محمد جوانشیر در گفتگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در بیرجند، با بیان اینکه دانشگاه صنعتی بیرجند هنوز نو پاست و چند سالی است که راه اندازی شده است، گفت: دانشگاه صنعتی بیرجند از سال 86 از دانشکده صنایع و معادن به دانشگاه صنعت و معدن تغییر نام داد و از آن زمان به بعد در رشته های مهندسی صنایع، معدن، کامپیوتر پذیرش دانشجو داشته است.
وی آموزش و تامین نیروی انسانی بخش صنعت جامعه و برقراری ارتباط بین صنعت و دانشگاه را از وظایف اصلی دانشگاه های صنعتی دانست و افزود: در سال های گذشته انتظار می رفت که همان طور که از نام دانشگاه پیداست، این دانشگاه یک دانشگاه صنعتی واقعی بود؛ اما در طول چند سال گذشته اقدامات چندانی در راستای پیشرفت دانشگاه انجام نشده است.
قائم مقام رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند به برنامه پنج ساله دانشگاه صنعتی بیرجند اشاره کرد و بیان داشت: برای پیشرفت دانشگاه و محقق شدن برنامه های برنامه پنج ساله دوم دانشگاه از هم اکنون اقدام کرده ایم و در این راستا چندین جلسه نیز با حضور مسئولان دانشگاه برگزار شده است که در صورت تصویب توسط هیات امنای دانشگاه، این برنامه تبدیل به سند اجرایی خواهد شد.
جوانشیر با بیان اینکه از هم اکنون برای اضافه کردن رشته مهندسی مواد به رشته های موجود دانشگاه برنامه ریزی شده است، گفت: از هم اکنون برای فراهم کردن امکانات و تجهیزات آزمایشگاهی لازم برای این رشته و جذب اساتید تخصصی مورد این رشته اقدام شده است.
وی با اشاره به اینکه مسئولان دانشگاه صنعتی باید از افراد مرتبط با رشته های مهندسی باشد و نه سایر رشته های نظری و علوم انسانی، گفت: در گذشته افرادی مسئول این دانشگاه بودند که رشته تحصیلی آنها هیچ ربطی به رشته های دانشگاه نداشت و این مهمترین مشکل دانشگاه در چند سال گذشته بوده که باعث شد تا دانشگاه صنعتی بیرجند برای چند سالی از رسالت اصلی خود فاصله گیرد.
قائم مقام رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند با تاکید بر اینکه نباید افراد غیرمتخصص در رشته های مهندسی به عنوان اعضای هیات علمی جذب شوند، گفت: بکارگیری افراد خارج از حیطه تخصصی شان در دانشگاه، به دانشجو ضربه می زند؛ بنابراین یکی از برنامه های رئیس جدید این دانشگاه حل همین موضوعات است.
جوانشیر در ادامه با اشاره به اینکه دانشگاه صنعتی باید در راستای شکوفا کردن صنایع و معادن در استان ها از ظرفیت و توان علمی خود استفاده کند، گفت: محور توسعه خراسان جنوبی بخش های وابسته به معدن است که به کمک فارغ التحصیلان دانشگاه صنعتی بیرجند می توان این معادن را شکوفا کرد و زمینه اشتغال زایی بسیاری از افراد را از این طریق فراهم کرد.
وی به خشکسالی چند ساله در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: خشکسالی چند ساله در خراسان جنوبی باعث شده تا کشت محصولات استراتژیک مانند زرشک، زعفران و عناب در روستاهای استان کاهش یابد؛ بنابراین با توجه به ظرفیت خوب این استان در بخش معدن می توان با همکاری بخش صنعت و دانشگاه اقداماتی اساسی برای ایجاد اشتغال برداشت.
قائم مقام رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند افزود: اگر معادن خراسان جنوبی فعال شود، برای بیش از 90 درصد دانشجویان دانشگاه صنعتی بیرجند اشتغال ایجاد خواهد شد.
سالانه حدود 90درصد دانشجویان رشته صنایع و معدن دانشگاه صنعتی بیرجند با رتبه های بالا در مقطع ارشد پذیرفته می شود
جوانشیر با بیان اینکه سالانه حدود 92 درصد دانشجویان رشته صنایع دانشگاه بیرجند در کنکور کارشناسی ارشد با رتبه های دو رقمی و تک رقمی پذیرفته می شوند، افزود: در رشته معدن نیز 85 درصد دانشجویان کارشناسی در مقطع ارشد در دانشگاه های خوب کشور پذیرفته می شوند.
وی به تعداد مقالات پژوهشی این دانشگاه در سال های گذشته اشاره کرد و گفت: تعداد مقالات پژوهشی بین المللی این دانشگاه در سال 91 تعداد 23 مقاله و در سال 92 تعداد 24 مقاله بوده است.
عدم حمایت دستگاه های اجرایی از طرح های تحقیقاتی دانشگاهی
قائم مقام رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند افزود: تعداد طرح های تحقیقاتی انجام شده در دانشگاه صنعتی بیرجند در سال 91 تعداد سه مورد و سال گذشته نیز تنها یک مورد بوده است که چندان مطلوب و مورد رضایت نیست.
جوانشیر با گلایه از عدم حمایت دستگاه های اجرایی استان از طرح های تحقیقاتی دانشجویی افزود: دستگاه های اجرایی باید سالانه حدود دو درصد از اعتبارات خود را به پژوهش و تحقیق اختصاص دهند؛ اما متاسفانه این طرح اجرای نمی شود و بسیاری از طرح های دانشجویی بدون حمایت باقی مانده است.
وی با بیان اینکه اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی بیرجند حدود 42 نفر هستند، گفت: از این تعداد 11 نفر استادیار، 31 نفر مربی هستند.
قائم مقام رئیس دانشگاه صنعتی بیرجند خاطرنشان کرد: امسال نیز برای جذب نیروهای جدید برای هیات علمی دانشگاه در رشته های مورد نیاز فراخوان داده شده است./145الف2/