افراطیون دانشگاه صنعتی بابل که تصور میکردند با حضور سرپرست جدید میتوانند دانشگاه را به دفتری برای حزب خود تبدیل کنند...
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، دانشگاه صنعتی بابل به عنوان بزرگترین دانشگاه صنعتی شمال کشور از لحاظ سیاسی حساس و از لحاظ علمی بسیار برجسته می باشد؛ به طوری که این دانشگاه در سال های اخیر خصوصا در زمان ریاست جانعلی زاده رشد علمی بسیاری داشته و دستاوردهای ارزشمندی در زمینه های نانو فناوری و هوا و فضا داشته است.
از طرفی این دانشگاه به دلیل حضور عناصر چپ افراطی در آن از لحاظ سیاسی بسیار حساس می باشد و در فتنه 88 نیز محل بسیاری از درگیری ها و تشنج ها بوده است.
از این رو بود که پس از جنجال های فراوان گروه های چپ افراطی خصوصا اعضای انجمن اسلامی منحله در خصوص تغییر رئیس دانشگاه، آن هم در غالب خواسته های صنفی، در نهایت رئیس دانشگاه صنعتی تغییر و واثقی امیری به عنوان سرپرست جدید دانشگاه معرفی شد.
پس از این تغییر، گروه های افراطی دانشگاه از این انتصاب بسیار خوشحال شدند و احساس می کردند که می توانند دوباره محیط دانشگاه را مانند سال های دوم خرداد، به محلی برای فعالیت های حزبی، تبدیل کنند و مسیر علمی دانشگاه را منحرف کنند.
اما در این میان اقدام شایسته ای از سوی رئیس دانشگاه صورت گرفت، که به نوعی می توان گفت تمام رویاهای گروه های افراطی را نقش برآب کرد و به عبارتی تیر گروه های افراطی برای تبدیل دانشگاه به خانه احزاب به سنگ خورد.
ماجرا از این قرار است که گروه های افراطی که در پوشش خانه صنفی فعالیت می کنند و البته در ایام اعتراض به حضور جانعلی زاده، تنها خواسته های حزبی و آزادی زندانیان سیاسی را فریاد می زدند، در قالب ارگان مطبوعاتی خود، نشریه دانشجویی حامی، با سرپرست جدید مصاحبه کردند و واثقی امیری نیز آبی پاکی را بر روی دست هایشان ریخت.
مواضع محکم واثقی امیری در مقابل افراطیون/ دانشگاه نباید مرجعی شود برای فعالیت حزبی باشد
امیری در بخشی از این مصاحبه در پاسخ به سوالی گفت: «ما به هیچ وجه مجاز به جلوگیری از یک فعالیت قانونی به بهانه های مختلف نیستیم. باید سعی شود یک فضای فعال و پرنشاط ایجاد گردد که همه بتوانند مسائل صنفی، علمی و سیاسی خود را پیگیری کنند، باید در دانشگاه ها تضارب آراء صورت بگیرد. چیزی که این میان نامطلوب است، سیاست زدگی است؛ یعنی یک تفکری در بیرون، یک عده ای خاص را در داخل دانشگاه برای رسیدن به هدفی خاص هدایت کند و این عده دنباله رو تفکری خارجی باشد که این نه در شان دانشجو است و نه دانشگاه.»
وی تاکید کرد: «دانشگاه نباید مرجعی شود برای فعالیت حزبی و دانشگاه نباید به دفتر رسمی یک یا چند حزب تبدیل شود. حالا این احزاب می خواهند داخل نظام باشند یا خارج آن فرقی نمی کند. ما قطعا جلوی این شکل فعالیت حزبی خواهیم ایستاد تا از امکانات دولتی برای اهداف حزبی استفاده نشود.»
