به گزارش گروه اجتماعی «خبرگزاری دانشجو» به نقل از وزارت بهداشت، سید حسن هاشمی گفت: طرح تحول نظام سلامت از نیمه اردیبهشت آغاز شد و اکنون نزدیک به 3 ماه است که از آغاز اجرای آن سپری می شود. هدف گیری عمده آن نیز، کاهش هزینه های پرداختی مردم و افزایش دسترسی به خدمات درمانی بوده است.
وی با اشاره به اینکه، هنوز تا رسیدن به یک نظام متحول سلامت فاصله داریم، افزود: این شروع کار است و راهی طولانی در پیش داریم اما آنچه حائز اهمیت است، نگاه مسئولانه رئیس جمهوری، حساسیت هیأت وزیران و مجلس و در راس قوا رهنمودهای مقام معظم رهبری در حوزه سلامت است که همه نشانگر این است که سلامت مردم دغدغه همه مسئولان شده است.
وزیر بهداشت با اعلام اینکه، آمار مراجعات در بخش بستری 9 درصد افزایش داشته و در طول سه ماه اخیر یک میلیون و 400 هزار بستری داشته ایم، گفت: بخش عمده ای از افزایش مراجعات مربوط به کسانی بوده که به دلیل عدم برخورداری از توان مالی برای پیگیری درمانشان مراجعه نکرده اند و بخشی هم به ندرت مربوط به ارجاع بیماران از بخش خصوصی به دولتی بوده است.
وی اضافه کرد: هدف گذاری طرح این بود که هزینه های مردم در بیمارستانها را از 37 درصد به 10 درصد کاهش دهیم که خوشبختانه بر اساس آخرین آماری که به من دادند این رقم به 7 و نیم درصد کاهش پیدا کرده و آن هدف اولیه ما حاصل شده است.
هاشمی گفت: با رایگان شدن زایمان طبیعی در سراسر کشور، شیوع سزارین در مراکز دولتی کاهش داشته هرچند که هنوز با حد مطلوب و استانداردهای بین المللی و علمی فاصله زیادی داریم اما به مراکز خصوصی هم اعلام کردیم که تا پایان سال نسبت زایمان سزارین به طبیعی باید 10 درصد کاهش داشته باشد و این موضوع به عنوان یکی از معیارهای اعتباربخشی، امتیازدهی و تمدید پروانه های آنها اعمال خواهد شد.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: در فاز نخست بحث مقیم شدن پزشکان و حضور پزشک متخصص در بیمارستان های تحت پوشش وزارت بهداشت در سراسر کشور را عملیاتی کردیم به طوری که در رشته های اورژانسی چون بیماری های قلبی، زنان و زایمان، بیهوشی، جراحی عمومی و ارتوپدی از ساعت 2 به بعد در بیمارستان های دولتی حضور دارند.
وی گفت: اکنون 790 پزشک متخصص به صورت شبانه روزی در اورژانسهای بیمارستانی حضور دارند که البته این کار به صورت اختیاری است.
وی در خصوص ماندگاری پزشکان در مناطق محروم توضیح داد: در حال حاضر حدود3 هزار نفر متخصص اعلام همکاری کردند که امیدواریم تا پایان سال این رقم به 5 هزار نفر برسد.همچنین به زودی در فاز نخست با توزیع 1400 پزشک در مناطق محروم تلاش می کنیم که در مناطق کم برخوردار پزشک حضور داشته باشد اگر چه هنوز 1500 تا 2 هزار پزشک کم داریم.
آغاز بسته خدمتی امداد هوایی طی روزهای آینده
هاشمی با اعلام اینکه، طی روزهای آینده راه اندازی 14 پایگاه امدادهوایی را خواهیم داشت، افزود: امیدواریم با مشارکت بخش خصوصی بتوانیم این امکانات را در مناطق صعب العبور و روستایی گسترش دهیم.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از اقدامات طرح تحول سلامت کم شدن ویزیت پزشکان متخصص در بخش دولتی است. ویزیت پزشکان متخصص 3 هزار تومان است و مابه التفاوت آن را دولت می پردازد.
