با عنوانی معرفی میشود، به طور مثال ژاپن به اقتصادی و آلمان به صنعتی بودن معروف است؛ در این بین ایران به داشتن فرهنگی کهن و دیرینه شهره است.
فرهنگ ایران منطبق با آیین دینی متکی بر توحید است
وی افزود: این فرهنگی بودن از مزیتهای کشور محسوب میشود و با توجه به اینکه فرهنگ ایران منطبق با آیین دینی متکی بر توحید است؛ بنابراین دین به فرهنگ ما جهت میدهد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی حوزه امام حسن(ع) مشهد با تاکید بر اینکه در دنیا هیچ فرهنگی را نداریم که تا این اندازه منطبق با آیین دینی باشد، تصریح کرد: همانگونه که امام راحل فرمودند «اسلام ما متکی بر اسلام ناب محمدی است که از اسلام آمریکایی جداست»؛ این تفاوت فرهنگ ایران با سایر کشورها است.
تهاجم فرهنگی، مهمترین تهدید فرهنگ دینی
حسین زاده یکی از مهمترین تهدیدها و آسیبهای فرهنگ دینی را تهاجم فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: سالهاست که مقام معظم رهبری بر مسئله شبیه خون فرهنگی و تهاجم فرهنگی تاکید داشتهاند؛ اما متاسفانه کمتر به این مسئله پرداخته میشود.
وی با بیان اینکه در بسیاری از کشورها به جای اسلام ناب محمدی اسلام آمریکایی ترویج یافته است، تصریح کرد: امروز نتیجه این عدم توجه را در این کشورها مشاهده میکنیم.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی حوزه امام حسن(ع) مشهد افزود: یکی از دلایلی که دولتهای پس از انقلاب نتوانستند در زمینه فرهنگی موفق عمل کنند، تعدد مراجع فرهنگی در کشور است.
تعدد مراجع فرهنگی یکی از آسیبهای فرهنگ دینی است
حسین زاده تصریح کرد: به طور مثال دانشگاهها، حوزهها، وزارت فرهنگ و دیگر سازمانها اعم از خصوصی و دولتی در راستای فرهنگ خود را مرجع میدانند و همین تعدد سبب شده تصمیمگیری در این راستا مشکلتر شود.
وی داشتن همگرایی در این زمینه را موثر ارزیابی کرد و گفت: این مراکز باید طی جلسات و برنامههایی به جمعبندی مناسبی در این راستا برسند تا بتوانند موثرتر در زمینه اشاعه فرهنگ فعالیت کنند.
نگاه سیاسی دولتها به مسائل فرهنگی
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی حوزه امام حسن(ع) مشهد ادامه داد: تا کنون دولتها تنها به دادن شعار در زمینه مسائل فرهنگی پرداختهاند و یک برنامه عملیاتی را دنبال نکردهاند.
حسین زاده تاکید کرد: متاسفانه دولتها به مسائل فرهنگی، سیاسی مینگرند از جهاد گرفته تا وزارت ورزش و فرهنگ همه به مسائل سیاسی مینگرند و اظهار نظرهایی میکنند که در حوزه کاری آنان نیست.
وی با بیان اینکه همانگونه که در مباحث اقتصادی و عمرانی پیوست داریم، در زمینه مسائل فرهنگی نیز باید پیوستی در نظر گرفته شود، در خصوص نقش دانشگاهها در زمینه ارائه فرهنگ دینی خاطرنشان کرد: متاسفانه تا کنون دانشگاهها در این زمینه نقش موثری ایفا نکردهاند؛ این در حالی است که مقام معظم رهبری مکررا در خصوص نقش دانشگاه در ارائه فرهنگ دینی و گسترش آن تاکید کردهاند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی حوزه امام حسن(ع) مشهد با بیان اینکه هنوز یک سری افکار غربی بین اساتید و دانشگاهیان وجود دارد، گفت: متاسفانه با گذشت 35 سال از انقلاب مشاهده میشود اساتید همان کتب ترجمه شده غربی را در دانشگاهها تدریس میکنند.
حسین زاده با تاکید بر اینکه خوشبختانه حوزهها تا حدودی از این مسئله در امان ماندهاند، گفت: اساتید و مسئولان فرهنگی و دانشگاهی باید فکری در این خصوص کنند.