این سخنان سرپرست دانشگاه دقیقا مطابق با بیانات رهبر معظم انقلاب در جمع دانشجویان است. ایشان در جایی در جمع دانشجویان فرمودند: «...بنده دلم مىخواهد این جوانان ما شما دانشجویان چه دختر، چه پسر و حتى دانشآموزان مدارس روى این ریزترین پدیدههاى سیاسى دنیا فکر کنید و تحلیل بدهید. گیرم که تحلیلى هم بدهید که خلاف واقع باشد؛ باشد! خدا لعنت کند آن دستهایى را که تلاش کردهاند و مىکنند که قشر جوان و دانشگاه ما را غیرسیاسى کنند. کشورى که جوانانش سیاسى نباشند، اصلاً توى باغ مسائل سیاسى نیستند، مسائل سیاسى دنیا را نمىفهمند، جریانهاى سیاسى دنیا را نمىفهمند و تحلیل درست ندارند؛ مگر چنین کشورى مىتواند بر دوش مردم، حکومت و حرکت و مبارزه و جهاد کند؟! بله؛ اگر حکومت استبدادى باشد، مىشود...»
همچنین مقام معظم رهبری در خصوص گرفتار شدن دانشجویان در دام احزاب نیز تاکید کردند: «مواظب باشید، اختاپوس خطرناک احزاب و گروه هاى مختلف به سراغتان نیاید و شما را به دام نیندازد. از آن مجموعه آزاداندیش، اغلب خصوصیات مثبت را خواهند گرفت؛ که اگر این شد، آن وقت انسان در خدمت دشمنان انقلاب قرار مىگیرد و چیز خطرناکى مىشود و زندگى و سرمایه و آینده انسان حقیقتاً به باد مىرود و انسان دچار حسرت مىگردد.»
از این رو، بر خلاف افراطیون که فکر می کردند با حضور سرپرست جدید دانشگاه برایشان گلستان می شود و هرگونه رفتار خلاف قانونی می توانند انجام دهند، واثقی امیری نشان داد کاملا رویکردی درخور تحسین دارد و همانطور که در مصاحبه اش با نشریه حامی گفت: به دنبال حل مشکلات صنفی و همچنین ارتقای علمی دانشگاه می باشد.
مصداق های مد نظر رئیس دانشگاه چه کسانی هستند؟
اعضای انجمن اسلامی منحله دانشگاه صنعتی بابل از جمله افرادی هستند که سال ها دانشگاه را به محلی برای فعالیت های حزبی خود تبدیل کرده بودند و در قالب انجمن های مختلف مانند شعر و موسیقی فعالیت می کنند و همواره دنبال ایجاد اغتشاش در دانشگاه هستند.
بیشترین فعالیت این جریان چپ افراطی در فتنه سال 88 نمود پیدا کرد، که اعضای آن در یک محیط علمی برای دستیابی به اهداف خود آشوب ایجاد کردند و تا جایی پیش رفتند که برخی از اعضای تندرو و افراطی آن می خواستند مسئول حراست وقت را از پنجره اتاقش به بیرون پرت کنند.
برخی از اعضای این انجمن در اغتشاشات تهران در سال 88 دستگیر و زندانی شدند و با این حال اعضای این انجمن در دانشگاه در قالب اعتراضات صنفی و فریب دیگر دانشجویان آزادی این زندانیان فتنه گر را فریاد می زنند و برای آنها جشن تولد می گیرد.
اعضای این انجمن منحله، پس از انتخابات 24 خرداد بار دیگر با ایجاد آشوب خواستار عزل رئیس دانشگاه شدند و بار دیگر در قالب اعتراضات صنفی با فریب دانشجویان آزادی زندانیان سیاسی را خواستار شدند.
این گروه مصداق عینی کسانی هستند که به دنبال فعالیت حزبی در دانشگاه هستند و می خواهند دانشگاه را تبدیل به دفتر حزب مطبوع خود کنند.
در پایان ضمن تقدیر از مواضع واثقی امیری باید گفت: اگر سرپرست جدید دانشگاه بخواهد به افراطیون فضای فعالیت حزبی بدهد، این جریان پس از مدتی همانطور که در سال 83 از رهبر معنوی خود عبور کرد، باعث ایجاد مشکلاتی برای سرپرست جدید می گردد.