به گزارش خبرنگار بینالملل «خبرگزاری دانشجو»؛ حملات همهجانبه ارتش رژیم صهیونیستی به ساکنان غزه، در حالی وارد دومین هفته خود میشود که بنا بر آمار رسانهها، شمار شهدای مردم فلسطین، به بیش از 500 نفر رسیده است.
یکی از نکات قابل توجه در خصوص تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی، اعمال ممنوعیتها و محدودیتهای گسترده برای خبرنگاران و نمایندگان رسانهها در غزه از سوی نیروهای امنیتی اسرائیل است، به طوریکه با وجود حضور خبرنگاران متعدد، از اولین روزهای ربوده شدن سه نوجوان صهیونیست در غزه (به علت پیش بینی تجاوز رژیم صهیونیستی از سوی برخی رسانهها و کارشناسان)، از اولین ساعات حمله رسمی ارتش اسرائیل، خبرنگاران از هرگونه فعالیت محروم شدهاند، محرومیتهایی که با آغاز تجاوز نظامی به غزه، شدت بیشتری یافته است.
از سوی دیگر، طی چند شب گذشته، وزارت دفاع رژیم صهیونیستی و سایر نیروهای امنیتی اسرائیل، با انتشار بیانیههایی به صورت مکتوب و همچنین در فضای مجازی، به خبرنگاران و اهالی هشدار دادهاند «سپر انسانی و خبری موجود در غزه، مانع از حرکت ارتش اسرائیل برای نابودی زیرساختهای حماس نخواهد شد و رژیم صهیونیستی هیچ مسئولیتی در قبال امنیت خبرنگاران ندارد»!!
تمامی این اقدامات موجب شده است تا باری دیگر، شهروندان تنها و مظلوم فلسطین، بار مسئولیتی جدید، یعنی پوشش رسانهای را نیز، خود به دوش کشیده و و تا حد امکان و با کمترین تجهیزات، به انعکاس حوادث تلخ در غزه بپردازند.
در این میان، شبکههای اجتماعی، بستر و زمینه مناسبی را برای شهروندان فعال در غزه فراهم کرده تا با گزارشهای ابتدایی و لحظه و به لحظه و همچنین به اشتراک گذاشتن تصاویر مستند از جنایتهای رژیم صهیونیستی، جهانیان را هلوکاست واقعی در غزه با خبر کنند.
در حال حاضر، تصاویر و همچنین گزارشهای انتشار یافته در فضای مجازی از سوی شهروندانی که خود، زیر آتش بیوقفه ارتش رژیم صهیونیستی قرار گرفتهاند، اصلیترین منبع خبری برای رسانههای بینالمللی است.
این پوشش خبری قابل توجه، همزمان و با گسترش میزان تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه و آغاز حمله زمینی، با قوت بیشتر در جریان است.
پس از اولین دقایق از خبر آغاز حمله زمینی به غزه و در حالی که به دلیل تاریکی شب، حتی دوربینهای نصب شده در اطراف غزه نیز نمیتوانستند، تصاویر مناسبی از جنایات رزیم صهیونیستی ارائه دهند، یکی از کاربران فلسطینی توییتر، به درخواست خبرنگاران و اهالی رسانه تصاویر را از اولین دقایق حمله زمینی ارتش اسرائیل به اشتراک گذاشت:
تصاویری از اولین دقایق حمله زمینی به غزه
به این ترتیب، سایر کاربران حاضر در غزه نیز، بنا به درخواست ناظران تحولات فلسطین ار سرار دنیا، تصاویر خود را (هرچند با کیفیت نه چندان بالا)، به اشتراک گذاشتند، تصاویری که در برخی موارد حتی از پنجره خانههای ساکنان غزه فرستاده میشد و همراه با پیام نگرانی این شهروندان از چند لحظه دیگر خود و خانوادهشان بود:
در پی ارسال تصاویر متعدد و پوشش خبری لحظه به لحظه تحولات نوار غزه از سوی ساکنان آن، کاربران فضای مجازی، همراه با شهروندانی که زیر آتش و بمباران قرار داشتند از کوچکترین جزئیات در حال رخ دادن، (از جمله قطعیهای آب و برق گرفته تا پرتاب موشکهای مقاومت از غزه) خبر دار میشدند.
تصویر موشکی که از خاک غزه پرتاب شده است
اندکی پس از آغاز حملات زمینی، در ساعات پایانی روز چهارشنبه، شهروندان ساکن غزه، با انتشار پستهایی تاکید کردند که ارتش اسرائیل از «بمبهای فسفری» استفاده کرده و آنها در معرض استشمام رائحه خطرناک این گازهای سمی قرار گرفتهاند، یکی از کاربران با انتشار تصویر زیر تاکید کرد «چشمهای ما در حال سوختن است و با وجود اینکه تمام پنجرهها را بستهایم همچنان آثار گازهای شیمیایی در خانه ما موجود است»:
ساعت 5 صبح، آمبولانسها به طرف شرق منطقه «خان یونس» در حال حرکتند، همچنان بوی باروت به مشامم میرسد.
منطقه «شجاعیه»، هماکنون
خانه عمهام، به طور کامل در اثر حمله هوایی در شمال غزه ویران شد(طی چند شب گذشته، مشابه این توییت بارها در فضای مجازی از سوی ساکنان غزه منتشر شده که نشانگر میزان تخریب نیروهای صهیونیستی است )
البته شهروندان غزه، علاوه بر به اشتراک گذاشتن اخبار لحظه به لحظه از جنایات رژیم صهیونیستی، به بیان حالات و احساسات خود نیز میپرداختند.
گفتنی است یکی از اصلیترین محورهای سخنان ساکنان غزه، گلایه و به بیان دقیقتر ابراز انزجار از رهبران کشورهای عربی (مخصوصا محمود عباس) و شمات آنان به دلیل عدم حمایت نیروهای مقاومت بوده است:
عباس! تو رئیسجمهور من نیستی، تو نماینده هیچیک از ما فلسطینیها نیستی
کمکهای غذایی از مصر به غزه، منقضی و تاریخمصرف گذشته بود....
مصر عزیز، ما به کمکهای تو و یا مواد غذایی منقضی شدهات نیازی نداریم، اگر میتوانی به تیمهای پزشکی اجازه ورورد به غزه را بده!
(اشاره به گذرگاه رفح که حتی برای تیمهای پزشکی نیز به سختی گشوده میشود)
حسبیالله و نعمالوکیل، در برابر حکومتهای عربی قبل از صهیونیستها! و در رأس آنها محمود عباس و عبدالفتاح السیسی...
به بیبیسی و تمام رسانههایی که میگویند عملکرد اسرائیل در پاسخ به راکتهای حماس است میگویم،
به من بگوئید: حماس به چه چیز پاسخ میدهد؟!
تنها با نگاهی به خبرهای منتشر شده و سخنان این رسانههای حقیقی و راستین، به نظر میرسد مردم فلسطین در میان جامعه بزرگ اعراب، خیلی تنها تر از آن هستند که بتوانند حتی روی یک رسانه تمام عیار حساب کنند، چه برسد به آنکه بخواهند در انتظار کمکهای بهداشتی و یا فراتر از آن نظامی باشند.
در این زمینه، شاید توییتی که یکی از کاربران غزه، در ساعات اولیه حمله زمینی ارتش جنایتکار رژیم صهیونیستی در صفحه خود منتشر کرد، به بهترین وجه نمایانگر حال و هوای این روزهای ساکنان کرانه باختری باشد...