مرتضی محمدپور در گفتوگو با خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» در مشهد، با طرح این سوال که انقلاب ما برای چه بوده تا بعد ببینیم اصلا توجه به مباحث دینی لزومی دارد یا خیر، بیان داشت: انقلاب اسلامی ایران به عنوان نهضتی الهی، فراگیر و مبتنی بر فطرت پاک بشری، توانست اهمیت قدرت نرم افزاری را به منصه ظهور برساند و به عنوان انقلابی در ارزش ها و هنجارها به فرهنگ سازی در عرصه داخلی، منطقه ای و بین المللی مبادرت ورزد.
وی تاکید کرد: انقلابی که با دید الهی آمده تا به سمت تمدن سازی اسلامی برود قطعا باید بر مسائل دینی و اسلامی در این مسیر توجه کند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه تمام سیاستهایی که این انقلاب باید اتخاذ کند باید بصورت گفتمانی دینی باشد، تصریح کرد: ارزش انقلاب ما بخاطر دینی بودن آن و تکیه بر مردم سالاری دینی آن است.
محمدپور با اشاره به دوران دفاع مقدس و اثبات عدم کارآیی جنگ سخت علیه انقلاب اسلامی گفت: دشمنان نظام اسلامی؛ برخی کشورهای اروپایی، گروههای ضد انقلاب خارج نشین و در راس آنها آمریکا به این نتیجه رسیدند که نظام جمهوری اسلامی با جنگ، تهدید و ارعاب قابل نابودی نیست و باید برای سرنگونی آن از راه جنگ نرم وارد شد که از درون نظام را نابود کند.
وی ادامه داد: حرکات خزنده دشمن سبب شد مقام معظم رهبری هشدارهای جدی را در خصوص مباحث فرهنگی بدهند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد هدف مهاجمان به فرهنگ ایرانی اسلامی را براندازی نظام جمهوری اسلامی و تهی کردن ارزشهای آن و مسخ جوانان کشور برشمرد و بیان داشت: یکی از استراتژیستهای آمریکایی میگوید باید فرهنگ فعلی ایران را تغییر داد و فرهنگ برتر آمریکایی را به جای فرهنگ ایرانی جایگزین کرد.
محمدپور با تاکید بر این مهم که فرهنگ آمریکایی در پی دستیابی به رهبری ایدئولوژیک جهانی است و نگاهی تک بعدی و مادی گرایانه به انسان دارد و از جایگاه حقیقی انسان غافل است، گفت: امروزه با گسترش روزافزون شبکههای ماهوارهای و اینترنت و شبکه های مجازی متاسفانه زمینه برای ترویج فرهنگ بیگانه به شدت افزایش یافته است که در این زمینه میتوان به وجود حدود 30 شبکه اشاره کرد که بیست و چهار ساعته علیه نظام جمهوری اسلامی برنامه پخش می کنند.
وی تهاجمات فرهنگی امروزه دشمن را برای همه اقشار جامعه از قشر کودکان تا بزرگسالان بیان کرد و افزود: در کنار اینها شبکههایی هم هستند که به سست کردن مبانی اعتقادی و بنیان های خانواده میپردازند.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: رویکرد اصلی ناتوی فرهنگی و جنگ نرم نابودی هویت ملی جوامع بشری به ویژه مقابله با ایمان انسانهایی است که میخواهند از هویت دینی و ملی خود شرافتمندانه دفاع کنند و همه این ها درحالی است که ما در مقابل تهاجم فرهنگی متاسفانه قدرت بازدارندگی لازم را نداریم.
فرهنگ؛ قربانی سیاسی در دوران سازندگی شد
محمدپور مهمترین دلیل عدم موفقیت چشم گیر فرهنگ در دولتهای مختلف پس از پیروزی انقلاب را عدم درک درست مسئولان از مقولههای فرهنگی و هجمه سنگین دشمن علیه مبانی دینی و ملی دانست.
وی افزود: متاسفانه در دولت سازندگی با توجه به تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر شبیخون فرهنگی از سوی دولت توجه چندانی به آن نشد و در واقع فرهنگ قربانی سیاستهای اقتصادی در این دوره شد.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: مسئله فرهنگ در دولت اصلاحات هم مورد توجه واقع نشد و ناتوی فرهنگی به عنوان توهم توطئه خوانده شد البته دولت اصلاحات خود بر بی بندوباری و ترویج فرهنگ غربی و تفکرات غربی بخصوص در زمینههای دینی دامن میزد.
محمدپور با اشاره به اقدامات دولت نهم در عرصه فرهنگی گفت: در دولت نهم و دهم نیز با توجه به اینکه احمدینژاد همواره بر احیای ارزشهای اسلامی تاکید میکرد، متاسفانه اقدام عملی خاصی در جهت پرکردن خلا فرهنگی انجام نشد.
وی ادامه داد: در دولت روحانی هم به عیان دیدیم که رئیس جمهور گفت مسئله فرهنگی به دولت ربطی ندارد، این موارد همه حاکی از عدم توجه و درک درست مسئولان نسبت به مقوله فرهنگ است و نباید انتظاری داشت.
مسئول سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد تاکید کرد: تا زمانی که مسئولان بصورت جدی و عملی و نه حرف، کاری انجام ندهد به قطع و یقین به هیچ جا نخواهیم رسید و هر روز ارزشهایمان به تاراج فرهنگ و سبک زندگی غربی خواهد رفت.
محمدپور سبک زندگی اسلامی را تنها راه بازدارنده در برابر تهاجمات فرهنگی دانست و گفت: دولت باید در مورد 28 سئوال رهبر معظم انقلاب درباره سبک زندگی اقدام عملی انجام دهد اگر میخواهد مسائل فرهنگی حل شود البته از نقش رسانه و پیگیری خود مردم هم در این زمینه نباید غفلت شود.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه باید پیشروترین نهاد در زمینههای مختلف فرهنگی، سیاسی و اقتصادی باشد؛ چراکه معمار کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (ره) فرمودند «دانشگاه مبدا تحولات است»، در بحث فرهنگی هم دانشجویان و اساتید متعهد و انقلابی باید با تکیه بر تمدن سازی اسلامی و با تاکید بر هویت اسلامی ایرانی و همچنین سبک زندگی اسلامی تحولات مرتبط با مسائل فرهنگی را رصد کرده و راهکار ارائه دهند و در بزنگاهها در مقابل برخی حرکات اشتباه ایستادگی کنند.