به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، صبح امروز وقتی که وارد مرکز کاشت حلزون شنوایی شیراز واقع در بیمارستان خلیلی می شدی کودکان و نوجوانانی را می دیدی که آمده بودند تا به کودک 5/2 ساله هرمزگانی اطمینان دهند که با کاشت حلزون شنوایی و گذراندن دوران توانبخشی از جمله گفتار درمانی، می تواند همانند کودکان عادی بشنود، صحبت کند و پس از آن دیگر مثل یک فرد عادی به زندگی خود ادامه دهد.
الهه که اکنون کلاس اول دبیرستان را گذرانده و به سن نوجوانی رسیده، نخستین فردی بوده که توسط تیم مرکز کاشت حلزون شنوایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سن سه سالگی مورد جراحی و سپس توانبخشی قرار گرفته است.
وی در حال حاضر همانند نوجوانان عادی می شنود، صحبت می کند و می گوید: از تیم کاشت حلزون شنوایی تشکر می کنم زیرا همگی خوب هستند و من از آنها راضی هستم.
زهرا که در سه سالگی مورد جراحی قرار گرفته و اکنون 13 ساله است، پوریا که کلاس هفتم است و غزل 13 ساله هم، هر چند که در حدود 5/2 تا 3 سالگی مورد عمل کاشت حلزون شنوایی قرار گرفته اند و چیز زیادی را به خاطر نمی آورند؛ اما قدردان زحمات سید بصیر هاشمی، جراح و مسئول مرکز کاشت حلزون شنوایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛ شاپور حق جو، مدیر مرکز؛ کاظم زارعی، مسئول بخش شنوایی سنجی مرکز؛ سکینه منبتی، مسئول گروه گفتار درمانی مرکز و لیلا منشی زاده، کارشناس ارشد تیم گفتار درمانی مرکز هستند.
رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در این خصوص بیان داشت: انجام این جراحی ها و بدنبال آن توانبخشی های لازم توسط تیم کاشت حلزون در شیراز از سال 82 آغاز شد که، 25 تیرماه موفق به انجام هزارمین عمل کاشت حلزون شنوایی در کودک 5/2 ساله هرمزگانی شدیم.
سید بصیر هاشمی افزود: مرکز کاشت حلزون شنوایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز فعالیت خود را از سال 82 در بیمارستان خلیلی آغاز کرد و با توجه به توان علمی و امکانات موجود، در حال حاضر دومین مرکز کشور از نظر تعداد جراحی های انجام شده می باشد.
وی افزود: کودکانی که به طور مادرزادی ناشنوا باشند؛ در صورتیکه ناشنوایی آنها در زمان مناسب تشخیص داده شود و همچنین افرادی که گفتار دارند؛ اما به دلیل حادثه ای دچار ناشنوایی می شوند، می توانند مورد جراحی کاشت حلزون شنوایی قرارگیرند.
رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز تصریح کرد: کاشت حلزون شنوایی برای کودکان تا سن مشخصی به خوبی جوابگو می باشد که یک سالگی زمان طلایی برای این جراحی می باشد و افرادی که بدلیل حادثه ای دچار ناشنوایی شده اند، باید تا 10 سال پس از وقوع ناشنوایی اقدام به انجام کاشت کنند تا نتیجه مناسب را دریافت کنند.
هاشمی گفت: کودکان پس از انجام جراحی کاشت حلزون توسط شنوایی سنج ها و سپس گفتار درمان های تیم، مورد توانبخشی قرار می گیرند که انجام این موارد تا یکسال پس از عمل کاشت دارای اهمیت ویژه ای است.
وی بیان داشت : بیماران جنوب کشور در این مرکز مورد درمان قرار می گیرند؛ بنابراین پس از گذشت حدود 10 سال از فعالیت مرکز در حال حاضر برای ارایه خدمات بهتر و بیشتر نیاز به فضای وسیع تر و توسعه مرکز داریم.
رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه پیش از این با همکاری تیم مرکز کاشت و خیران، مرکزی برای توانبخشی در رحمت آباد شیراز، علاوه بر بیمارستان خلیلی، اختصاص داده شده است، افزود: ما در حال حاضر به این توان علمی رسیده ایم که در صورت تامین امکانات، در هفته در صورت نیاز تا 10 عمل کاشت را داشته باشیم.
هاشمی گفت: پس از انجام جراحی کاشت حلزون شنوایی، کودکان به دلیل نیاز به توانبخشی حدود یکماه باید در شیراز بمانند که با توجه به اینکه ما کودکان جنوب کشور را پوشش می دهیم، کودکان و والدین برای ادامه درمان نیاز به مکانی جهت اقامت دارند که خیران می توانند در این زمینه حمایت کنند.
وی تصریح کرد: مرکز کاشت حلزون شنوایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز طی فعالیتش، به دلیل دارا بودن نیروی انسانی، هماهنگی و امکانات قوی موفق به پیشرفت و افزایش تعداد عمل های جراحی شده و بر این اساس موفق شد که میزبان چهارمین کنگره بین المللی کاشت حلزون شنوایی و علوم وابسته شود.
رئیس مرکز کاشت حلزون شنوایی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: این کنگره اردیبهشت ماه 95 در شیراز برگزار می شود؛ در حالی که سه دوره پیشین در تهران برگزار شده و شیراز به دلیل امکانات و توانایی های موجود در این زمینه موفق به میزبانی چهارمین دوره شده است.