آخرین اخبار:
کد خبر:۳۲۵۲۳۱
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت:

11 میلیون جوان در آستانه عبور از سن باروری هستند

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت بیان داشت: 11 میلیون جوان در آستانه ازدواج و در حال عبور از سن باروری هستند که متاسفانه پس از ازدواج به دلیل بالا رفتن سن به مشکلات بارداری برخورد می‌کنند.

 به گزارش خبرنگار«خبرگزاری دانشجو» از مشهد، دکتر محمد اسماعیل مطلق امروز در نشست آموزشی رویکردهای دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس جهت نرخ باروری کلی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مشهد بیان داشت: با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب و بالا رفتن کاهش میزان باروری در کشور ما برنامه‌ها و سیاست‌های خود را جهت کاهش این میزان و ایجاد شرایط مناسب و رسیدن به حد جایگزین به کار بسته‌ایم.


وی ادامه داد: جهت رسیدن به مقصود باید کار فرهنگی مناسب تبیین شود و چالش‌های جمعیت را برطرف کنیم.


مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت با بیان اینکه در سال 89 -90 نرخ باروری در کشور ما 1.8 تخمین زده شده است گفت: اگر این روند به این شکل ادامه یابد ما در آینده با نرخ پایین جمعیت روبرو خواهیم بود و با مشکلات زیادی باید مواجه شویم.


مطلق بابیان اینکه سن ازدواج در کشور رو به افزایش است و این خطر باروری را در جامعه تهدید را می‌کند گفت: 11 میلیون جوان در آستانه ازدواج و در حال عبور از سن باروری هستند  که متاسفانه پس از ازدواج به دلیل بالا رفتن سن به مشکلات بارداری برخورد می‌کنند.


وی ادامه داد: متاسفانه امروز اکثر زوج‌های جوان بعد از 3.5 سال اول زندگی تصمیم به فرزند آوری می‌گیرند و فاصله فرزند اول با فرزند دوم 5.4 درصد است.


مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت  گفت: محیا نبودن فرصت‌های شغلی تا حدی در شیوه بارداری خانواده‌ها تاثیر دارد؛ اما رهبر انقلاب تاکید دارند که ابتدا این باور که ابتدا باید شغل داشت و مسکن و بعد بچه‌دار شد تغییر پیدا کند.


مطلق با بیان اینکه تنها اگر 10 درصد از میزان طلاق و یا میزان افراد مجرد در کشور کاسته شود بسیاری از مشکلات در کشور حل می‌شود گفت: وجود بیش از سه میلیون زوج نابارور، 220 هزار سقط‌های قانونی و غیرقانوین از دلایلی است که موجب پایین آمدن نرخ باروری در کشور می‌شود.


وی با بیان اینکه باید آسیب‌ها راشناخت و سپس باید دست به درمان زد گفت: حدود نیم درصد جمعیت کشور به هپاتیپ c و حدود 900 هزار از جمعیت کشور مبتلا به ایدز هستند که در کنار این موارد اعتیاد برخی والدین موجب می‌شود که شرایط زندگی در این خانواده‌ها سخت و امکان ابتلا فرزند به اعتیاد نیز وجود داشته باشد.


مدیرکل دفتر سلامت جمعیت خانواده و مدارس وزارت بهداشت در پایان با بیان اینکه در هر شبانه روز یک مادر در هنگام زایمان در کشور فوت می‌کند ابراز داشت: 26 هزار کودک زیر پنج سال در شبانه روز در کشور فوت می‌کنند که این در کنار 8.2 درصد جمعیت سالمند اخطاری برای کاهش جمعیت جوان و روبرو رشد ماست.


وی درپایان با بیان اینکه تهران، گیلان و خراسان دارای جمعیت پیر هستند خاطرنشان کرد: در کنار این سه استان استان مرکزی، آذربایجان شرقی و ساری دچار جمعیت پیر شده‌اند و و سیستان بلوچستان داری بیشترین جمعیت جوان می‌باشند.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار