کد خبر:۳۲۶۲۳۰
سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس مطرح کرد؛

کوچ اجباری نخبگان استان‌های محروم به کلانشهرها

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: نبود زیرساخت لازم برای تکمیل تحصیلات، باعث کوچ اجباری نخبگان استان‌های محروم به کلان شهرها شده است.
کوچ اجباری نخبگان استان‌های محروم به کلانشهرها

به گزارش «خبرگزاری دانشجو» قاسم جعفری بیان داشت: اگر امکانات برای تحصیلات تکمیلی نخبگان در استان های محروم فراهم نشود، مهاجرت نخبگان از این استان ها به شهرهای بزرگ روندی افزایشی خواهد یافت.

 

وی دلیل اصلی مهاجرت نخبگان از استان های محروم به کلان شهرها را نبود امکانات و تجهیزات علمی و پژوهشی بخصوص برای تحصیل در مقاطع تکمیلی ارشد و دکترا عنوان کرد.

 

نماینده مردم پنج شهرستان خراسان شمالی در مجلس افزود: کوچ اجباری نخبگان از مناطق محروم به کلانشهرها موجب می شود تا توسعه این نواحی نیز تحت الشعاع قرار گرفته و رشد و توسعه یافتگی این استان ها با مشکل مواجه شود.

 

جعفری تصریح کرد: به نظر می رسد دولت باید زیرساخت و امکانات علمی و پژوهشی را برای تمام نقاط کشور، بسته به استعدادها و زمینه های موجود استانی فراهم کند تا نخبگان مجبور به مهاجرت از زادگاه خود نشوند.

 

وی گفت: میزان مهاجرت نخبگان خراسان شمالی به کلانشهرها در مقایسه با استان های دیگر، به دلیل نبود امکانات و تجهیزات زیرساختی برای تحصیلات تکمیلی، بیشتر است.

 

نماینده مردم بجنورد، مانه و سملقان، راز و جرگلان، جاجرم و گرمه در مجلس تصریح کرد: در این استان پژوهشگاه علمی برای فعالیت نخبگان پژوهشی وجود ندارد و این ضعف زیرساختی موجب شده تا استان خراسان شمالی از داشتن هیات علمی پژوهشی محروم باشد.

 

جعفری ادامه داد: علاوه بر آن امکانات تحصیلات تکمیلی برای دکترا در این استان وجود ندارد و در مقطع کارشناسی ارشد نیز با محدودیت رشته های تحصیلی مواجهیم.

 

وی افزود: نبود امکانات تحصیلی از یکسو و تعطیلی فعالیت بنیاد نخبگان خراسان شمالی از سویی موجب شده مهاجرت نخبگان طراز اول این استان که تحصیلات پایه را در دانشگاه های مهمی چون شریف گذرانده اند، به پایتخت و یا سایر کلانشهرها بیشتر شود.

 

این نماینده مجلس گفت: استان خراسان شمالی توانمندی و پتانسیل برخورداری از مراکز علمی برای تحصیلات تکمیلی را دارد و باید دولت تدبیر و امید به این استان مساعدت بیشتری برای تقویت زیرساخت های علمی آن داشته باشد.

 

لازم به ذکر است، اکنون در استان 867 هزار نفری خراسان شمالی نزدیک به 40 هزار دانشجو در مراکز و موسسات آموزش عالی دولتی، آزاد و غیرانتفاعی تحصیل می کنند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار