به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، سومین میزگرد بررسی مذاکرات هسته ای امروز با حضور نمایندگان بسیج دانشجویی، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه شیراز و مجمع دانشجویان عدالت خواه شیراز در دفتر «خبرگزاری دانشجو» برگزار شد.
در این میزگرد نمایندگان تشکل های دانشجویی به بیان آخرین دیدگاه ها و مواضع تشکل های خود نسبت به دور نهایی مذاکرات هستهای پرداختند.
این میزگرد پنجمین میزگرد از سلسله نشست های نمایندگان تشکل های دانشجویی استان فارس در دفتر «خبرگزاری دانشجو» بود.
در این میزگرد هادی مسعودی، دبیر مجمع شیراز عدالتخواه شیراز با اشاره به حمایت رهبر معظم انقلاب از دولت و تیم مذاکره کننده هسته ای، گفت: برخی از رسانه ها و حامیان دولت چوب خود را بالابرده و ندای این را سر می دهند که شما نمی فهمید و بی خودی اعتراض می کنید.
وی ادامه داد: ما بارها گفته ایم و باز هم می گوییم که صحبت های رهبر معظم انقلاب را نباید جزئی دید؛ بلکه باید به قبل و بعد از صحبت های ایشان هم دقت کرد و باید فرمایشات ایشان را یک منظومه فکری دانست.
دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز با بیان اینکه بهترین نوع حمایت از دولت می تواند انتقاد باشد، تصریح کرد: اگر ما سیاست های دولت را نقد می کنیم و به چالش می کشیم، این نقد ها خیرخواهانه است و این عمل برای حمایت و تقویت دولت انجام می شود.
مسعودی تصریح کرد: عده ای می گویند که شما هم مثل رهبری بیایید حمایت کند، نقد نکنید و دلواپس نباشید؛ اما ما می گوییم که ما حرف ها را صریح تر اعلام می کنیم و به عنوان بازوان رهبری سعی می کنیم برخی موضوعات که باید صریح تر گفته شود بگوییم.
وی با بیان اینکه با توجه به توافقنامه ژنو، ایران در مذاکرات گام نهایی در موضع ضعف قرار می گیرد، افزود: به شهادت مقامات غربی و اروپایی در گام اول پنج درصد تحریم ها برداشته می شود؛ اما این اتفاق هم نیفتاد.
مسعودی ایران را محتاج به توافق در گام نهایی به دلیل پا برجا بودن 95 درصد از تحریم ها دانست و بیان داشت: نیروگاه های ایران با گذشت زمان نیاز به سوخت جهت پا برجا ماندن دارد و این ایران را نیازمند مذاکره می کند.
وی گفت: متاسفانه دولت آینده اقتصادی خود را به مذاکرات گره زده است و ما اصلا نمی توانیم از این موضوع غفلت کنیم؛ چرا که دولت ادامه حیات اعتباری خود را در به نتیجه رساندن مذاکرات با غرب می داند.
دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز با اشاره به اظهارات دیپلمات ها، دولت مردان جمهوری اسلامی و پیام ویدیویی عضو ارشد مذاکره کننده ایران با غرب، ادامه داد: هدف اصلی دولت از مذاکرات با توجه به صحبت وزیر امور خارجه مبنی توافق خوب یا بد موضوعیتی ندارد؛ بلکه ما به دنبال توافق مانا هستیم» فراموش شده است؛ هدف اصلی از مذاکرات برداشته شدن تحریم های یکجانبه و ظالمانه غرب و به رسمیت شناختن حقوق هسته ای ابران بود که متاسفانه توسط دولتمردان فراموش شده است.
هادی مسعودی با اشاره به شباهت بسته پیشنهادی ایران در مذاکرات اخیر هسته ای و بسته پیشنهادی در سال 2005 تصریح کرد: جای سوال است که بسته پیشنهادی سال 2005 چه دستاوردی برای ایران داشته است که الان باید بسته ای شبیه به آن روی میز مذاکره بگذاریم؟ آیا سه سال تعلیق تمام تاسیسات هسته ای و غنی سازی افتخار دارد؟ آیا رفتن پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل و محور شرارت خواندن ایران جای افتخار دارد؟
وی با بیان اینکه در اظهارات دولتمردان این گونه مشاهده می شود که ایران حاضر است که در دو سال شروع گام نهایی هیچ تحریم برداشته نشود تا اعتماد سازی شود، تصریح کرد: طبق مصوبه مجلس و اسناد بالادستی ما باید 20 هزار مگاوات برق هسته ای تولید کنیم که حدود یک میلیون سانتر فیوژ باید راه اندازی شود.
دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز با اشاره به اینکه برای تامین سوخت نیروگاه اتمی بوشهر 54 هزار سانترفیوژ نیاز داریم، بیان داشت:با توجه به صحبت های رئیس سازمان انرژی اتمی که تا چهار تا پنج سال آینده تعداد سانترفیوژ ها به 20 هزار تا می رسد، با توجه به شرایط کنونی چه مدت زمانی می گذرد که ما بتوانیم سوخت مورد نیاز نیروگاه بوشهر را تولید کنیم؟
مسعودی ادامه داد: با توجه به محدودیت ها در تحقیق و توسعه تاسیسات هسته ای که در توافق نامه ژنو آمده است و در گام نهایی بحث می شود، این مصوبه مجلس و سند بالادستی عملا نقض می شود و ایران نمی تواند به تولید 20 هزار وات برق از طریق هستهای برسد.
وی با اشاره به برطرف کردن نگرانی های غرب در مورد مسئله راکتور آب سنگین اراک در گام نهایی، گفت: با چه معیار و اساسی میتوان نگرانی های غرب را نسبت به تاسیسات هسته ای اراک بر طرف کرد؟ بر اساس اظهارات دولتمردان عملا تغییر کاربری آب سنگین اراک شنیده می شود و آیا عملا آب سنگین اراک تعطیل می شود؟
دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر لزوم توجه به تحقیق و توسعه در زمینه فناوری هستهای، ادامه داد: با توجه به سایت فردو، آب سنگین اراک و توسعه نیروگاه های ما عملا این خط قرمز نقض شده است.
مسعودی تصریح کرد: در گام نهایی آمده است که بعد از اجرای گام اولیه و نهایی با برنامه هسته ای ایران مثل کشور های دیگر برخورد خواهد شد و فقط تحریم های هسته ای ایران برداشته خواهد شد.
وی با اشاره به علت تحریم های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: آیا درپایان گام اولیه و نهایی فقط تحریم های هستهای برداشته خواهد شد؟ تحریم های هسته ای با توجه به این که ایران نسبت به دفاع از حزب الله لبنان، برنامه های موشکی، برنامه های هسته ای و حقوق بشر تحریم است، چند درصد کل تحریم ها را شامل می شود؟
دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز با بیان اینکه بعد از 20 سال گام نهایی آیا می خواهیم برسیم به این جا که حقوق هسته ای ایران مثل دیگر برخورد شود، گفت: با توجه به اظهارات غربی ها و سخنگوی کاخ سفید که گفته است ما حق غنی سازی هیچ کشوری را به رسمیت نمی شناسیم؛ یعنی این که نقطه سر خط و طرف غربی پایبند تعهدات خود نخواهد بود.
این دانشجوی فعال دانشگاه آزاد مرودشت به صحبت های مسئول دفتر رئیس جمهور مبنی بر اینکه مذاکرات یک بستری می شود که در آینده در قضیه عراق با آمریکا مکالمه و صحبتی داشته باشیم اشاره کرد و ادامه داد: برای من سوال پیش آمده است که مسئول دفتر رئیس جمهور چه کاره است که در مسائل سیاست خارجه و کلان کشور اظهار نظر می کند؟ شما چه کاره هستید که برای رهبری تعیین و تکلیف می کند؟
مسعودی تصریح کرد: در معادلات فکری دولتمردان و برخی نزدیکان دولت فرمایشات حضرت آقا کجا قرار دارد؟ این خیلی مضحک است که برای بستن دشمن فرضی یعنی تروریست های داعش برویم با دشمن اصلی یعنی استکبار جهانی و آمریکا ببندیم!
وی با اشاره به اینکه تفکری که در بیرون با دشمنان لبخند می زند؛ اما در داخل با اخم برخورد می کند، گفت: ما با این تفکر مشکل داریم، ما با این تفکری مشکل داریم که سلطه جویانه و خود بزرگ پنداری است؛ ما اگر می گوییم مرگ بر آمریکا یعنی مرگ بر تفکر سرمایه داری، سلطه گری؛
دبیر مجمع دانشجویان عدالتخواه شیراز با بیان اینکه ما این خطر این تفکر را کمتر از خطر دشمن اصلی یعنی آمریکا نمی دانیم، ادامه داد: من بارها گفتم که با خیلی از به اصطلاح اصولگرایان هم فکر نیستیم و مشکل داریم؛ ما با امثال باهنر به شدت مشکل داریم و وی از توافقنامه ژنو به شدت حمایت کرده است و ما حدس می زدیم که امثال باهنر با تفکری که دارند از این توافقنامه حمایت کنند.
مسعودی گفت: این تفکر در دورن خود را با عملکرد مسئولان چه چپ و چه راست که این خط کشی ها اصلا مهم نیست و به شدت اشتراکات فراوانی دارند و فقط برای رای جمع کردن به هم می پرند./180ن1/