به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مصطفی مهرابی بهار امروز در افتتاحیه همزمان 14 پایگاه اورژانس امداد هوایی کشور در مرکز پژوهشی، درمانی و آموزشی طالقانی در مشهد با اشاره به اینکه زمان برای برخی بیماریها مانند بیماریهای قلبی و سانحه دیده بسیار مهم است، گفت: در حال حاضر در سراسر استان 57 پایگاه اورژانس بین شهری و همچنین 59 پایگاه اورژانس شهری وجود دارد و مدت زمانی که اورژانس خود را به مصدومان میرساند در جاده 9 دقیقه و در شهر مشهد 15 دقیقه است که این زمان، زمان مطلوبی نیست.
وی افزود: افزایش تعداد پایگاه و راهاندازی اورژانس هوایی از جمله مواردی است که جهت کم شدن زمان رسیدن اورژانس به مصدومان مورد توجه قرار میگیرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: اورژانس هوایی در اکثر کشورهای توسعه یافته مورد استفاده قرار میگیرد و یکی از شاخصهای توسعه سلامت محسوب میشود.
مهرابیبهار تصریح کرد: همکاران جهت هر چه بهتر رسیدن به مصدومان حداکثر اقدامات لازم را انجام میدهند؛ اما هنگامی که درگیر حوادث طبیعی و یا انسانی میشویم بهرهگیری از پایگاه هوایی بسیار کارساز است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه اورژانس هوایی ماهی 15 میلیون تومان و هر ساعت پرواز شش میلیون تومان هزینه در بر دارد، به همین دلیل مجبوریم تنها در شرایط خاص از اورژانس هوایی بهره ببریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: رئیس جمهور برنامه توسعه سلامت را جزو برنامههای نخست پیگیری اعلام کرده و وزیر بهداشت به این مسئله تاکید فراوان دارد؛ بنابراین شرایط خاصی ایجاد شده که باید از آن جهت توسعه سلامت مردم به خصوص در بخش اورژانس استفاده کنیم.
مهرابی بهار با اشاره به اینکه در حد توان درصدد مرتفع کردن مشکلات بخش اورژانس هستیم، گفت: با توجه به اینکه هر ساله 25 میلیون زائر در شهر مشهد آمد و شد دارند؛ بنابراین در این راستا در شرایط خاصی به سر میبریم که باید از این لحاظ به تجهیز اورژانس بپردازیم.
وی ادامه داد: در بحث اورژانس هوایی وقفهای افتاده که امروز درصددیم این وقفه را دنبال کنیم، خراسان رضوی هم از نظر حوادث طبیعی و انسان ساخت استانی پرخطر است، به همین دلیل توجه به بحث اورژانس هوایی بسیار حائز اهمیت است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید براینکه خراسان رضوی از بعد نیروی انسانی متخصص در وضعیت مطلوبی بسر میبرد، خاطرنشان کرد: بلا همواره اتفاق میافتد هنر ماست که با برنامهریزی و به کار گیری علم از تبدیل بلا به بحران جلوگیری کنیم و چنانچه تبدیل به بحران شد از خسارت بیشتر جلوگیری به عمل آوریم./155ب2/