وزیر بهداشت اذعان کرد: طبیعی است برای اجرای چنین طرح وسیعی مشکلات هم زیاد است اما مردم تا آخر سال صبوری به خرج دهند تا به تدریج اشکالات کار برطرف و کمبودهایی که در بیمارستان ها در بخش هتلینگ، آزمایشگاه، تجهیزات وجود دارند شناسایی و با رعایت اصل پرهیز از اسراف در بیت المال رفع شوند.
وی مهمترین مشکل در اجرای طرح را، کمبود نیروی انسانی دانست و گفت: افزایش بار مراجعات به خصوص در بخش های پرستاری، آزمایشگاه و رادیولوژی فشار کاری مضاعفی را ایجاد کرده ضمن اینکه هنوز کارانه بسیاری از آنها پرداخت نشده است.
نوسازی 30 هزار تخت بیماستانی در کشور
بر اساس گزارش خبرنگار فارس، وزیر بهداشت در گزارش خود که از شبکه دو سیما پخش شد، افزود: هنوز کمبودهای زیادی داریم، بیمارستانها فرسوده هستند، تعداد تختها کم است و همانی هم که هست در شأن مردم نیست.
وی گفت: به زودی 30 هزار تخت بیمارستانی جدید خریداری می شود که جایگزین تختهای فرسوده بشود، تجهیزات مورد نیاز آنها نیز تأمین خواهد شد.
شرمندگی وزیر بهداشت
وی اضافه کرد: حدود 5 هزار بهروز کم داریم، تعداد قابل توجهی پرستار و بهیار نیز کم داریم. این افراد از گذشته نیز تعدادشان کم بوده و حال که کار زیادتر شده واقعاً کار طاقت فرسایی انجام می دهند. مسئله دیگر شرمندگی است که من بارها درباره آن صحبت کرده ام و آن این است که تعداد زیادی از این همکاران کارانه هایشان را نگرفته اند.
هاشمی افزود: از زمان شروع کار ما یک عقب افتادگی 18 ماهه در پرداخت کارانه داشتیم که به 8 ماه کاهش دادیم اما هنوز دیون ما متوجه این عزیزان است که امیدواریم مجلس و دولت گشایشی را در خصوص رفع این معضل ایجاد نمایند.
بیمه ها تخلف کرده اند
وی اضافه کرد: از همین جا از بیمه ها می خواهم که سطح خدماتشان را نباید کاهش بدهند، در برخی موارد بیمه ها تخلف کرده اند، اما مردم نشان داده اند که نجیب و قدرشناس هستند و در همین حد اقداماتی که انجام شده است نیز رضایتمندی مردم بالا رفته است اما ما معتقدیم اشکالات همچنان خیلی زیاد است و امیدواریم بتوانیم اشکالات را به حداقل برسانیم.
وزیر بهداشت از بیمه ها خواست که، کیفیت خدمات را کاهش ندهند و مصوبات دولت و دستگاه های نظارتی را رعایت کنند و به این کار انسانی، نگاه اقتصادی صرف نداشته باشند.
وی خاطر نشان کرد: همیشه در طرح بزرگ نگرانی از استمرار آن وجود دارد و به دلیل تجربه تلخی که مردم از اجرای برخی طرح ها داشته اند منجر به بی اعتمادی آنها شده که امیدواریم شرایط خزانه و اعتبارات بهتر شود و این نگرانی ها نیز برطرف شود.
هاشمی با اعلام اینکه، ظرف یکی دو ماه آینده کارهای بسیار خوبی درحوزه بهداشت که متوجه محرومین و مناطق کم برخوردار است آغاز خواهد شد، گفت: در استانهای مختلف به دلیل زیرساخت های متفاوتی که دارند کیفیت ارائه خدمات هم متفاوت خواهد بود اما هدف اولیه و مهم این طرح کاهش پرداختی مردم و عدم ارجاع بیماران به خارج از مراکز درمانی برای دریافت خدمات، دارو و تجهیزات بود که خوشبختانه در حال اجراست.
وی یادآور شد: اشکالات هنوز زیاد است، امیدواریم رضایتمندی مردم باعث تشویق همکاران ما شود و اشکالات نیز به تدریج برطرف شود و آنطور که شایسته مردم عزیز است بتوانیم ارائه خدمت کنیم.