به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زنجان، حسن قاضی زاده هاشمی امروز در مراسم افتتاح 151 دستگاه دیالیز در سراسر کشور از طریق ویدیو کنفرانس در زنجان بیان داشت: حوزه بهداشت و درمان با مشکلات متعددی مواجه است که رفع آن در زمان کوتاهی میسر نیست؛ اما امیدواریم با تحقق برنامه ریزی های صورت گرفته برای سال های آتی بخشی از آن حل شود.
وی با بیان اینکه با برنامه ریزی ها و حمایت های جدی مسئولان و نماینگان مجلس اقدامات حوزه سلامت به جد پیگیری می شود، افزود: یکی از مشکلات این حوزه گرانی و کمبود برخی داروها بود که با تدابیر اتخاذ شده تا حدی این معضل رفع شد.
وزیر بهداشت سال آتی را برای حوزه بهداشت و درمان سالی نیک دانست و توجه به مشکلات مناطق محروم و توزیع خدمات با هدف پیشگیری از تمرکز خدمت رسانی را از مهم ترین برنامه های سال آتی وزارت متبوعش برشمرد.
هاشمی تصریح کرد: توجه به پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری ها با تغییر سبک زندگی، تحرک و توجه به تغذیه مناسب ضروری است.
وی متذکر شد: بیماری های کلیوی از جمله بیماری های بسیار شایع در کشور و جهان است که هر روز بر تعداد مبتلایان به این بیماری افزوده می شود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تصریح کرد: عامل 50 درصد بیمارهای کلیوی دیابت و 22 درصد دیگر نیز پرفشاری خون است.
هاشمی ادامه داد: اقدامات پیشگیرانه می تواند عوارض و تبعات ناشی از بیماری کلیوی را به حداقل کاهش دهد.
وی پیوند از بیمار مرگ مغزی را راهکار اثربخش و مفید برای تامین نیاز افراد مبتلا به بیماری های مختلف دانست و تاکید کرد: اهدای عضو باید بیش از گذشته در جامعه فرهنگ سازی شود.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: سالانه 5000 تا 8000 مرگ مغزی در کشور رخ می دهد و از این تعداد فقط از 530 مرگ مغزی پیوند عضو انجام می شود، همچنین سالانه 2000 تا 2700 پیوند کلیه در کشور انجام می شود که اگر 40 درصد پیوندها از بیماران مرگ مغزی صورت گیرد بسیاری از معضلات این بخش رفع می شود.
هاشمی گفت: درصورت بی توجهی و عدم انجام اقدامات پیشگیرانه و درمان به موقع تا 10 سال آینده تعداد مبتلایان به بیماری های کلیوی به دو برابر افزایش خواهد یافت.